Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΚΚΕ για εξεταστική για υποκλοπές: Η ΝΔ πετάει τη μπάλα στην εξέδρα - Τι ζητάει ο Περισσός από το ΠΑΣΟΚ

ΚΚΕ για εξεταστική για υποκλοπές: Η ΝΔ πετάει τη μπάλα στην εξέδρα – Τι ζητάει ο Περισσός από το ΠΑΣΟΚ

Το ΚΚΕ συμφωνεί στην εξεταστική για την παρακολούθηση του Ν. Ανδρουλάκη και ζητάει να συμπεριληφθούν στο σχετικό αίτημα, του ΠΑΣΟΚ η παρακολούθηση δημοσιογράφων και οι συνακροάσεις στον Περισσό

Ναι στη σύσταση εξεταστικής για την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη, λέει το ΚΚΕ υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα την να συμπεριληφθεί με σαφήνεια στο σχετικό αίτημα του ΠΑΣΟΚ η διερεύνηση των υποθέσεων παρακολούθησης δημοσιογράφων αλλά και των συνακροάσεωνυποκλοπών στην έδρα της κεντρικής επιτροπής του κόμματος στον Περισσό.

Δύσκολη θέση του υπόλογου για όσα έχουν αποκαλυφθεί

Από εκεί και πέρα το ΚΚΕ εξαπολύει πυρά κατά της ΝΔ σημειώνοντας ότι η δεκαετής επέκταση του χρόνου διερεύνησης χωρίς αναφορές σε συγκεκριμένα περιστατικά και χωρίς στοιχεία έχει μοναδικό στόχο από πλευράς κυβέρνησης να βγει από τη δύσκολη θέση του υπόλογου για όσα έχουν αποκαλυφθεί.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΚΚΕ έχει ως εξής:

«Όπως τονίσαμε από την πρώτη στιγμή, το ΚΚΕ συμφωνεί στη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα την ανάγκη στο σχετικό αίτημα, που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ, να συμπεριληφθούν σαφώς τόσο η υπόθεση της παρακολούθησης δημοσιογράφων όσο και η υπόθεση “συνακροάσεων-υποκλοπών” στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό, για τις οποίες υπάρχουν καταγγελίες και συγκεκριμένα στοιχεία ήδη από το 2016.

Σκοτεινό και επικίνδυνο θεσμικό πλαίσιο

»Από κει και πέρα, η πρόταση της ΝΔ για μια δεκαετή επέκταση του χρόνου διερεύνησης της Εξεταστικής Επιτροπής, χωρίς αναφορές σε συγκεκριμένα περιστατικά και χωρίς στοιχεία, μοναδικό στόχο έχει να “πετάξει την μπάλα στην εξέδρα” για να βγει η κυβέρνηση της ΝΔ απ’ τη δύσκολη θέση του υπόλογου για όλα όσα έχουν αποκαλυφθεί.

»Πάνω απ’ όλα το ΚΚΕ θα επιχειρήσει να αναδείξει το σκοτεινό κι επικίνδυνο θεσμικό πλαίσιο που έχουν συνδιαμορφώσει όλες οι κυβερνήσεις και έχουν ψηφίσει τα υπόλοιπα κόμματα, το οποίο στρώνει το έδαφος για πρακτικές παρακολούθησης και παραβιάσεων του απορρήτου των επικοινωνιών».

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024