Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οικονόμου για υποκλοπές: Δεν θα προτείνουμε δική μας εξεταστική - Τι θα ψηφίσει η ΝΔ στην πρόταση του ΠΑΣΟΚ

Οικονόμου για υποκλοπές: Δεν θα προτείνουμε δική μας εξεταστική – Τι θα ψηφίσει η ΝΔ στην πρόταση του ΠΑΣΟΚ

Οι αιχμές Οικονόμου κατά Παυλόπουλου και Βενιζέλου που θεωρούν παράνομη την παρακολούθηση Ανδρουλάκη

Δεν θα καταθέσει δική της ξεχωριστή πρόταση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής η ΝΔ σύμφωνα με όσα δήλωσε πριν από λίγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ερωτηθείς σχετικά με το τι θα πράξει η ΝΔ κατά την ψηφοφορία στη Βουλή για την πρόταση του ΠΑΣΟΚ.

Όχι σε δεύτερη εξεταστική – Αδιευκρίνιστη η ψήφος επί της πρότασης του ΠΑΣΟΚ

«Δεν θα καταθέσει πρόταση για δεύτερη εξεταστική» για τις υποκλοπές τόνισε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο Γιάννης Οικονόμου ερωτηθείς σχετικά για το τι θα κάνει στη Βουλή η κυβερνητική πλειοψηφία της ΝΔ. Πρόσθεσε δε ο κ. Οικονόμου ότι η κυβέρνηση θα τιμήσει τη δυνατότητα που δίνει το σύνταγμα στην αντιπολίτευση να συγκροτεί εξεταστικές επιτροπές, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι η ΝΔ θα απαιτήσει στο πλαίσιο αυτής της εξεταστικής να διερευνηθούν και προηγούμενες περίοδοι.

Διαβάστε επίσης Υποκλοπές: Το χρονοδιάγραμμα των συνεδριάσεων στη Βουλή – Την Παρασκευή διασταυρώνουν τα ξίφη τους οι πολιτικοί αρχηγοί

Ο κ. Οικονόμου άφησε αδιευκρίνιστο πάντως το τι θα πράξει η ΝΔ στη Βουλή σε σχέση με την ψηφοφορία επί της πρότασης του ΠΑΣΟΚ για την εξεταστική, λέγοντας ότι η κυβέρνηση θέλει την πλήρη διερεύνηση και στο πλαίσιο αυτό «λέμε ναι στην διερεύνηση του παρόντος αλλά δεν νοείται έρευνα μόνο του παρόντος περιστατικού (σ.σ. παρακολούθηση Ανδρουλάκη)», αλλά παράλληλα η εξεταστική επιτροπή θα πρέπει να εξετάσει το πως λειτουργούσαν οι υπηρεσίες ασφαλείας στο παρελθόν.

Όποιος έχει αντίθετη άποψη ας προσφύγει στη Δικαιοσύνη

Από εκεί και πέρα, ο Γιάννης Οικονόμου ερωτηθείς να σχολιάσει τις παρεμβάσεις πολιτικών προσώπων και συνταγματολόγων όπως του πρώην προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου, του κ. Σωτηρέλη κλπ που βάζουν στο κάδρο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και χαρακτηρίζουν παράνομη και αντισυνταγματική την παρακολούθηση Ανδρουλάκη, τους κάλεσε αν θεωρούν παράνομη την «νόμιμη επισύνδεση» Ανδρουλάκη να προσφύγουν στα δικαστήρια.

Όποιος έχει αντίθετη άποψη ας προσφύγει στη Δικαιοσύνη η οποία και θα κρίνει, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου και επέμεινε πως είναι νόμιμες οι επισυνδέσεις. Σε άλλο σημείο των δηλώσεων του ερωτηθείς και πάλι για τις δηλώσεις Παυλόπουλου ο κ. Οικονόμου σημείωσε, ότι, η κυβέρνηση μέσα από σειρά θεσμικών παρεμβάσεων θα αντιμετωπίσει το θέμα αυτό σε όλο το εύρος και βάθος. Χρειάζεται προσοχή, γιατί από ένα μεμονωμένο περιστατικό πάμε στο άλλο άκρο αγνοώντας τη συμβολή της ΕΥΠ στα θέματα εθνικής ασφάλειας. Πρέπει να σκεφτεί κανείς πόσο εύκολα και επιπόλαια θα ισοπεδώνει υπηρεσίες απαραίτητες για την εθνική μας ασφάλεια.

Σε καμία περίπτωση

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μάλιστα άφησε αιχμές όχι μόνο κατά κομμάτων αλλά και άλλων παραγόντων και ατόμων που «θέλουν να εκμεταλλευτουν αυτή την αστοχία για να επιβάλλουν τις δικές τους ατζέντες» και ξεκαθάρισε πως «σε καμία περίπτωση» η κυβέρνηση δεν φοβάται άλλες αποκαλύψεις ή αν ο πρωθυπουργός σκέφτεται την παραίτηση.

Ο κ. Οικονόμου ανέφερε ακόμη ότι «δεν είναι σε γνώση του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης καμία άλλη νόμιμη επισύνδεση πολιτικού προσώπου».

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024