Ερντογάν: Σώσαμε τις ζωές 41.000 ανθρώπων που η Ελλάδα άφησε να πεθάνουν στο Αιγαίο
Για απωθήσεις δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων κατηγόρησε την Ελλάδα ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επισημαίνοντας ότι τους έσωσε τη ζωή η τουρκική ακτοφυλακή και εξαπέλυσε επίθεση εναντίον των κρατών που τον κατηγορούν για τις επεμβάσεις στη Συρία και το βόρειο Ιράκ.
Η τουρκική ακτοφυλακή έχει σώσει χιλιάδες ζωές παράτυπων μεταναστών που απωθήθηκαν παράνομα από τις ελληνικές αρχές, ισχυρίστηκε χθες Δευτέρα ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
«Εχουμε αποτρέψει θανάτους»
«Χάρη στις προσπάθειες της ακτοφυλακής μας, έχουμε αποτρέψει θανάτους στο Αιγαίο. Τα τελευταία δύο χρόνια, σώσαμε τις ζωές 41.000 ανθρώπων τους οποίους η Ελλάδα άφησε να πεθάνουν», είπε ο Ερντογάν σε ομιλία του σε τελετή αποφοίτησης της Ακαδημίας Χωροφυλακής και Λιμενικού Σώματος στην Αγκυρα (φωτογραφία, επάνω, από το AA/Doğukan Keskinkılıç).
Ο Ερντογάν υποστήριξε ότι οι παράτυποι μετανάστες που συνελήφθησαν από την τουρκική ακτοφυλακή ανέρχονται σε 245.000, συμπληρώνοντας ότι η τουρκική χωροφυλακή συνεχίζει τον αγώνα της κατά της παράτυπης μετανάστευσης και των κυκλωμάτων διακινητών.
«Εάν κάποιος εξακολουθεί να επικρίνει τα επιτεύγματά μας στην αμυντική βιομηχανία παρά τη στρατιωτική ενίσχυση της Ελλάδας, σημαίνει ότι στερείται στρατηγικού οράματος», συνέχισε ο τούρκος πρόεδρος.
Δεν τρέφει εχθρότητα
Είπε επίσης πως η Αγκυρα δεν τρέφει εχθρότητα προς καμιά χώρα: «Αντιθέτως, θέλουμε να δημιουργήσουμε την καλύτερη, πιο προηγμένη και ειλικρινή σχέση με κάθε χώρα».
Υπογράμμισε, μάλιστα, ότι η Τουρκία φιλοδοξεί να δημιουργήσει «μια ζώνη ειρήνης και συνεργασίας» γύρω της, ξεκινώντας από τους γείτονές της.
Ακολούθως, αναφερόμενος στους επικριτές των «αντιτρομοκρατικών επιχειρήσεων» στη βόρεια Συρία και στο βόρειο Ιράκ, είπε ότι σιωπούν όταν «άλλες χώρες, 10.000 χιλιόμετρα μακριά, έρχονται και παρεμβαίνουν σε Συρία, Ιράκ και Λιβύη».
Προειδοποίησε ότι αν αυτές οι χώρες εξακολουθήσουν να υποστηρίζουν τρομοκρατικές ομάδες με πυρομαχικά, οχήματα και εξοπλισμό, η Τουρκία θα τους δώσει την κατάλληλη απάντηση έως και 30 χιλιόμετρα πέρα από τα σύνορά της.
«Ας ενοχληθούν»
«Αν ενοχλούνται από αυτό, συγγνώμη, ας ενοχληθούν και θα συνεχίσουμε τον δρόμο μας», ανέφερε ο Ερντογάν.
Επισημαίνοντας ότι ο τουρκικός στρατός επέκτεινε τη ζώνη των επιχειρήσεών του στη Συρία και στο Ιράκ, ο Ερντογάν τόνισε ότι οι «τρομοκράτες» υπέστησαν τα πιο βαριά πλήγματα σε περιοχές «όπου νιώθουν πιο ασφαλείς».
Πηγή: ΑΠΕ
- Ο Ερντογάν, η απόπειρα πραξικοπήματος και η «Νέα Τουρκία»
- Αποσύρεται από την υπόθεση του Τολιόπουλου ο ΠΑΟΚ
- ΣΥΡΙΖΑ: Ο Γιάννης Αμανατίδης νέος γραμματέας της Κ.Ο. – Θα στείλει επιστολή για επιστροφή Πολάκη – Το Σάββατο η εκλογή προέδρου
- Κιλκίς: Φωτιά ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση στο Πολύκαστρο – Σηκώθηκαν δύο αεροσκάφη
- Ιράν: Νέο κύμα αμερικανικών πληγμάτων – «Το Ορμούζ παραμένει κλειστό»
- Οι «Τρωάδες» στην Επίδαυρο εγκαινιάζουν μια νέα εποχή προσβασιμότητας στον πολιτισμό
- Το Ισραήλ σκοτώνει ακόμα 4 αμάχους στη Γάζα – Ανάμεσα τους και ένα παιδί και οι γονείς του
- Η Ελλάδα μεταξύ των χωρών που αντιδρούν στον ευρωπαϊκό φόρο άνθρακα στα καύσιμα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 15.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/jamie-macpherson-KTIVMMOXNu8-unsplash-1-315x220.jpg)


































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442