Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ερντογάν: Σώσαμε τις ζωές 41.000 ανθρώπων που η Ελλάδα άφησε να πεθάνουν στο Αιγαίο

Ερντογάν: Σώσαμε τις ζωές 41.000 ανθρώπων που η Ελλάδα άφησε να πεθάνουν στο Αιγαίο

Για απωθήσεις δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων κατηγόρησε την Ελλάδα ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επισημαίνοντας ότι τους έσωσε τη ζωή η τουρκική ακτοφυλακή και εξαπέλυσε επίθεση εναντίον των κρατών που τον κατηγορούν για τις επεμβάσεις στη Συρία και το βόρειο Ιράκ.

Η τουρκική ακτοφυλακή έχει σώσει χιλιάδες ζωές παράτυπων μεταναστών που απωθήθηκαν παράνομα από τις ελληνικές αρχές, ισχυρίστηκε χθες Δευτέρα ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Εχουμε αποτρέψει θανάτους»

«Χάρη στις προσπάθειες της ακτοφυλακής μας, έχουμε αποτρέψει θανάτους στο Αιγαίο. Τα τελευταία δύο χρόνια, σώσαμε τις ζωές 41.000 ανθρώπων τους οποίους η Ελλάδα άφησε να πεθάνουν», είπε ο Ερντογάν σε ομιλία του σε τελετή αποφοίτησης της Ακαδημίας Χωροφυλακής και Λιμενικού Σώματος στην Αγκυρα (φωτογραφία, επάνω, από το AA/Doğukan Keskinkılıç).

Δείτε ακόμα – Ερντογάν: Σύμβολο υπεράσπισης των τουρκικών συμφερόντων στη Μεσόγειο το «Αμπντούλχαμίντ Χαν»

Ο Ερντογάν υποστήριξε ότι οι παράτυποι μετανάστες που συνελήφθησαν από την τουρκική ακτοφυλακή ανέρχονται σε 245.000, συμπληρώνοντας ότι η τουρκική χωροφυλακή συνεχίζει τον αγώνα της κατά της παράτυπης μετανάστευσης και των κυκλωμάτων διακινητών.

«Εάν κάποιος εξακολουθεί να επικρίνει τα επιτεύγματά μας στην αμυντική βιομηχανία παρά τη στρατιωτική ενίσχυση της Ελλάδας, σημαίνει ότι στερείται στρατηγικού οράματος», συνέχισε ο τούρκος πρόεδρος.

Δεν τρέφει εχθρότητα

Είπε επίσης πως η Αγκυρα δεν τρέφει εχθρότητα προς καμιά χώρα: «Αντιθέτως, θέλουμε να δημιουργήσουμε την καλύτερη, πιο προηγμένη και ειλικρινή σχέση με κάθε χώρα».

Υπογράμμισε, μάλιστα, ότι η Τουρκία φιλοδοξεί να δημιουργήσει «μια ζώνη ειρήνης και συνεργασίας» γύρω της, ξεκινώντας από τους γείτονές της.

Ακολούθως, αναφερόμενος στους επικριτές των «αντιτρομοκρατικών επιχειρήσεων» στη βόρεια Συρία και στο βόρειο Ιράκ, είπε ότι σιωπούν όταν «άλλες χώρες, 10.000 χιλιόμετρα μακριά, έρχονται και παρεμβαίνουν σε Συρία, Ιράκ και Λιβύη».

Προειδοποίησε ότι αν αυτές οι χώρες εξακολουθήσουν να υποστηρίζουν τρομοκρατικές ομάδες με πυρομαχικά, οχήματα και εξοπλισμό, η Τουρκία θα τους δώσει την κατάλληλη απάντηση έως και 30 χιλιόμετρα πέρα από τα σύνορά της.

«Ας ενοχληθούν»

«Αν ενοχλούνται από αυτό, συγγνώμη, ας ενοχληθούν και θα συνεχίσουμε τον δρόμο μας», ανέφερε ο Ερντογάν.

Επισημαίνοντας ότι ο τουρκικός στρατός επέκτεινε τη ζώνη των επιχειρήσεών του στη Συρία και στο Ιράκ, ο Ερντογάν τόνισε ότι οι «τρομοκράτες» υπέστησαν τα πιο βαριά πλήγματα σε περιοχές «όπου νιώθουν πιο ασφαλείς».

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024