Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τουρκία: Καταγγέλλει την παρενόχληση F-16 από ελληνικά μαχητικά

Τουρκία: Καταγγέλλει την παρενόχληση F-16 από ελληνικά μαχητικά

Το υπ. Άμυνας της Τουρκίας υποστηρίζει ότι τα ελληνικά μαχητικά «κλείδωσαν» στο ραντάρ τους τα τουρκικά F-16.

Την παρενόχληση τουρκικών F-16 που πετούσαν πάνω από το Αιγαίο από ελληνικά μαχητικά καταγγέλλει το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.

Σύμφωνα με το υπ. Άμυνας της Τουρκίας, «οι Έλληνες παρενόχλησαν τουρκικά F-16» που εκτελούσαν καθήκοντα στο πλαίσιο νατοϊκής άσκησης στην Ανατολική Μεσόγειο.

Διαβάστε επίσης: Η «κρυφή» ατζέντα των τουρκικών προκλήσεων

Μάλιστα, πηγές του υπουργείου Άμυνας της γειτονικής χώρας υποστήριξαν στη Γενί Σαφάκ ότι οι Έλληνες πιλότοι «κλείδωσαν» με τα ραντάρ του τα τουρκικά F-16, υποστηρίζοντας χαρακτηριστικά πως «η Ελλάδα δεν διστάζει να διακινδυνεύσει ακόμη και τις αποστολές του ΝΑΤΟ προκειμένου να παρενοχλήσει την Τουρκία».

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα, η ηγεσία του τουρκικού υπ. Άμυνας απάντησε στην ενέργεια αυτή, με τα ελληνικά αεροσκάφη να απομακρύνονται από την περιοχή, ενώ παράλληλα το υπουργείο Εξωτερικών προέβη σε διπλωματικές πρωτοβουλίες.

Παράλληλα, όπως αναφέρει η Γενί Σαφάκ, από το ΝΑΤΟ κλήθηκε ο στρατιωτικός ακόλουθος της Ελλάδας, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για το συμβάν.

Νέο διάβημα της ελληνικής πλευράς

Από την πλευρά του, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών προχώρησε σε διάβημα διαμαρτυρίας προς την Τουρκία, για τις νέες υπερπτήσεις τουρκικών αεροσκαφών στο Αιγαίο.

Ειδικότερα, το πρωί της Τρίτης, εισήλθαν στο FIR Αθηνών χωρίς να έχουν καταθέσει σχέδιο πτήσης δύο ζεύγη τουρκικών F-16, τα οποία αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν από αντίστοιχα ελληνικά αεροσκάφη -σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες.

Όπως ανέφερε το ΓΕΕΘΑ, το πρώτο τουρκικό ζεύγος πέταξε πάνω από τα Διβούνια, βορειοδυτικά των νήσων Κάσου – Καρπάθου, στα 27.000 πόδια στις 10:57 το πρωί και τρία λεπτά αργότερα το δεύτερο ζευγάρι των τουρκικών F-16 πέταξε πάνω από το Καμηλονήσι, βορειοδυτικά Κάσου – Καρπάθου, στα 27.000 πόδια επίσης.

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024