Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΥΠΕΞ: Διάβημα διαμαρτυρίας για τις τουρκικές υπερπτήσεις

ΥΠΕΞ: Διάβημα διαμαρτυρίας για τις τουρκικές υπερπτήσεις

Πάγια τακτική του ΥΠΕΞ είναι σε κάθε παρόμοια πρόκληση να απαντά με διπλωματική νότα.

Σε διάβημα διαμαρτυρίας προς την Άγκυρα προχωράει – ως είθισται – το υπουργείο Εξωτερικών για τις σημερινές υπερπτήσεις τουρκικών F-16 στο Αιγαίο.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη πρακτική της αποστολής διπλωματικής νότας ακολουθείται σε κάθε πρόκληση κατά της χώρας μας.

Διαβάστε επίσης: Ερντογάν: Η «κρυφή» ατζέντα των τουρκικών προκλήσεων

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα την Τρίτη, δύο ζεύγη τουρκικών F-16 εισήλθαν στο FIR Αθηνών, χωρίς να καταθέσουν σχέδιο πτήσης, παραβίασαν τον εθνικό εναέριο χώρο και στη συνέχεια το πρώτο τουρκικό ζεύγος πέταξε πάνω από τα Διβούνια, βορειοδυτικά Κάσου-Καρπάθου, στα 27.000 πόδια στις 10:57 το πρωί και, τρία λεπτά αργότερα, το δεύτερο ζευγάρι των τουρκικών F-16 πέταξε πάνω από το Καμηλονήσι, βορειοδυτικά Κάσου-Καρπάθου, στα 27.000 πόδια επίσης.

Σε όλες τις περιπτώσεις, τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια τακτική, όπως έκανε γνωστό το ΓΕΕΘΑ.

Νέα επίθεση Τσαβούσογλου: «Ανέντιμη η πολιτική της Ελλάδας»

Εν τω μεταξύ, νέα επίθεση κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, χαρακτηρίζοντας «ανέντιμη» τη στάση της Ελλάδας σε ό,τι αφορά τα F-16.

«Η Ελλάδα πρέπει να αφήσει αυτό το φάκελο του ψεύδους και να εγκαταλείψει τη μαύρη προπαγάνδα», δήλωσε ο Τσαβούσογλου.

Και προσέθεσε: «Το να βγαίνει συνεχώς κατά της Τουρκίας παντού. Να κάνει λόμπιγκ για τα F-16. Αυτά που ξεκίνησε αμέσως μετά το γεύμα του προέδρου μας (σ.σ. με τον Κυριάκο Μητσοτάκη). Βέβαια εμείς γνωρίζουμε την ανέντιμη πολιτική της Ελλάδας. Είπαμε να μην βάζουμε τρίτους ανάμεσά μας, έχουμε τις διερευνητικές επαφές… Μία μέρα μετά ο Μητσοτάκης κόλλησε κοροναϊό, ο πρόεδρός μας του τηλεφώνησε, ήμουν κι εγώ παρών. Ήταν ένα ειλικρινές τηλεφώνημα. Και περνάει μια εβδομάδα και άρχισε πάλι την προπαγάνδα κατά της Τουρκίας».

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024