Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τα Μάλια αλλάζουν

Τα Μάλια αλλάζουν

Ο παλαιός οικισμός των Μαλίων αλλάζει με μια σειρά από παρεμβάσεις προσβασιμότητας και αισθητικής, κατόπιν της εξασφάλισης χρηματοδότησης από τον Δήμο Χερσονήσου.

Εγκρίθηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας η πρόταση του Δήμου Χερσονήσου για το έργο «Βιοκλιματική και Αισθητική Αναβάθμιση του Παλαιού Οικισμού των Μαλίων», συνολικού προϋπολογισμού 2.000.000 ευρώ.

Πρόκειται για μία ολοκληρωμένη παρέμβαση για την ευρύτερη περιοχή η οποία στοχεύει στη δημιουργία ενός αστικού συνόλου με σύγχρονες υποδομές που θα καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, παράλληλα με την ανάπτυξη δικτύου περιπάτου και ποδηλατόδρομων.

Με την έγκριση της πρότασης και την εξασφάλιση των πιστώσεων από το Ταμείο Ανάκαμψης τα έργα μπαίνουν σε τροχιά υλοποίησης.

«Πρόκειται για παρεμβάσεις με ισχυρό αναπτυξιακό και περιβαλλοντικό αποτύπωμα για τα Μάλια», δήλωσε ο Δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος και πρόσθεσε : «Τα έργα θα συμβάλουν καθοριστικά στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών, με την δυνατότητα χρήσης ποιοτικού και αναβαθμισμένου χώρου, με απρόσκοπτη και ασφαλή πρόσβαση καθώς και την δυνατότητα σωματικής άσκησης μέσω περπατήματος και ποδηλασίας. Παράλληλα, θέτει θεμέλια οικονομικής και τουριστικής ευημερίας αλλά και ανάπτυξης».

Ο παλαιός οικισμός των Μαλίων προκρίθηκε για ένταξη στο συγκεκριμένο έργο καθώς πληρούσε τις σχετικές προδιαγραφές έχοντας ήδη υλοποιηθεί παρεμβάσεις υπογειοποίησης δικτύων και τοπογραφικής αποτύπωσης.

Αναλυτικότερα περιλαμβάνει την ανάπλαση του ιστορικού κέντρου του οικισμού καθώς και σημαντικές πολεοδομικές παρεμβάσεις που αφορούν στην δημιουργία δικτύου ήπιας μετακίνησης για πεζούς και ποδηλάτες, μέσω της δημιουργίας χαμηλής ταχύτητας οδόστρωμα, οριοθέτηση παρόδιας στάθμευσης κ.α.

Ταυτόχρονα η προτεινόμενη πράξη περιλαμβάνει παρεμβάσεις με βιοκλιματικό χαρακτήρα και έξυπνες εφαρμογές που ενισχύουν την βιώσιμη κινητικότητα και προσβασιμότητα του δημόσιου χώρου, μέσω της εγκατάστασης συστημάτων παρακολούθησης, μετρήσεων και διαχείρισης, αποκομιδής απορριμμάτων, ενεργειακής κατανάλωσης, όμβριων, οριοθέτησης παρόδιας στάθμευσης, εγκατάστασης σημείων φόρτισης Η/Ο, εγκατάστασης σταθμών κοινόχρηστων οχημάτων (ποδήλατα) κτλ.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024