Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κύθηρα: Συνελήφθησαν τρεις Τούρκοι υπήκοοι για διακίνηση μεταναστών - Ο ένας ανήλικος

Κύθηρα: Συνελήφθησαν τρεις Τούρκοι υπήκοοι για διακίνηση μεταναστών – Ο ένας ανήλικος

Στο σκάφος με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που έφτασε το ξημέρωμα στα Κύθηρα επέβαιναν πολλοί ανήλικοι

Τρεις υπήκοοι Τουρκίας 30, 29 και 17 ετών, που εντοπίστηκαν μαζί με 94 μετανάστες στα Κύθηρα συνελήφθησαν από το λιμενικό σώμα, ως οι φερόμενοι διακινητές τους. Συγκεκριμένα τις πρώτες πρωινές ώρες της 17/08/2022, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Κυθήρων ενημερώθηκαν από το Αστυνομικό Τμήμα Χώρας Κυθήρων για την ύπαρξη ικανού αριθμού αλλοδαπών στην περιοχή «ΠΙΣΩ ΓΙΑΛΟΣ» Καψαλίου.

Άμεσα στο σημείο μετέβησαν στελέχη του λιμενικού, όπου με τη συνδρομή κλιμακίου της αστυνομίας εντόπισαν στο οδικό δίκτυο «ΠΙΣΩ ΓΙΑΛΟΥ» συνολικά ενενήντα επτά αλλοδαπούς (15 γυναίκες και 82 άνδρες) διάφορων εθνικοτήτων, εκ των οποίων οι πενήντα πέντε ήταν ανήλικοι. Οι ανωτέρω μεταφέρθηκαν στον λιμένα Καψαλίου, ενώ διαπιστώθηκε η ύπαρξη Ι/Φ σκάφους σε βραχώδη ακτή στην ανωτέρω θαλάσσια περιοχή, που είχε χρησιμοποιηθεί ως μέσο μεταφοράς τους.

Δεύτερο σκάφος

Από την προσάραξη δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ όλοι οι αλλοδαποί είναι καλά στην υγεία τους. Σημειώνεται ότι την ίδια ημέρα χθες εντοπίστηκε και δεύτερο σκάφος με μετανάστες στο μόλο του Καψαλίου στα Κύθηρα. Σε αυτό επέβαιναν, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, εβδομήντα τρία άτομα, μεταξύ των οποίων δύο Ρώσοι και οι περισσότεροι υπήκοοι Ιράκ και Ιράν.

Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που βρίσκονται ακόμα στα Κύθηρα αναμένεται να μεταφερθούν σύντομα σε δομές στην Πελοπόννησο, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Μετανάστευσης. Η άφιξη των προσφύγων κινητοποίησε κατοίκους που έσπευσαν να τους βοηθήσουν συλλέγοντας είδη πρώτη ανάγκης, ρουχισμό και παπούτσια, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε και πρόβλημα με την παροχή πόσιμου νερού.

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024