Καμπάς: Η Τουρκία εργαλειοποιεί το προσφυγικό – Στον Έβρο προσπάθησε να εκθέσει την Ελλάδα
«Προσπάθησαν να δημιουργήσουν πρόκληση ώστε να μας εκθέσουν ότι δεν είμαστε σωστοί στη συμπεριφορά μας στους μετανάστες κάτι που είναι ψευδέστατο» υποστήριξε ο Γεώργιος Καμπάς
Την άποψη ότι πίσω από το περιστατικό με τους πρόσφυγες στη νησίδα του Έβρου βρίσκεται η Τουρκία η οποία προσπάθηκε να εκθέσει την Ελλάδα, υποστήριξε ο πρώην αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ) Γεώργιος Καμπάς, ο οποίος έκανε λόγο για υβριδική απειλή.
Προσπάθησαν να δημιουργήσουν πρόκληση
«Προσπάθησαν να δημιουργήσουν πρόκληση ώστε να μας εκθέσουν ότι δεν είμαστε σωστοί στη συμπεριφορά μας στους μετανάστες κάτι που είναι ψευδέστατο» υποστήριξε ο Γεώργιος Καμπάς μιλώντας στον Σκάι.
- Διαβάστε επίσης Εντοπίστηκαν οι πρόσφυγες στον Έβρο σε ελληνικό έδαφος – Μεταφέρονται σε ασφαλές σημείο
Ο πρώην αρχηγός ΓΕΣ σχολίασε ότι το προσφυγικό έχει εργαλειοποιηθεί από την Τουρκία και δήλωσε ότι στον Έβρο υπάρχουν πολλές αμφισβητούμενες νησίδες μετά τη χάραξη του 1926 οι οποίες δημιουργήθηκαν με την πάροδο του χρόνου ανατολικά ή δυτικά του μέσου ρου και δεν υπήρχαν τότε.
Μέχρι το 2016 υπήρχε κοινή ελληνοτουρκική επιτροπή
«Υπάρχουν πολλές νησίδες που δημιουργούνται και εξαφανίζονται ανάλογα των εποχών και του χρόνου, γι’ αυτό ανέβασαν σε μια από αυτές τους δυστυχισμένους ανθρώπους για να περάσουν απέναντι… (Οι νησίδες) μπορεί να μην ανήκουν και σε κανέναν» εξήγησε.
«Μέχρι το 2016 υπήρχε κοινή ελληνοτουρκική επιτροπή που αποφάσιζαν για αυτά τα θέματα, αυτό το διάστημα δυστυχώς έχει διακοπεί αυτό» σημείωσε.
Ο κ. Καμπάς επισήμανε ότι «μπορούσαμε να αντιμετωπίσουμε τις τουρκικές προκλήσεις με το ΕΚΑΒ, την αστυνομία με τον Ερυθρό Σταυρό όχι με στρατό». « Να ανέβουμε πάνω (στη νησίδα) και να προβάλλουμε την κατάσταση που επικρατεί ακόμα πιο έντονα να εκθέσουμε τη συμπεριφορά της Τουρκίας στα fora».
- Καιρός: Πρόσκαιρη μεταβολή με βροχές και σποραδικές καταιγίδες – Έως 34 βαθμούς η θερμοκρασία
- Τα καλοκαιρινά χόρτα είναι το «φάρμακο» που δεν ξέραμε;
- Φωτιά στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο – Εκκενώθηκαν προληπτικά δωμάτια
- Η άδεια ψυχικής υγείας γίνεται νέα πραγματικότητα στους χώρους εργασίας
- Αυτές οι 7 ευρωπαϊκές χώρες είναι μεταξύ των ασφαλέστερων στον κόσμο
- Βουλή: «Κουρελόχαρτο» ο Κανονισμός από τη ΝΔ – «Βαθύ σκοτάδι» στη διαλεύκανση του σκανδάλου των υποκλοπών
- Η επιστήμη ξέρει γιατί οι καλύτερες ιδέες μας έρχονται στο ντους
- Παχυσαρκία: Γιατί έμειναν στον αέρα οι 46.000 δικαιούχοι του προγράμματος
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/afrah-XwMmC_x6nsY-unsplash-1-315x220.jpg)





































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442