ΚΚΕ: Χρεοκοπημένη και επικίνδυνη η πολιτική της ΕΕ στο προσφυγικό
Το αποδεικνύει η φρίκη που έζησαν δεκάδες πρόσφυγες στον Έβρο
Τα πυρά του στην κυβέρνηση για τη «φρίκη» που έζησαν δεκάδες πρόσφυγες στον Έβρο στρέφει το ΚΚΕ.
Σε ανακοίνωση του ΚΚΕ σημειώνεται χαρακτηριστικά ότι «η φρίκη που έζησαν δεκάδες πρόσφυγες στον Έβρο, η απώλεια της ζωής ενός ακόμα μικρού παιδιού, όπως και το άθλιο «κρυφτούλι» της ελληνικής και της τουρκικής κυβέρνησης για τη διάσωση των κατατρεγμένων ανθρώπων, αποκαλύπτει για πολλοστή φορά τη χρεοκοπία της επικίνδυνης συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας, συνολικά της πολιτικής της ΕΕ στο προσφυγικό την οποία η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα αφήνουν στο απυρόβλητο».
Στον Έβρο ο Μηταράκης
Στο ΚΥΤ Φυλακίου στον Έβρο, μετέβη την Τρίτη το πρωί , για τους 38 μετανάστες που πέρασαν σε ελληνικό έδαφος, και ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, αναφέροντας αρχικά ότι «βρέθηκε μία ομάδα 38 μεταναστών, 35 Σύριοι και 3 Παλαιστίνιοι που εισήλθαν στο ελληνικό έδαφος».
Σύμφωνα με τον υπουργό αυτό που προκύπτει, όπως είπε, από τις καταθέσεις τους είναι ότι «ήρθαν στην τουρκική όχθη του ποταμού, σπρώχτηκαν προς τη νησίδα από τις τουρκικές Αρχές. Επισήμως, οι τουρκικές Αρχές συνέλαβαν αυτούς τους μετανάστες εντός Τουρκίας, δεν τους έδωσαν το δικαίωμα να υποβάλουν αίτηση διεθνούς προστασίας, όπως δεσμεύεται η Τουρκία να κάνει από το διεθνές δίκαιο. Αντίθετα, η Τουρκική Χωροφυλακή τους έφερε στην όχθη του Έβρου και με απειλή χρήσης βίας τους πίεσε να έρθουν προς την Ελλάδα».
Τέλος, ο κ. Μηταράκης έστειλε νέο μήνυμα στην Τουρκία, τονίζοντας πως πρέπει «να σεβαστεί τις υποχρεώσεις που έχει από το διεθνές δίκαιο. Μόλις οι μετανάστες βρέθηκαν σε ελληνικό έδαφος, αμέσως παρείχαμε την προστασία που προβλέπει η ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία».
- Οι τρίδυμες αδελφές Αλεξανδρή θα αγωνίζονται πλέον στην καλλιτεχνική κολύμβηση με το ελληνικό εθνόσημο
- Σοκ στον Παναθηναϊκό: Ρήξη χιαστού ο Ίνγκασον – Εκτός για μεγάλο χρονικό διάστημα ο Καλάμπρια
- Έγινε γνωστή η αιτία θανάτου του Σαμ Νιλ
- Silicon Valley: Ο «χρυσός κανόνας» του Τζεφ Μπέζος υπό αμφισβήτηση – «Οι δύο πίτσες είναι πλέον πολλές»
- Από την 4η Ιουλίου ως την Ημέρα της Βαστίλης – Πώς Γαλλία και ΗΠΑ αναδιαμορφώνουν τα έθνη τους μέσω τελετουργίας
- Οι όμιλοι του FIBA Europe Cup και οι αντίπαλοι των τεσσάρων ελληνικών ομάδων
- Κατρίνης: Δεν συνιστά εξωτερική πολιτική η σιωπή, η αμηχανία και η αποδοχή τετελεσμένων που επιδεινώνουν τη θέση της χώρας
- Εκλογές την άνοιξη, επιμένει ο Μητσοτάκης – Θέλει να διαπραγματευτεί άλλο ένα «Ταμείο Ανάκαμψης»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 16.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/manouchehr-hejazi-QeoXkIesiCo-unsplash-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442