WSJ: Η Γερμανία παρατείνει τη λειτουργία των τριών τελευταίων πυρηνικών σταθμών
Η ενεργειακή κρίση αναπροσαρμόζει τις προτεραιότητες για την ενεργειακή πολιτική του Βερολίνου
Να αναβάλει το κλείσιμο των τριών εναπομεινάντων πυρηνικών σταθμών σχεδιάζει η Γερμανία, στο πλαίσιο των σχεδιασμών για την αντιμετώπιση ενός πιθανού ενεργειακού κραχ τον προσεχή χειμώνα.
Αυτό προκύπτει από δηλώσεις αξιωματούχων της γερμανικής κυβέρνησης, που επικαλείται η Wall Street Journal. Σύμφωνα με το αμερικανικό έντυπο, η απόφαση δεν έχει λάβει ακόμα την επίσημη έγκριση από το υπουργικό συμβούλιο, ενώ πιθανότατα θα απαιτηθεί και ψηφοφορία στο κοινοβούλιο.
Διαβάστε επίσης – Πυρηνική ενέργεια; Ναι, ευχαριστώ, είμαστε σε κρίση
Άλλωστε, θα πρέπει πρώτα να ολοκληρωθεί και να δημοσιοποιηθεί το πόρισμα της εν εξελίξει αξιολόγησης των ενεργειακών αναγκών της χώρας, από την οποίαν ωστόσο θεωρείται δεδομένο πως θα προκύψει η ανάγκη διατήρησης των πυρηνικών σταθμών.
Πισωγύρισμα
Πάντως, σύμφωνα πάντα με την WSJ, η κυβέρνηση θεωρεί ότι συντρέχουν δύο κρίσιμοι λόγοι για να παραταθεί η λειτουργία των τριών πυρηνικών εργοστασίων: Η Γερμανία αντιμετωπίζει πιθανή έλλειψη φυσικού αερίου και η παράταση λειτουργίας των αντιδραστήρων δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα ασφάλειας, σύμφωνα με αξιωματούχους.
Σε περίπτωση που αποφασιστεί η παράταση της ζωής των εναπομεινάντων πυρηνικών αντιδραστήρων, θα πρόκειται για το πρώτο σημαντικό πισωγύρισμα στην πολιτική που ακολουθεί το Βερολίνο από τις αρχές της δεκαετίας του 2000 – και με μεγαλύτερη ταχύτητα μετά το πυρηνικό ατύχημα της Φουκουσίμα, για απομάκρυνση από την πυρηνική ενέργεια.
- Η εμπλοκή της Ελλάδας στην ένταση ΗΠΑ – Ιράν – Επισκέψεις αμερικανο – ΝΑΤΟικών σε στρατιωτικά νοσοκομεία
- Καθαρά Δευτέρα: Πώς πήρε το όνομά της και γιατί πετάμε χαρταετό
- Ελιά: Πώς ο «πράσινος χρυσός» της Ελλάδας φέρνει επενδύσεις
- Ο αληθινός Σέρπικο, ο Αλ Πατσίνο, η διαφθορά της αστυνομίας και το soundtrack του Μίκη Θεοδωράκη – Μια ιστορία από τα 70s
- Επιστρέφει η περιφερειακή λίγκα στα Βαλκάνια
- Πτολεμαΐδα: Στο χειρουργείο 17χρονος που τραυματίστηκε από κροτίδα
- Η αφιέρωση του Κώστα Σλούκα στον Αταμάν για τον χαμό της μητέρας του (vid)
- Ανυπολόγιστες οι ζημιές στη Λήμνο από την κακοκαιρία: Χωρίς νερό οικισμοί, αδιάβατοι δρόμοι
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 22.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/tony-chen-9hX9N-wMyzQ-unsplash-1-315x220.jpg)













































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442