Το εισιτήριο για τον τελικό των 50μ. πεταλούδα εξασφάλισε η Αννα Ντουντουνάκη, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα υγρού στίβου της Ρώμης. Η Ελληνίδα κολυμβήτρια τερμάτισε τρίτη στην πρώτη ημιτελική σειρά με 26.11 και πέρασε στον αυριανό (13/9, 19:17) τελικό με τον έκτο χρόνο.
Η 27χρονη Χανιώτισσα έχει ρεκόρ 25.65 από το 2021, όταν είχε πάρει την τέταρτη θέση στην αντίστοιχη διοργάνωση της Βουδαπέστης, και θα προσπαθήσει να πλησιάσει αυτή την επίδοση, έστω κι αν δεν βρίσκεται σε τόσο καλή κατάσταση όσο πέρυσι.
Το απόλυτο φαβορί του αγωνίσματος, η Σουηδή Σάρα Σιέστρεμ, έκανε 25.10 και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα πανηγυρίσει αύριο τον πέμπτο ευρωπαϊκό της τίτλο στα 50μ. πεταλούδα.
Καθαρά δεύτερη των ημιτελικών ήταν η Γαλλίδα Μαρί Γουατέλ με 25.63 και ακολούθησαν η Σουηδή Λουίζ Χάνσον (25.91), η Ολλανδή Μάικε Ντε Βάαρντ (25.97) και η Πολωνή Αννα Ντόβγκιερτ (26.03). Την οκτάδα συμπληρώνουν η Πολωνή Παουλίνα Πέντα (26.17) και η Ολλανδή Κιμ Μπους (26.17).
Η μουσική παράσταση «ASTORIA» μάς μεταφέρει στη Νέα Υόρκη του Μεσοπολέμου, εκεί όπου μια μικρή Ελλάδα γεννιέται μέσα σε ένα καφενείο στην καρδιά της Αστόριας και το τραγούδι γίνεται φωνή, παρηγοριά και αντίσταση.
Μια ακόμη μυθική εμφάνιση πραγματοποίησε ο Λιονέλ Μέσι στο MLS, πρωταγωνιστώντας στο 5-3 της Ίντερ Μαϊάμι επί του Σινσινάτι με τρία γκολ και μία ασίστ και δείχνοντας... έτοιμος για Μουντιάλ.
Ο Αντρέι Στογιάκοβιτς θα αποφασίσει για το ποιας εθνικής ομάδας τη φανέλα θα φορέσει, μετά από συνάντηση που θα έχει τόσο με την ελληνική πλευρά όσο και με τη σερβική.