Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ιταλικό ποτό: Ανακαλείται γιατί περιέχει αλλεργιογόνο συστατικό - Δεν είχε σχετική ετικέτα

Ιταλικό ποτό: Ανακαλείται γιατί περιέχει αλλεργιογόνο συστατικό – Δεν είχε σχετική ετικέτα

Το Γενικό Χημείο του Κράτους αποφάσισε την ανάκληση του ιταλικού ποτού

Στην ανάκληση αλκοολούχου ποτού προέλευσης Ιταλίας, προχωράει το Γενικό Χημείο του Κράτους, και καλεί τους καταναλωτές που είναι αλλεργικοί στο αμύγδαλο και έχουν ήδη προμηθευτεί το προϊόν, να μην το καταναλώσουν.

Όπως ανακοινώθηκε, με προτεραιότητα τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, η Γενική Διεύθυνση Γενικού Χημείου του Κράτους (Γ.Δ. Γ.Χ.Κ.) της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων ενημερώθηκε, μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF), για τη διακίνηση αλκοολούχου ποτού το οποίο περιέχει αλλεργιογόνο συστατικό (αμύγδαλο) και δεν φέρει τη σχετική ένδειξη στην επισήμανση.

Ποιο είναι το ποτό

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για το αλκοολούχο ποτό με την εμπορική ονομασία «NIO COCKTAILS MAI TAI» αλκοολικού τίτλου 25,5% vol., σε προσυσκευασία των 100mL, το οποίο παρασκευάζεται από την εταιρεία «Niococktails Srl» με έδρα την Ιταλία και το οποίο διατέθηκε στην ελληνική αγορά στην επιχείρηση «ΜΑΝΤΖΟΥΚΗΣ Γ. και ΣΙΑ Ε.Ε.».

Η ΑΑΔΕ μέσω του Γενικού Χημείου του Κράτους ζήτησε από την επιχείρηση που διακινεί το προϊόν στην Ελλάδα την άμεση απόσυρση του συνόλου της διακινηθείσας ποσότητας από την εγχώρια αγορά, ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι και θα επιβληθούν οι σχετικές κυρώσεις.

Καλούνται οι καταναλωτές, που είναι αλλεργικοί στο αμύγδαλο και έχουν ήδη προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν (φωτογραφία κάτωθι), να μην το καταναλώσουν.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024