Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ελληνικό: Αντικειμενικές αξίες έως 8.000 ευρώ το μέτρο στις περιοχές – φιλέτα στο Μητροπολιτικό Πόλο

Ελληνικό: Αντικειμενικές αξίες έως 8.000 ευρώ το μέτρο στις περιοχές – φιλέτα στο Μητροπολιτικό Πόλο

Τι αναφέρει το ΦΕΚ

Από 3.250 έως 8.000 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο ανέρχονται οι αντικειμενικές αξίες για την έκταση του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού –  Αγίου Κοσμά που καθόρισε το υπουργείο Οικονομικών.

Οι τιμές ζώνης που λαμβάνει υπόψη της η Εφορία για τη φορολογία των ακινήτων προσδιορίστηκαν μετά την εισήγηση που είχαν υποβάλει στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών  πιστοποιημένοι εκτιμητές ακινήτων τους οποίους είχε  προσλάβει το υπουργείο.

Όπως ορίζεται στην απόφαση που υπογράφουν ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος για τον καθορισμό των αντικειμενικών αξιών εκτός από την εισήγηση των ιδιωτών εκτιμητών ελήφθησαν υπόψη:

–        Η  γνώμη των αρμόδιων Δημοτικών Συμβουλίων, σύμφωνα με την παρ. 4 του άρθρου 261 του ν. 3852/2010 (Α’ 87), για τις αξίες των ακινήτων στις περιοχές αρμοδιότητάς τους και τις διατάξεις του άρθρου 41 του ν. 1249/1982.

–        Οι  ιδιαιτερότητες της περιοχής ή τμήματος αυτής, όπως συνθήκες περιβάλλοντος και θέας, εξυπηρέτηση (υποδομή, συγκοινωνία, κ.λπ.), εμπορικότητα δρόμων, πολεοδομικές ρυθμίσεις (συντελεστής δόμησης οικοπέδου).

Οι ιδιαιτερότητες των ακινήτων, όπως χρήση (οικόπεδο, διαμέρισμα, κατάστημα, αποθήκη κ.λπ.), πρόσοψη (σε αίθριο, σε πλατεία κ.λπ.), όροφος, επιφάνεια, παλαιότητα κτιρίου, συνιδιοκτησία, ειδικές συνθήκες (σεισμός, πλημμύρα, πυρκαγιά, απαλλοτρίωση κ.λπ.), δέσμευση (διατηρητέα κτίρια, αρχαιολογική έρευνα κ.λπ.).

Δείτε εδώ το ΦΕΚ

Sports in

Έτοιμος (και) για το Διηπειρωτικό ο Ολυμπιακός!

Αν η Κ19 των «ερυθρολεύκων» κατακτήσει του Τσάμπιονς Λιγκ Νέων θα παίξει στον τελικό του Ιντερκοντινεντάλ κόντρα στη Φλαμένγκο για το Παγκόσμιο Στέμμα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024