Υπέρ των αμβλώσεων τάσσεται ο Τζον Λέτζεντ. Ο γνωστός τραγουδιστής, που περιμένει το τρίτο του παιδί με τη σύζυγό του Κρίσι Τέγκεν, τοποθετήθηκε για το ζήτημα που έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στις ΗΠΑ.

Η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου που επιτρέπει στις Πολιτείες να απαγορεύσουν τις αμβλώσεις έχει ξεσηκώσει τις γυναίκες, διάφορες οργανώσεις και αστέρες του Χόλυγουντ.

Όλοι τους εκφράζουν την αντίθεσή τους και την ανησυχία τους για το μέλλον. Αναρωτιούνται τι θα συμβεί με όσες γυναίκες θελήσουν να τερματίσουν μια εγκυμοσύνη και τονίζουν πόσο σημαντικό είναι να αποφασίζει κανείς μόνος του για τον εαυτό του.

«Είναι κακό»

Ο Τζον Λέτζεντ αποφάσισε να τοποθετηθεί δημόσια και μιλώντας στο podcast «The Axe Files» του CNN, δήλωσε πως οι αποφάσεις σχετικά με την εγκυμοσύνη πρέπει να λαμβάνονται από τη μητέρα και τον γιατρό της, μαζί με τα μέλη της οικογένειάς της.

Όπως είπε, τρομοκρατείται και μόνο με τη σκέψη ότι θα εμπλέκονταν οι αρχές στις αμβλώσεις. Ειδικότερα «μετά από όλο αυτό το τραύμα και τον πόνο, μετά από όλα αυτά τα δάκρυα που είχαμε περάσει».

Θυμίζουμε ότι πριν από δύο χρόνια, η σύζυγός του έχασε το μωρό τους στις 20 εβδομάδες.

«Το να εμπλέκεται η κυβέρνηση σε αυτό με οποιονδήποτε τρόπο είναι τόσο προσβλητικό για μένα. Είναι άσχημο. Είναι κακό. Δεν πρέπει να γίνει καν συζήτηση. Η κυβέρνηση δεν πρέπει να εμπλακεί», τόνισε ο ίδιος.

Η ανατροπή της ιστορικής απόφασης

Τον Ιούνιο το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, μετά από σχεδόν 50 χρόνια, ακύρωσε την ιστορική απόφαση «Ρόου εναντίον Γουέιντ» του 1973 με την οποία αναγνωρίστηκε το συνταγματικό δικαίωμα στην άμβλωση.

Η απόφαση θα επηρεάσει δραματικά το δικαίωμα των γυναικών για τις αμβλώσεις στην Αμερική, με τις επιμέρους Πολιτείες να μπορούν πλέον να απαγορεύουν τη διαδικασία.

Οι μισές Πολιτείες αναμένεται να θεσπίσουν νέους περιορισμούς ή απαγορεύσεις. Ήδη Οχάιο και Τέξας επέτρεψαν την εφαρμογή αυστηρών περιορισμών.

Το Ανώτατο Δικαστήριο του Τέξας επέτρεψε να τεθεί σε ισχύ ένας νόμος του 1925 που απαγόρευε την άμβλωση και το Ανώτατο Δικαστήριο του Οχάιο επέτρεψε να ισχύσει μια απαγόρευση του 2019 για τις αμβλώσεις μετά την έκτη εβδομάδα της κύησης.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr