Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νάσος Ηλιόπουλος: «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι ένοχη για την υγειονομική τραγωδία που ζει η χώρα»

Νάσος Ηλιόπουλος: «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι ένοχη για την υγειονομική τραγωδία που ζει η χώρα»

Ο κ. Ηλιόπουλος αναφέρθηκε στα στοιχεία του ΕΟΔΥ για τις απώλειες συνανθρώπων μας από τον κοροναϊό.

Ευθύνες στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τις απώλειες συμπολιτών μας από τον κοροναϊό αποδίδει, με ανάρτησή του στο Twitter, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος.

Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι «τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ αναφέρουν 387 απώλειες συμπολιτών μας για τον Ιούνιο και 1.145 για τον Ιούλιο».

Διαβάστε επίσης: Γιαννακός: Υψηλός ο αριθμός των νοσηλευομένων με κοροναϊό

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι ένοχη για την υγειονομική τραγωδία που ζει η χώρα. Ποτέ δεν πίστεψε σε ένα ισχυρό, δημόσιο σύστημα υγείας», υποστηρίζει ο κ. Ηλιόπουλος.

Ανησυχία για την αύξηση του αριθμού των θανάτων

Παρά την αισιοδοξία που επικρατούσε την περασμένη Άνοιξη για την πορεία του κοροναϊού, φαίνεται πως ο ιός όχι μόνο δεν υποχωρεί, αλλά εξελίσσεται, χωρίς κανείς να είναι σε θέση να πει με βεβαιότητα πότε θα περάσουμε σε μία άλλη, διαφορετική φάση, που θα υποχωρήσει και δεν θα απειλεί την ανθρωπότητα.

Στην Ελλάδα αλλά και σε αρκετές ακόμα χώρες, φαίνεται πως υπάρχει νέα έξαρση, ενώ πολλοί είναι οι ειδικοί που ανησυχούν για το αποτύπωμα της αύξησης των κρουσμάτων στα νοσοκομεία.

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, μιλώντας στην ΕΡΤ, ανέφερε ότι «είμαστε στην κορυφή αυτού του επιδημικού κύματος», ενώ εκτίμησε ότι από  τις επόμενες εβδομάδες θα αρχίσει μια βραδεία αποκλιμάκωση» στα κρούσματα του κοροναϊού.

Σχολιάζοντας την πορεία της πανδημίας στη χώρα τον Ιούλιο αποκάλυψε ότι φτάσαμε να έχουμε 400 εισαγωγές στα νοσοκομεία, οι οποίες είναι πολλές για καλοκαίρι.

Κινδυνεύουν οι μεγαλύτεροι σε ηλικία

«Έχουμε δυστυχώς πολλούς θανάτους ανθρώπων μεγάλης ηλικίας, με υποκείμενα νοσήματα, εν πολλοίς ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι με τις αναμνηστικές δόσεις», είπε ο κ. Βασιλακόπουλος.

Μετά από δυόμιση χρόνια πανδημίας, όπως είπε, «ο κοροναϊός δεν έφυγε δυστυχώς, παρά τον παγκόσμιο ενθουσιασμό στα τέλη της Άνοιξης ότι τελειώσαμε. Ο ιός εξελίσσεται. Θα μάθουμε να ζούμε για κάποιο διάστημα με τον ιό».

Μιλώντας για τι πρέπει να αναμένουμε όταν ανοίξουν τα σχολεία, ο καθηγητής Πνευμονολογίας εστίασε στο γεγονός ότι το κλίμα στην Ελλάδα μάς ευνοεί σε σχέση με άλλες χώρες.

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024