Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Παιχνιδοποιός του Γκάρντνερ Μακ Κέυ για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Ο Παιχνιδοποιός του Γκάρντνερ Μακ Κέυ για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Το έργο ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Κοέν, με τους Ραφίκα Σαουίς και Γιώργη Παρταλίδη, ενώ ο Μπράιαν Ντε Πάλμα έχει ήδη ανακοινώσει την έναρξη των γυρισμάτων της ομώνυμης ταινίας με πρωταγωνιστή τον Κόλιν Φερθ.

Με το διάσημο ψυχολογικό θρίλερ του Γκάρντνερ Μακ Κέυ ανοίγει η αυλαία της νέας θεατρικής σεζόν, από τις 14 Οκτωβρίου το Μικρό Γκλόρια.

Γραμμένο το 1984 από τον  χολιγουντιανό αστέρα Γκάρντνερ ΜακΚέυ πρώτα με τη μορφή best seller νουβέλας και μετά ως δημοφιλές θεατρικό έργο, ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Κοέν και με πρωταγωνιστές τη Ραφίκα Σαουίς και τον Γιώργη Παρταλίδη.

Ένα δραματουργικό κομψοτέχνημα υψηλής έντασης, που έχει αγαπηθεί και υμνηθεί ιδιαίτερα από κοινό και κριτικούς σε όλες τις πόλεις του κόσμου που έχει παρασταθεί. Πρόκειται για το έργο που θα είναι η επόμενη ταινία του Μπράιαν Ντε Πάλμα, για τη οποία ετοιμάζεται να ξεκινήσει γυρίσματα, με πρωταγωνιστή τον Κόλιν Φερθ.

Διαβάστε επίσης: Γλυπτά του Παρθενώνα: «Σύμπραξη» προτείνει το Βρετανικό Μουσείο

Το έργο

Η αστυνομική νευροψυχολόγος Μωντ Κρίστοφερ ζει μόνη της, απομονωμένη στους λόφους του Λος Άντζελες. Τον τελευταίο καιρό την απασχολεί, σε βαθμό εμμονής, μια πρωτοφανής, ανεξιχνίαστη υπόθεση που έχει αναλάβει.

Ένας παρανοϊκός άντρας, αγνώστων στοιχείων, πραγματοποιεί κατά συρροή επιθέσεις στις ανυποψίαστες γυναίκες της πόλης, με έναν τρόπο τρομακτικά παράδοξο. Δεν τις δολοφονεί. Δεν τις βιάζει. Σαγηνεύει τα θύματά του, τα οδηγεί οικειοθελώς στο κρεβάτι και στο τέλος τα ακινητοποιεί με λοβοτομή. Μετατρέποντας τις σε άβουλα παντοτινά του παιχνίδια.

Η Μωντ έρχεται αντιμέτωπη με την αγριότητα αυτών των εγκλημάτων σχεδόν καθημερινά. Είναι εκείνη που έχει αναλάβει τη φροντίδα των θυμάτων του.

Ένα ήσυχο –κατά τα άλλα– βράδυ, ένας συμπαθής νεαρός τής χτυπά την πόρτα, ζητώντας λίγη βοήθεια, καθώς ξέμεινε στα μέρη της επειδή χάλασε το ποδήλατό του.

Λίγα λόγια για τον Γκάρντνερ ΜακΚέυ

Ο Τζωρτζ Κάντογκαν Γκάρντερ ΜακΚέυ (1932-2001) γεννήθηκε στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης. Σε ηλικία δεκαπέντε ετών, δημοσίευσε την πρώτη του ιστορία. Του έχουν απονεμηθεί πολλά βραβεία για το συγγραφικό του έργο, συμπεριλαμβανομένου του «The Drama Critics Award» και του «Sydney Carrington Prize».

Κέρδισε τρεις υποτροφίες του «National Endowment for the Arts» για τη συγγραφή των θεατρικών έργων. Όλα του τα έργα έχουν ανέβει και συνεχίζουν να ανεβαίνουν με πολλή μεγάλη επιτυχία σε θέατρο όλου του κόσμου. Έργα του επίσης έχουμε μεταδοθεί και στο B.B.C. Radio Theatre του Λονδίνου.

Δίδαξε θεατρική γραφή στο UCLA και σενάριο στο USC, σε πανεπιστήμια της Αλάσκας και της Χαβάης. Ο «Παιχνιδοποιός» -πρώτα, ως νουβέλα, ύστερα ως θεατρικό έργο και αυτή τη στιγμή στο στάδιο παραγωγής μεγάλης ταινίας από τον Μπράιαν Ντε Πάλμα- αποτελεί το πλέον δημοφιλές και αγαπημένο του έργο.

Πληροφορίες παράστασης

Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Κοέν

Μετάφραση: Ισαβέλλα Μαργάρα

Σκηνικά: Γιάννης Αρβανίτης

Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη

Φωτογραφίες: Πάτροκλος Σκαφίδας

Γραφιστικά: Κάρολος Πορφύρης

Βοηθός σκηνοθέτη: Νίνα Σωτηροπούλου

Παραγωγή: Daydreams & Lineculture

Ηθοποιοί: Ραφίκα Σαουίς – Γιώργης Παρταλίδης

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024