Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σεξουαλική κακοποίηση: Σοκ από τον βιασμό ανήλικης από αστυνομικό - Πώς προσέλκυε τα θύματά του

Σεξουαλική κακοποίηση: Σοκ από τον βιασμό ανήλικης από αστυνομικό – Πώς προσέλκυε τα θύματά του

Προέβη τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2022 σε κατ΄ επανάληψη γενετήσιες πράξεις με την ανήλικη ενώ τουλάχιστον από τον Μάιο του 2022, κάνοντας χρήση προφίλ σε διαδικτυακή εφαρμογή επιχειρούσε συστηματικά να παρασύρει την ανήλικη σε πορνογραφικές παραστάσεις.

Κατηγορούμενος για γενετήσιες πράξεις με ανήλικους βρέθηκε αστυνομικός, ο οποίος συνελήφθη ύστερα από καταγγελία του θύματος.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, ο αστυνομικός συνελήφθη απογευματινές ώρες χθες, Παρασκευή 29 Ιουλίου 2022, κατόπιν εντάλματος σύλληψης, και κατηγορείται για γενετήσιες πράξεις με ανήλικους ή ενώπιον τους που συμπλήρωσαν τα 12 και όχι τα 15 έτη, κατάχρηση ανηλίκων σε γενετήσιες πράξεις και προσέλκυση παιδιών για γενετήσιους λόγους.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα stonisi ο εν λόγω αστυνομικός ανήκει στην Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου.

Προπονητής βόλεϊ στη Λέσβο

Προηγήθηκε καταγγελία ανήλικης και των γονέων αυτής, σύμφωνα με την οποία ο αστυνομικός, εκμεταλλευόμενος την ιδιότητά του ως προπονητής βόλεϊ σε αθλητικό σύλλογο νησιού, προέβη τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2022 σε κατ΄ επανάληψη γενετήσιες πράξεις με την ανήλικη ενώ τουλάχιστον από τον Μάιο του 2022, κάνοντας χρήση προφίλ σε διαδικτυακή εφαρμογή επιχειρούσε συστηματικά να παρασύρει την ανήλικη σε πορνογραφικές παραστάσεις.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr η μητέρα της ανήλικης ήταν εκείνη που ανακάλυψε ότι κάτι συμβαίνει, μέσα από μηνύματα του αστυνομικού προς το παιδί της. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο αστυνομικός είναι πατέρας δύο ανήλικων παιδιών.

Ακόμα ένα ανήλικο θύμα

Για την υπόθεση σχηματίστηκε σχετική δικογραφία, στο πλαίσιο της οποίας παραγγέλθηκε η εξέταση της ανήλικης από ιατροδικαστή ενώ επιπλέον κατά την προανακριτική διαδικασία προέκυψε ότι ο ανωτέρω είχε προβεί σε άσεμνες χειρονομίες (θωπεία) σε βάρος ακόμη μίας ανήλικης.

Ακολούθησαν έρευνες στην οικία και σε οχήματά του, όπου βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος ψηφιακών πειστηρίων (κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, βιντεοκάμερες, tablet, ψηφιακά μέσα αποθήκευσης κ.α.).

Η δικογραφία υποβλήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή και η υπόθεση παραπέμφθηκε σε κύρια Ανάκριση, ενώ στη συνέχεια εκδόθηκε σχετικό ένταλμα δυνάμει του οποίου συνελήφθη ο αστυνομικός. Για τη 14χρονη παραγγέλθηκε η εξέτασή της από ιατροδικαστή, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Παιδιά έρμαια στα χέρια προπονητών – τεράτων

Δεν είναι δυστυχώς η πρώτη φορά που βλέπουμε υποθέσεις προπονητών να καταχρώνται την εξουσία τους και να προβαίνουν σε τέτοιου είδους αποτρόπαιες πράξεις σε ανήλικα παιδιά.

Η υπόθεση βιασμού ανήλικης από τον προπονητή ιστιοπλοΐας, ο οποίος ισχυριζόταν ότι όλα έγιναν με τη συναίνεση της ανήλικης, είχε συνταράξει.

Ο προπονητής κρίθηκε ένοχος μόνο για αδίκημα της κατάχρησης σε ασέλγεια, ενώ αθωώθηκε με οριακή πλειοψηφία για την πράξη του βιασμού σε βάρος ανήλικης αθλήτριάς του.

Το διαρκές και επαναλαμβανόμενο «μότο» στην απολογία του κατηγορούμενου, που ήταν διανθισμένη με εικόνες και λέξεις υπερβολής, στην προσπάθειά του να δείξει τα συναισθήματα του ήταν η φράση «Όχι Βία».

Οργή Θεοδωρικάκου

Σοκ και οργή έχει προκαλέσει η ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας για αστυνομικό που κατηγορείται για γενετήσιες πράξεις με ανήλικους ή ενώπιον τους που συμπλήρωσαν τα 12 και όχι τα 15 έτη, κατάχρηση ανηλίκων σε γενετήσιες πράξεις και προσέλκυση παιδιών για γενετήσιους λόγους.

Ανάρτηση μετά την ανακοίνωση της Αστυνομίας έκανε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος. Δεν υπάρχει θέση στην ΕΛ.ΑΣ για επίορκους, για τους ελάχιστους που δεν τιμούν τη στολή τους. Η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων των Σωμάτων Ασφαλείας συνέλαβε έναν αστυνομικό για βιασμό ανηλίκου. Συμβάλλει έτσι στη διαφάνεια και την ενίσχυση της αξιοπιστίας της ΕΛ.ΑΣ στην κοινωνία.

Sports in

«Τελικός» για Παρτιζάν και Ολυμπιακό στο Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται απόψε (28/3, 21:30) στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν για την 32η αγωνιστική της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024