Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λεονάρντο Ντι Κάπριο: Διαδικτυακός «πόλεμος» με τον Μπολσονάρο με φόντο τις φωτιές στον Αμαζόνιο

Λεονάρντο Ντι Κάπριο: Διαδικτυακός «πόλεμος» με τον Μπολσονάρο με φόντο τις φωτιές στον Αμαζόνιο

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας τα έβαλε με τον ηθοποιό

Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο είναι ένθερμος υποστηρικτής της μάχης ενάντια στην κλιματική αλλαγή. O σταρ του Χόλυγουντ πολλές φορές έχει πάρει θέση για τα περιβαλλοντικά προβλήματα ενώ έχει ιδρύσει και το Ίδρυμα Λεονάρντο Ντι Κάπριο για την «προστασία των ευάλωτων και απειλούμενων με εξαφάνιση ειδών άγριας ζωής».

Σε πρόσφατη ανάρτησή του στο Twitter ο ηθοποιός αναφέρθηκε στην αποψίλωση του δάσους του Αμαζονίου και λίγη ώρα μετά δέχτη σφοδρή κριτική από τον πρόεδρο της Βραζιλίας, Ζαΐχ Μπολσονάρο.

«Πριν κάνεις μάθημα στον κόσμο…»

«Πόσο εκτεταμένη είναι η αποψίλωση στον Αμαζόνιο, ένα από τα πιο σημαντικά μέρη στον πλανήτη μας για τους ανθρώπους και την άγρια ζωή. Σύμφωνα με τον χάρτη, η περιοχή έχει δεχτεί σφοδρή και παράνομη αποψίλωση τα τελευταία 3 χρόνια, από μια εξορυκτική βιομηχανία», έγραψε συγκεκριμένα ο Ντι Κάπριο.

Ο Μπολσονάρο ωστόσο, τον έστησε στον τοίχο και απαντώντας του τού ανέφερε ότι δεν μπορεί να μιλάει για τη διάσωση του περιβάλλοντος, όταν μετακινείται με γιοτ.

«Πάλι εσύ, Λέο; Με αυτόν τον τρόπο γίνεσαι το καλύτερό μου «εκλογικό καλώδιο», όπως λέμε στη Βραζιλία. Θα σου έλεγα ξανά, να αφήσεις το γιοτ σου, πριν κάνεις μάθημα στον κόσμο, αλλά σας ξέρω εσάς τους προοδευτικούς. Θέλετε να αλλάξετε ολόκληρο τον κόσμο, αλλά όχι τους εαυτούς σας, οπότε, θα σας τη χαρίσω», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Ζαΐχ Μπολσονάρο.

«Παραμένω προσηλωμένος στην υποστήριξη των Βραζιλιάνων»

Επίσης, ο πρόεδρος της Βραζιλίας ισχυρίστηκε ότι ο Ντι Κάπριο χρηματοδότησε εμπρησμούς στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου αλλά δεν παρουσίασε κανένα αποδεικτικό στοιχείο.

Συγκεκριμένα, είπε ότι εθελοντές πυροσβέστες έβαλαν τις πυρκαγιές για να πουλήσουν τις εικόνες στο Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση (WWF) και αυτό στη συνέχεια να συλλέξει δωρεές, μία εκ των οποίων θα ήταν και από τον σταρ του Χόλυγουντ.

Φυσικά, ο ηθοποιός υπερασπίστηκε τον εαυτό του και με ανάρτησή του στο Instagram απάντησε στον πρόεδρο της Βραζιλίας τονίζοντας ότι θα συνεχίζει να μάχεται για την προστασία του Αμαζονίου.

«Σε αυτή την εποχή της κρίσης για τον Αμαζόνιο, υποστηρίζω τους ανθρώπους της Βραζιλίας που εργάζονται για τη διάσωση της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς τους. Αποτελούν ένα εκπληκτικό, συγκινητικό και ταπεινό παράδειγμα της δέσμευσης και του πάθους που απαιτούνται για τη διάσωση του περιβάλλοντος.

Το μέλλον αυτών των αναντικατάστατων οικοσυστημάτων διακυβεύεται και είμαι υπερήφανος που βρίσκομαι στο πλευρό των ομάδων που τα προστατεύουν. Δεν χρηματοδοτούμε τις οργανώσεις που στοχοποιούνται. Παραμένω προσηλωμένος στην υποστήριξη των αυτοχθόνων κοινοτήτων της Βραζιλίας, των τοπικών κυβερνήσεων, των επιστημόνων, των εκπαιδευτικών και του ευρύτερου κοινού που εργάζονται ακούραστα για την προστασία του Αμαζονίου για το μέλλον όλων των Βραζιλιάνων».

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024