Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η ιστορία των «δολοφόνων μοναχικών καρδιών», του ζευγαριού που σκότωνε γυναίκες που έψαχναν την αγάπη

Η ιστορία των «δολοφόνων μοναχικών καρδιών», του ζευγαριού που σκότωνε γυναίκες που έψαχναν την αγάπη

Ο Ρέιμοντ Φερνάντεζ και η Μάρθα Μπεκ αφαίρεσαν από τουλάχιστον τρεις γυναίκες τις οικονομίες τους πριν τις δολοφονήσουν φρικτά στα τέλη της δεκαετίας του 1940 - αφού τις παρέσυραν με αγγελίες γνωριμιών στις τοπικές εφημερίδες.

Στις 8 Μαρτίου 1951, ο Raymond Martinez Fernandez και η Martha Jule Beck, πιο γνωστοί ως Lonely Hearts Killers, εκτελέστηκαν στο Σωφρονιστικό Κατάστημα του Sing Sing. Ήταν θανατοποινίτες αφού είχαν καταδικαστεί για έναν φόνο, αν και πιστεύεται ότι είχαν σκοτώσει έως και 20 ακόμα γυναίκες – τις οποίες όλες δελέασαν μέσω απαντήσεων σε αγγελίες γνωριμιών στις τοπικές εφημερίδες.

Η διεστραμμένη ιστορία αγάπης του ζευγαριού περιελάμβανε ένα από τα πιο διεφθαρμένα φονικά σερί στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών και ενέπνευσε πολλές ταινίες. Αυτή είναι η αληθινή ιστορία των Lonely Hearts Killers.

Photo: YouTube

Η θανάσιμη ερωτική σχέση της Martha Beck και του Raymond Fernandez

Ο Raymond Martinez Fernandez γεννήθηκε στις 17 Δεκεμβρίου 1914 στη Χαβάη από Ισπανούς γονείς. Μετακόμισε αρκετές φορές, διασχίζοντας τελικά έναν ωκεανό για να εργαστεί με τον θείο του στην Ισπανία, όπου παντρεύτηκε και δημιούργησε οικογένεια όταν έγινε 20 ετών.

Ο Fernandez υπηρέτησε στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο προτού αποφασίσει να επιστρέψει στις ΗΠΑ, εγκαταλείποντας τη σύζυγο και τα τέσσερα παιδιά του. Στο πλοίο υπέστη τραυματισμό στο κεφάλι, ο οποίος προκάλεσε βλάβη στον μετωπιαίο λοβό του και τον οδήγησε σε νοσηλεία για τρεις μήνες. Στη συνέχεια έπεσε σε μια εγκληματική ζωή και οδηγήθηκε στη φυλακή για κλοπή. Εκεί, ένας Αϊτινός συγκρατούμενος του φέρεται να του δίδαξε βουντού, το οποίο πίστευε ότι τον έκανε ακαταμάχητο στις γυναίκες, όπως αναφέρει το TIME.

Η Martha Jule Beck γεννήθηκε στις 6 Μαΐου 1920 στη Φλόριντα. Ένα πρόβλημα με τους αδένες της την έκανε να είναι υπέρβαρη και να περάσει πρόωρα στην εφηβεία. Η Μπεκ ισχυρίστηκε αργότερα κατά τη διάρκεια της δίκης της ότι δέχτηκε σεξουαλική επίθεση σε νεαρή ηλικία από τον αδελφό της και ότι η μητέρα της ήταν επίσης κακοποιητική.

Η Μπεκ ολοκλήρωσε τη σχολή νοσηλευτικής, αλλά δυσκολεύτηκε να βρει δουλειά και για ένα διάστημα περιπλανήθηκε στις ΗΠΑ, ενώ τελικά επέστρεψε στη Φλόριντα όταν ήταν έγκυος στο πρώτο της παιδί. Λίγο αργότερα, έμεινε έγκυος στο δεύτερο παιδί της. Η Μπεκ παντρεύτηκε τον πατέρα του δεύτερου παιδιού, αλλά χώρισαν μέσα σε λίγους μήνες. Το 1946, ως ανύπαντρη μητέρα δύο παιδιών, η Μάρθα Μπεκ βρήκε δουλειά στο Νοσοκομείο Παίδων της Πενσακόλα. Ένα χρόνο αργότερα, έβαλε μια αγγελία για «μοναχικές καρδιές» και σύντομα έλαβε απάντηση από κάποιον Raymond Martinez Fernandez.

Η Fernandez ήρθε στη Φλόριντα από τη Νέα Υόρκη για να μείνει μαζί της για λίγο, αλλά επέστρεψε στην μεγάλη πόλη. Στη συνέχεια, η Beck απολύθηκε απροσδόκητα από τη δουλειά της, οπότε μάζεψε τα πράγματά της και μετακόμισε με την Fernandez. Τον λάτρευε και εκείνος της εξομολογήθηκε την εγκληματική του ζωή.

Πιθανώς επηρεασμένη από την αγάπη της για τα ρομαντικά μυθιστορήματα και σίγουρα επηρεασμένη από τον νέο της έρωτα για τον Φερνάντεζ, η Μπεκ παρέδωσε τα παιδιά της στον Στρατό Σωτηρίας και αφιέρωσε τα πάντα στον Φερνάντεζ.

Photo: YouTube

Οι Lonely Hearts Killers γεννιούνται

Ο Fernandez συνέχισε να απαντά σε αγγελίες για μοναχικές καρδιές και η Beck συχνά εμφανιζόταν ως αδελφή του, ισχυριζόμενη ότι ήταν απλώς επισκέπτης και ότι το σπίτι ήταν δικό της. Το ψέμα αυτό του επέτρεπε να διατηρεί το δημόσιο κύρος του και έκανε τα θύματά του να αισθάνονται πιο άνετα που είχαν και κάποιον άλλον στο σπίτι μαζί τους.

Η αγάπη του Beck για την Fernandez την έκανε να ζηλεύει απίστευτα και αν ποτέ κοιμόταν με κάποια γυναίκα από τις «μοναχικές καρδιές», η Beck ξεσπούσε σε οργή. Το 1949, ο Φερνάντεζ αρραβωνιάστηκε την Τζάνετ Φέι και εκείνη μετακόμισε στο διαμέρισμά του στο Λονγκ Άιλαντ.

Όταν η Beck τους ανακάλυψε στο κρεβάτι μαζί, δολοφόνησε τη Fay χτυπώντας την με ένα σφυρί, ενώ στη συνέχεια ο Fernandez τη στραγγάλισε. Το ζευγάρι αναγκάστηκε να διαφύγει στο Μίσιγκαν όταν η οικογένεια της Φέι άρχισε να υποψιάζεται. Εγκαταστάθηκαν στο Wyoming Township, λίγο έξω από το Grand Rapids.

Τον Φεβρουάριο του 1949, ο Fernandez και η Beck γνώρισαν μια χήρα, την 28χρονη Delphine Downing. Η Downing είχε ένα παιδί 2 ετών, το οποίο ήταν μαζί της όταν συνάντησε το ζευγάρι. Κάποια στιγμή, η Downing αναστατώθηκε και ο Fernandez της έδωσε υπνωτικά χάπια.

Η ασυνήθιστη κατάσταση προκάλεσε στην κόρη της Downing στεναχώρια και η Beck ενοχλήθηκε από το κλάμα της. Το κλάμα του παιδιού έγινε υπερβολικό και ο Beck έπνιξε το κορίτσι για να σταματήσει.
Ο Fernandez πυροβόλησε και σκότωσε την αναίσθητη Downing και έμειναν στο σπίτι της για τις επόμενες ημέρες. Έθαψαν την Downing και την κόρη της στο υπόγειο του σπιτιού, αλλά οι ανήσυχοι γείτονες είχαν ήδη δηλώσει την εξαφάνισή τους.

Ο Raymond Martinez Fernandez και η Martha Jule Beck συνελήφθησαν από την αστυνομία του Wyoming Township λίγο αργότερα στο σπίτι.

Photo: YouTube

Οι δολοφόνοι των Lonely Hearts δικάζονται για φόνο

Κατά τη διάρκεια της ανάκρισης, ο Fernandez ομολόγησε 17 δολοφονίες σε όλη τη χώρα, αλλά αργότερα προσπάθησε να ανακαλέσει την ομολογία του. Είπε στην αστυνομία ότι προσπαθούσε να προστατέψει την Beck, αλλά ήξερε ότι στο Michigan δεν υπάρχει θανατική ποινή και χρησιμοποίησε την ομολογία ως μέσο για να παραμείνει εκεί.

Ωστόσο, ο Fernandez και η Beck εκδόθηκαν στη Νέα Υόρκη για τη δολοφονία της Janet Fay, μια πολιτεία που είχε τη θανατική ποινή εκείνη την εποχή. Καταδικάστηκαν στην ηλεκτρική καρέκλα. Λίγο αργότερα, σύμφωνα με την Ιστορία, παραπέμφθηκαν στο Σινγκ Σινγκ.

Αν και ο Fernandez πίστευε ότι προσπαθούσε να προστατεύσει την Beck, εκείνη ήταν πολύ ανοιχτή για τα κίνητρά της. Στην τελευταία της συνέντευξη στον Τύπο, είπε: «Τι σημασία έχει ποιος φταίει; Η ιστορία μου είναι μια ιστορία αγάπης… αλλά μόνο όσοι βασανίστηκαν από την αγάπη μπορούν να καταλάβουν τι εννοώ. Με φαντάζονται ως μια χοντρή, αναίσθητη γυναίκα. Δεν είμαι αναίσθητη, ηλίθια ή χωρίς συναισθήματα. Στην ιστορία του κόσμου, πόσα εγκλήματα έχουν αποδοθεί στην αγάπη;».

Οι Fernandez και Beck εκτελέστηκαν στις 8 Μαρτίου 1951 στις φυλακές Sing Sing για τη δολοφονία της Janet Fay. Αν και η αστυνομία είχε την ομολογία του Fernandez για το θάνατο τουλάχιστον 17 ανθρώπων, δεν υπάρχει τρόπος να γνωρίζουμε αν ο αριθμός αυτός είναι πολύ μεγαλύτερος.

Η Λέσχη Μοναχικών Καρδιών, που κάποτε ήταν ένας τρόπος για τους ανθρώπους να βρουν συντροφιά, έγινε συνώνυμη με τους δολοφόνους και διαλύθηκε μέσα στα χρόνια.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024