Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βρετανία: Νέα 24ωρη απεργία στα τρένα

Βρετανία: Νέα 24ωρη απεργία στα τρένα

Νέα 24ωρη απεργία κήρυξαν οι σιδηροδρομικοί υπάλληλοι του Ηνωμένου Βασιλείου, ένα μήνα μετά την μεγαλύτερη απεργιακή κινητοποίηση του τομέα τα τελευταία 30 χρόνια.

Περίπου 40.000 σιδηροδρομικοί υπάλληλοι απεργούν σήμερα στη Βρετανία διαμαρτυρόμενοι για μισθούς και θέσεις εργασίας, εν μέσω της αγοραστικής κρίσης που πλήττει τη χώρα.

Υπενθυμίζεται πως ο τομέας προέβη στην μεγαλύτερη 3ημερη απεργία των τελευταίων 30 χρόνων στα τέλη του Ιουνίου. Εφόσον δεν εκπληρώθηκαν τα αιτήματά τους, το συνδικάτο RMT κήρυξε νέα 24ωρη απεργία με την ελπίδα της αύξησης των μισθών απέναντι στον πληθωρισμό που καλπάζει στην χώρα και είναι πιθανόν να ξεπεράσει το 11% μέχρι το τέλος του έτους.

Όπως όλα δείχνουν το φλέγον αυτό ζήτημα θα φροντίσει να επιμεληθεί ο διάδοχος του πρώην πρωθυπουργού της χώρας, Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος παραιτήθηκε ύστερα από μία σειρά σκανδάλων.

Νέες κινητοποιήσεις

Εξαιτίας της απεργίας, ένα στα πέντε τρένα περίπου βρίσκονται σε κυκλοφορία σήμερα στο ήμισυ του δικτύου και σε ορισμένες περιοχές δεν θα υπάρξει κανένα τρένο για την σημερινή ημέρα.

Η απεργία επηρεάζει επίσης την κυκλοφορία των τρένων της Eurostar προκαλώντας ακυρώσεις δρομολογίων και αλλαγή ωραρίων.

Τα συνδικάτα προγραμματίζουν απεργιακές κινητοποιήσεις και για τις 18 και 20 Αυγούστου, καθώς και απεργία στο μετρό του Λονδίνου στις 19 Αυγούστου.

Ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς κατήγγειλε τα συνδικάτα κατηγορώντας τα για κήρυξη απεργιών εις βάρος του επιβατικού κοινού.

«Πρέπει να λάβουμε περισσότερα μέτρα για να εμποδίσουμε τα επιθετικά συνδικάτα της άκρας αριστεράς να διαταράσσουν την καθημερινή ζωή των απλών ανθρώπων», δήλωσε ο υπουργός στο SkyNews.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024