Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε την Τετάρτη ότι θα μπορεί πλέον να επιστρέψει στα καθήκοντά του και να παρίσταται αυτοπροσώπως στις εργασίες του αφού διαγνώστηκε αρνητικός στην Covid-19, προσθέτοντας ότι «αισθάνεται εξαιρετικά».

«Με το θέλημα του Θεού, τα συμπτώματά μου ήταν ήπια, η ανάρρωσή μου ήταν γρήγορη και αισθάνομαι υπέροχα», είπε ο Μπάιντεν στο προσωπικό και σε δημοσιογράφους που συγκεντρώθηκαν στους Κήπους των Ρόδων του Λευκού Οίκου.

Διαβάστε επίσης: Κίνα: Νέες απειλές κατά ΗΠΑ για την επίσκεψη Πελόζι στην Ταϊβάν

Αρνητικός

Ο πρόεδρος Μπάιντεν μολύνθηκε την περασμένη εβδομάδα και διαγνώστηκε αρνητικός στην Covid-19 τα ξημερώματα της 21ης Ιουλίου.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάιντεν είχε μολυνθεί με την υποπαραλλαγή BA5 της Όμικρον, παρουσιάζοντας σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο ήπια συμπτώματα, τα οποία είχαν ήδη υποχωρήσει πριν δύο μέρες.

Η συγκεκριμένη παραλλαγή είναι ιδιαίτερα μεταδοτική, με τη συγκεκριμένη παραλλαγή αυτή τη στιγμή να είναι η πλέον κυρίαρχη στη χώρα, καθώς αντιπροσωπεύει σχεδόν το 80% των κρουσμάτων.

Ο 79χρονος Τζο Μπάιντεν λάμβανε το χάπι Paxlovid κατά του ιού που έχει κατασκευάσει η Pfizer και Tylenol, το μη συνταγογραφούμενο αναλγητικό που είναι πολύ δημοφιλές στις ΗΠΑ.

Ενημερώνοντας για την κατάσταση της υγείας του, ο Μπάιντεν είχε γράψει στο twitter «Φίλοι μου, είμαι πολύ καλά». Και πρόσθετε στην ανάρτηση του, που συνοδευόταν από μία φωτογραφία του, «πάντα απασχολημένος!».