Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός: «Χαμός» με τα ενεργά κρούσματα στην Ελλάδα - Η έκκληση του καθηγητή Παυλάκη για εμβολιασμό

Κοροναϊός: «Χαμός» με τα ενεργά κρούσματα στην Ελλάδα – Η έκκληση του καθηγητή Παυλάκη για εμβολιασμό

Ο ερευνητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης με ανάρτησή του αναφέρεται στα ενεργά κρούσματα στην Ελλάδα.

Για την πορεία της πανδημίας του κοροναϊού γράφει σε ανάρτησή του στο Facebook, ο ερευνητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης.

«Η χειρότερη περίοδος για μετάδοση του κοροναϊού στην Ελλάδα είναι τώρα. Δεν είναι ανάγκη να το ακούσετε από μενα, το ξέρετε κοιτώντας γύρω σας. Η Ελλάδα βρίσκεται κοντά στο ψηλότερο σημείο (σχεδόν όπως τον Ιανουάριο 2022) σε ημερήσια κρούσματα και ενεργά κρούσματα: Δυστυχώς στη μέση του τεράστιου καλοκαιρινού κύματος ο ΕΟΔΥ άλλαξε σε μια ανακοίνωση κάθε εβδομάδα και έκανε πρόσθετες αλλαγές που κάνουν την ανάλυση της επιδημίας δυσκολότερη», σημειώνει ο κ. Παυλάκης.

«Παρασύρθηκα και εγώ»

«Αυτό έχει συγχύσει και απενεργοποιήσει τις βάσεις δεδομένων. Παρασύρθηκα και εγώ σε ένα λάθος αριθμό ενεργών κρουσμάτων, όπως δημοσιεύτηκε στο Worldometers.info. Οτιδήποτε ανακοινώσεις μετά τις 10 Ιουλίου μπορεί να εμπεριέχουν λάθη υπολογισμών η έχουν έλλειψη στοιχείων. Τα στοιχεία στο Worldometers στις 10 Ιουλίου 2022, την τελευταία ημερομηνία που μπορούμε να συγκρίνουμε με τον προηγούμενο χρόνο δείχνουν 417,388 ενεργά κρούσματα. Στην κορυφή του χειμωνιάτικου κύματος στις 11 Ιανουάριου 2022 τα ενεργά κρούσματα στην Ελλάδα ηταν 472,249, υπολογισμένα με τον ίδιο αλγόριθμο.

Άρα το συμπέρασμα παραμένει ότι έχουμε ένα τεράστιο κύμα που δεν μετριέται πια με ακρίβεια. Η Ελλάδα δεν έχει φτάσει ίσως 1 στους 15 με ενεργή μόλυνση, αλλά σίγουρα έχει τουλάχιστον 1 στους 30. Η Αγγλία έφτασε 1 στους 14 με ενεργή μόλυνση την περασμένη εβδομάδα, παρ’ ότι είναι >95% εμβολιασμένοι, προηγούμενα μολυσμένοι η και τα δυο. Δεν θα πρέπει να γίνει αυτό στην Ελλάδα, αλλά είναι πιθανόν αν συνεχίσει η αδράνεια. Έτσι θα έρθει καινούριος ιός και το επόμενο κύμα. Εμβολιαστείτε ΚΑΙ μην μολυνθείτε.

Στη συνέχεια ο Γιώργος Παυλάκης αναφέρεται στα καθήκοντα των πολιτών:

«Τα καθήκοντα των πολιτών είναι:

1.Απαιτειστε ακριβή και λεπτομερή ενημέρωση για την επιδημία χωρίς κόλπα που ακούγονται φτηνά και σαν απόπειρα ωραιοποίησης της κατάστασης. Με 41 νεκρούς την ημέρα η 292 θανάτους την εβδομάδα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Απαιτείστε και στηρίξτε επιβολή κατάλληλων μέτρων που περιορίζουν τα κρούσματα.

2.Εμβολιαστειτε, τα εμβόλια είναι ο λόγος που οι θάνατοι και διασωληνώσεις έχουν πέσει πολύ, αναλογικά με τις πολλές μολύνσεις. Τα εμβόλια προστατεύουν, αλλά θα πάρει πολλά χρόνια για να δούμε ότι θα μετριάσουν τις μολύνσεις και την επιδημία. Η τέταρτη δόση βοηθάει πολύ αυτούς που έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο.

3.Μην μολυνθείτε, γιατί έτσι βοηθάτε τον ιό να διαιωνίζει την κυριαρχία του, να δημιουργεί καινούριες παραλλαγές που αποφεύγουν τα εμβόλια και τα φάρμακα. Όλοι θα το πληρώσουμε αυτό. Προστατευθείτε με μάσκες, αποστάσεις, καθαρισμό του αέρα εσωτερικών χώρων. Απαιτήστε ασφαλέστερες μεταφορές και ασφαλή σχολεία και χώρους δουλειάς για τον χειμώνα.

4.Αν μολυνθείτε, ακολουθήστε τις οδηγίες για καραντίνα μέχρι αρνητικοποίησης και ζητήστε άμεση φαρμακευτική αγωγή αν είστε σε ευπαθή ομάδα.

Η ανάρτηση στο Facebook

Sports in

Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ένωσαν τις δυνάμεις τους

Η Λίβερπουλ και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ξεκίνησαν κοινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα μέσω των ιδρυμάτων τους, για την αντιμετώπιση της «τοξικότητας» στο ποδόσφαιρο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024