Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ολοκληρώθηκε το 28ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Ολοκληρώθηκε το 28ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Με την εμβληματική παράσταση Sonoma του πολυβραβευμένου δημιουργού Marcos Morau και της ομάδας La Veronal και το «κινηματογραφικό» Scarbo του Ιωάννη Μανταφούνη, ολοκληρώθηκε το φετινό Φεστιβάλ, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Λίντας Καπετανέα.

Στη φετινή διοργάνωση με τίτλο «Ωδή στην Ομορφιά» συμμετείχαν 25 συνολικά παραγωγές, 14 ομάδες από το εξωτερικό, 11 ομάδες από την Ελλάδα και 2 παγκόσμιες πρεμιέρες. Επίσης 113 καλλιτέχνες, 22 ομάδες χορού, 32 εθελοντές, 71 σπουδαστές χορού στα επαγγελματικά σεμινάρια, 67 παιδιά στο εργαστήρι χορού για παιδιά και εφήβους, 54 συμμετέχοντες στο εργαστήρι για γονείς και παιδιά, 25 άτομα άνω των 50 ετών στο αντίστοιχο εργαστήρι και 19 ΑμεΑ στο εργαστήρι για ΑμεΑ.

Οι καλλιτέχνες του εξωτερικού που παρουσίασαν τα έργα τους προέρχονται από την Ισπανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Βέλγιο, τη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Μοζαμβίκη, την Ελβετία, την Ιταλία, την Ουγγαρία και την Κύπρο.

Διαβάστε επίσης: Λέονορ Εσπινόζα: Αυτή είναι η καλύτερη γυναίκα σεφ στον κόσμο

Οι δράσεις

Για δέκα μέρες η πόλη της Καλαμάτας κινήθηκε σε φεστιβαλικούς ρυθμούς με επισκέπτες και χορευτές να κινούνται καθημερινά ανάμεσα στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας και την Κεντρική Πλατεία. Παραστάσεις που συνδύασαν διαφορετικά είδη, από σύγχρονο και κλασικό χορό μέχρι ακροβατικά, breaking και krump φιλοξενήθηκαν στην Κεντρική Σκηνή του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας, στο Black Box και στην Κεντρική Πλατεία.

Εκτός από τους Peeping Tom, Sadler’s Wells και La Veronal που παρουσίασαν τα έργα τους στην Κεντρική Σκηνή, στο Black Box φιλοξενήθηκαν τέσσερις ελληνικές ομάδες και τέσσερις από το εξωτερικό.

Οι ξένες παραγωγές ήταν το έργο WHITE OUT – The conquest of the useless του Piergiorgio Milano που κατάφερε να παρουσιάσει την ορειβασία ως καλλιτεχνική γλώσσα, το Brace του Edivaldo Ernesto από τη Μοζαμβίκη, το VENUS un/seen της Alexandra Waierstall και το Hidden της βραβευμένης Kαταλανής χορεύτριας και χορογράφου Lali Ayguade.

Οι 4 ελληνικές παραγωγές ήταν το Ever After της Μαριάννας Καβαλλιεράτου, το W REST L ING της Αναστασίας Βαλσαμάκη, το THE BOX || that dead space between us της Πηνελόπης Μωρούτ που έκανε παγκόσμια πρεμιέρα και το Scarbo της ομάδας του Ιωάννη Μανταφούνη.

Οι διακρίσεις

Στο καθιερωμένο βραδινό ραντεβού στις 21:00 στην Κεντρική Πλατεία της Καλαμάτας, 12 Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες παρουσίασαν τις χορογραφίες τους. Στην Πλατεία διαγωνίστηκαν και οι 8 φιναλίστ του προγράμματος Αrt within One στις 18 Ιουλίου. Την ίδια μέρα το πρωί, στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, καλλιτέχνες του Φεστιβάλ και  σπουδαστές από το πρόγραμμα των επαγγελματικών σεμιναρίων είχαν διαγωνιστεί ανά δυάδες επί σκηνής σε δύο διαδοχικά μονόλεπτα. Οι 8 που διακρίθηκαν, αναμετρήθηκαν το βράδυ στην Πλατεία όπου το κοινό ψήφισε τον μεγάλο νικητή.

Η μεγάλη έκπληξη του φετινού Φεστιβάλ ήταν, τέλος, στις 20 Ιουλίου, όταν αυθόρμητα ανέβηκαν στην σκηνή της Πλατείας η Καλλιτεχνική Διευθύντρια Λίντα Καπετανέα μαζί με τον Edivaldo Ernesto, ένα χορευτικό ντουέτο που κέρδισε τις εντυπώσεις.

Επίσης το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε από τις 8 μέχρι τις 24 Ιουλίου και αναπτύχθηκε σε δύο άξονες: ο ένας ήταν η επαγγελματική εκπαίδευση και ο δεύτερος η εκπαίδευση διαφόρων ομάδων κοινού που αγαπούν τον χορό.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024