Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η επιστροφή των δράκων στο περίφημο «Game of Thrones»

Η επιστροφή των δράκων στο περίφημο «Game of Thrones»

Εναν μήνα πριν από την πρεμιέρα της, η σειρά - πρίκουελ του φαινομένου «Game of Thrones» με τίτλο «House of the Dragon» έχει απέναντί της αρκετές προκλήσεις

Εχει χαρακτηριστεί ως η πιο πολυαναμενόμενη παραγωγή της σεζόν. Κι όχι άδικα. Με προϋπολογισμό λίγο κάτω από 20 εκατομμύρια δολάρια το επεισόδιο, μια ιστορία που έχει ήδη αγαπηθεί από το κοινό κι ένα μεγάλο δίκτυο για να το προβάλει, το «House of the Dragon» στα χαρτιά δείχνει να είναι έτοιμο να γίνει η νέα παραγωγή που θα αφήσει γερό το αποτύπωμά της στη μικρή οθόνη.

Εναν μόλις μήνα πριν από την πρεμιέρα της στις 21 Αυγούστου, ωστόσο, η σειρά δείχνει να έχει να ανταποκριθεί σε αρκετές προκλήσεις ώστε να διεκδικήσει τον δικό της δρόμο προς την καταξίωση. Κατ’ αρχάς, πρόκειται για spin off του «Game of Τhrones», μιας ιστορικής σειράς που έκλεισε τον κύκλο της τόσο πειστικά στην τελευταία της σεζόν, αφήνοντας μικρά έως ελάχιστα περιθώρια συνέχειας της μυθολογίας της. Ακόμα κι έτσι, ωστόσο, το «House of the Dragon» δεν αποτελεί το μοναδικό spin off του «Game of Τhrones», αφού το ΗΒΟ ανακοίνωσε πρόσφατα πως ετοιμάζει και δεύτερο με πρωταγωνιστή τον Κιτ Χάρινγκτον στον ρόλο του Τζον Σνόου. Πάνω απ’ όλα, όμως, θα βρεθεί απέναντι από το «The Lord of the Rings: The Rings of Power» της Amazon που έχει στρέψει όλα τα φώτα πάνω του, ως η πιο ακριβή παραγωγή που έγινε ποτέ στην ιστορία της τηλεόρασης. Ολη αυτή η πίεση που φαίνεται να ασκείται στη σειρά ίσως εξηγεί και τα «τυράκια» που έχει αρχίσει να ταΐζει το κοινό του το ΗΒΟ σχετικά με το περιεχόμενο και τα πρόσωπά της. Να λοιπόν τι έχουμε μάθει μέχρι σήμερα, όπως τα μάζεψε η εφημερίδα «Guardian».

Οι πρωταγωνιστές

Ως προς το καστ, φαίνονται ήδη οι πρώτοι πρωταγωνιστές. Οι Ματ Σμιθ, Πάντι Κόνσινταϊν και Εμα ντ’ Αρσι υποδύονται κάποιους από τους ήρωες της ξανθιάς φυλής, ενώ οι Ρις Ιφανς, Ολίβια Κουκ, της μελαχρινής. Ο Στιβ Τουσάν παίζει τον μοναδικό μαύρο του Γουέστερος, έχοντας ήδη γίνει στόχος ρατσιστικών σχολίων από τους φίλους της σειράς. Η ιστορία του «House of the Dragon» τοποθετείται 20 χρόνια πριν από τα γεγονότα του «Game of Τhrones», ακολουθώντας τον εμφύλιο πόλεμο των Ταργκάριεν. Σε μια πρόσφατη συνέντευξή του στο «Hollywood Reporter», ο συν-σεναριογράφος της παραγωγής Μιγκέλ Σαπότσνικ ανέφερε πως στην καρδιά της σειράς θα βρίσκονται τέσσερα πρόσωπα. «Υπάρχει ο βασιλιάς, ο αδερφός του, η κόρη του βασιλιά και η καλύτερή της φίλη. Στη συνέχεια η καλύτερη φίλη γίνεται η σύζυγος του βασιλιά κι άρα βασίλισσα», είπε ο δημιουργός τονίζοντας πως ουσιαστικά η πλοκή ξετυλίγεται γύρω από το ερώτημα «Τι θα συμβεί αν η καλύτερή σου φίλη φασωθεί με τον μπαμπά σου;», κάτι που, αν και για τους υπόλοιπους ανθρώπους είναι αρκετά δυσάρεστο, στον κόσμο του «House of the Dragon» φαίνεται σχεδόν φυσιολογικό αφού η έννοια της αιμομιξίας δεν του είναι ακριβώς άγνωστη. Σύμφωνα με το ίδιο περιοδικό, η αφήγηση θα έχει πολλά χρονικά άλματα, κάτι που την απομακρύνει από τη γραμμική ιστορία του «Game of Τhrones».

Το βιβλίο

Η έμπνευση για τις νέες περιπέτειες στο σύμπαν του «Game of Τhrones» προήλθαν από το βιβλίο «Fire & Blood» («Φωτιά και αίμα» – στα ελληνικά κυκλοφορεί από τις εκδ. Anubis, σε συλλογική μετάφραση, από τον Απρίλιο του 2019) του Τζόρτζ Ρ.Ρ. Μάρτιν. Στη μεταφορά του, ωστόσο, στη μικρή οθόνη παρατηρήθηκε μια μικρή εμπλοκή με τους χαρακτήρες αφού αρκετοί από αυτούς είχαν πανομοιότυπα ονόματα, κάτι που θέλει υπομονή αλλά και τρόπο από τον θεατή για να τους διαχωρίσει. Σύμφωνα με το «Hollywood Reporter», υπήρχε η σκέψη των παραγωγών να αλλάξουν λίγο τα ονόματα ώστε να διευκολυνθεί το κοινό, όμως τελικά απορρίφθηκε η πρόταση αυτή αφού πρόκειται για μια σοβαρή σειρά, προορισμένη για ανθρώπους που σέβονται τον Ρ.Ρ. Μάρτιν. Ο ίδιος πρόσφατα έγραψε στο blog του σχετικά με τη νέα του τηλεοπτική δουλειά: «Σε όσους από εσάς αρέσουν οι σύνθετοι, συγκρουσιακοί, γκρίζοι χαρακτήρες (όπως εμένα), θα αρέσει αυτή η σειρά, νομίζω. Θα υπάρχουν πολλοί δράκοι και μάχες, σίγουρα, αλλά η ραχοκοκαλιά της ιστορίας είναι οι ανθρώπινες συγκρούσεις, η αγάπη και το μίσος, το δράμα των χαρακτήρων και όχι η δράση / περιπέτεια». Προσαρμοσμένα στους τόνους της εποχής θα είναι και τα λανθάνοντα μηνύματα της σειράς. Αφού μετά τα παράπονα για το αδικαιολόγητο γυμνό που είχαν πολλές σκηνές του «Game of Τhrones», τώρα το «House of the Dragon» θα έχει έντονα φεμινιστικά θέματα. Το ένα είναι πώς η πατριαρχία προτιμά να διαλυθεί παρά να έχει γυναίκα ηγέτη. Και μια παράλληλη αναφορά είναι προφανώς οι εγγενείς κίνδυνοι του τοκετού.

Sports in

«Έχουμε πίστη για κάτι μεγάλο»

Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας πόλο του Ολυμπιακού, Δημήτρης Κραβαρίτης, μίλησε στο In.gr για το φαϊναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ και τον στόχο των «ερυθρολεύκων».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024