Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πινέδα: «Σέβομαι και εκτιμώ τον Αλμέιδα»

Πινέδα: «Σέβομαι και εκτιμώ τον Αλμέιδα»

Ο Ορμπελίν Πινέδα μίλησε σε μέσο της πατρίδας του για τις πρώτες εμπειρίες του ως παίκτης της ΑΕΚ, αλλά και για την αγάπη προς τον Ματίας Αλμέιδα.

Για τις πρώτες του εντυπώσεις από την ΑΕΚ μίλησε ο Ορμπελόν Πινέδα στη «MARCA Claro», ενώ αναφέρθηκε και με τα καλύτερα λόγια για τον νέο του προπονητή, Ματίας Αλμέιδα, τον οποίο γνωρίζει καλά και εκτιμάει πολύ.

Σε πρόσφατή του συνέντευξη ο Πινέδα είχε σταθεί στην επιθυμία του να βρίσκεται συνεχώς σε αγωνιστικό ρυθμό για να καταφέρει να κληθεί στην εθνική ομάδα της χώρας του ενόψει Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Ολα πάνε καλά. Είμαι ενθουσιασμένος από αυτή την μεγάλη πρόκληση που μου δόθηκε στην ζωή μου και ευχαριστώ τους ανθρώπους που με υποστηρίζουν. Πρέπει από την πλευρά μου να ανταποκριθώ στο μέγιστο βαθμό. Από τότε που γνώρισα για πρώτη φορά τον Ματίας Αλμέιδα στην Τσίβας, του αρέσει να κάνουμε ποδήλατο.

Πιστεύει ότι μας βοηθάει πάρα πολύ στο ζέσταμα, αλλά ταυτόχρονα να παίζουμε κιόλας, είναι κάτι που μας κάνει να επιστρέφουμε στην παιδική μας ηλικία.

Είναι πολύ καλός. Δεν τον είχα δει για τέσσερα χρόνια. Είναι ένας άνθρωπος, τον οποίο σέβομαι, αγαπώ κι εκτιμώ εξαιτίας του τρόπου που συμπεριφέρεται στους παίκτες. Είναι τιμή μου να βρίσκομαι στην ΑΕΚ να βρίσκομαι υπό τις οδηγίες του ως παίκτης.

Στην ομάδα υπάρχουν ορισμένα παιδιά που μιλάνε ισπανικά και αυτό κάνει πιο εύκολο για μένα να μεταφράζουν αυτό που θέλω. Ετσι είναι οι ομάδες. Είτε χάνουμε είτε κερδίζουμε, πρέπει πάντα να το κάνουμε μαζί.

Ο Ματίας μου είπε ότι έπρεπε να επιταχύνω την προετοιμασία μου όσο το δυνατόν γρηγορότερα και να προσαρμοστώ στους συμπαίκτες μου. Αυτό με βοήθησε πολύ να βρίσκομαι στο επίπεδο τους και να είμαι ανταγωνιστικός άμεσα».

Για τη χώρα μας ανέφερε πως: «το πρώτο πράγμα που μου είπαν είναι ότι πάω σε μία χώρα που θα έχει ζέστη, είναι ένα κλίμα με 36 βαθμούς Κελσίου. Είναι κάτι στο οποίο πρέπει να προσαρμοστώ. Πιστεύω ότι η προσαρμογή θα είναι κάτι πολύ βασικό, ώστε να ξεκινήσω το πρωτάθλημα σε καλή ένταση από την πλευρά μου.

Το πρώτο πράγμα που βιώνεις όταν παίζεις στο εξωτερικό είναι ο φόβος. Η αλήθεια είναι πως όλοι φοβόμαστε, αντιμετωπίζουμε διαφορετικές κουλτούρες, όπου κανείς δεν σε ξέρει, παρότι εσύ έρχεσαι με ένα όραμα. Πρέπει να προχωρήσουμε και να ρισκάρουμε τα πάντα για να πάμε μπροστά, με δουλειά και αφοσίωση μπορείς πάντα να πετυχαίνεις τους στόχους σου».

Κλείνοντας είπε ότι: «όπου κι αν βρισκόμαστε μιλάμε με μηνύματα με άλλους Μεξικανούς, που αγωνίζονται στην Ευρώπη και βοηθάμε σε ότι θέλει ο καθένας. Αυτό μας δίνει αυτοπεποίθηση, όταν ξέρουμε ότι έχουμε την συμπαράσταση ενός συμπατριώτη μας, ο οποίος παίζει κι αυτός στην Ευρώπη».

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024