Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μπήκαν ανενόχλητοι στο Εφετείο και πέταξαν τρικάκια

Μπήκαν ανενόχλητοι στο Εφετείο και πέταξαν τρικάκια

Συμπαράσταση στον Γ. Μιχαηλίδη από έξι άτομα

Ένα άγνωστο περιστατικό που έλαβε χώρα χθες μέσα στο Εφετείο, αποκαλύπτει το in. Συγκεκριμένα, έξι άτομα εισέβαλαν χθες στο κτίριο του Εφετείου Αθηνών και αφού ανέβηκαν ανενόχλητοι στον 7ο όροφο πέταξαν φέιγ βολάν στα οποία αναγράφονταν οι εξής φράσεις: «Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΙΝΑΙ ΤΑΞΙΚΗ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥ ΠΕΙΝΑΣ Γ. ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ», συνοδευόμενες από το σήμα της αναρχίας.

Στη συνέχεια, αποχώρησαν από το σημείο, χωρίς να προβούν σε φθορές. Αξιωματικός της Υπηρεσίας επικοινώνησε με την Πρόεδρο Εφετών κ. Δρακοπούλου, η οποία δεν έκανε κάποιο σχόλιο για το συμβάν, τονίζοντας ότι δεν διαταράχθηκε η λειτουργία της εν λόγω υπηρεσίας.

Ωστόσο, τίθεται θέμα ασφάλειας καθώς μέσα στο κτίριο και να πετούν τρικάκια κάποιοι χωρίς να υπάρχει αντίδραση, δημιουργεί αρνητικές εντυπώσεις.

Ο Γ. Μιχαηλίδης πραγματοποιεί απεργία πείνας εδώ και καιρό ζητώντας την αποφυλάκισή του.

Με επιστολή του, ο αδελφός του, Κωστής Μιχαηλίδης ζήτησε πρόσφατα την «υφ’ όρων αποφυλάκιση, την οποία έννομα δικαιούται εδώ και μήνες έχοντας διανύσει το απαιτούμενο διάστημα έκτισης της ποινής του».

Παράλληλα, ο ίδιος αναρωτιέται «με ποια δικαστική και μη λογική, ο Γιάννης κρίνεται επικίνδυνος τέλεσης νέων αξιόποινων πράξεων, ενώ για καταδικασμένους βιαστές και δολοφόνους δεν ισχύει κάτι τέτοιο και ήδη κυκλοφορούν ελεύθεροι;».

Τέλος, κλείνει την επιστολή του σημειώνοντας πως: «Η ελευθερία και κατά συνέπεια η επιβίωση του αδερφού μου έγκειται στα χέρια του κράτους».

Ο γνωστός κι ως «τοξοβόλος του Συντάγματος» αιτήθηκε την υφ’ όρον απόλυσή του, την οποία του τη στερούν αδίκως, όπως υποστηρίζει και γι’ αυτό το λόγο προέβη σε απεργία με αποτέλεσμα να επιδεινωθεί η υγεία του.

Ο Γιάννης Μιχαηλίδης είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», για συνέργεια στη διπλή ληστεία τραπεζών στο Βελβεντό Κοζάνης.

Το 2015 καταδικάστηκε σε κάθειρξη 13 ετών για την ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς στην Πεύκη. Για την ίδια υπόθεση είχε καταδικαστεί και ο Θεόφιλος Μαυρόπουλος που επίσης κρατείται στις φυλακές της Τίρυνθας.

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024