Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χάρι Στάιλς: Ο τραγουδιστής «φαινόμενο» γίνεται μάθημα σε πανεπιστήμιο του Τέξας

Χάρι Στάιλς: Ο τραγουδιστής «φαινόμενο» γίνεται μάθημα σε πανεπιστήμιο του Τέξας

Οι διαλέξεις θα ξεκινήσουν την άνοιξη του 2023 και μόνο 20 τυχεροί φοιτητές θα μπορέσουν να τις παρακολουθήσουν

Στα βήματα του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, που συμπεριέλαβε στο πρόγραμμα σπουδών του μάθημα για την Taylor Swift, βαδίζει το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Τέξας.

Μόνο που επέλεξε έναν άλλον καλλιτέχνη που -επίσης- εμπνέει και επηρεάζει με τη μουσική του τις νεότερες γενιές. Ο λόγος για τον Χάρι Στάιλς.

Στο Texas State University λοιπόν , από την άνοιξη του 2023 οι φοιτητές θα μπορούν να επιλέξουν και να παρακολουθήσουν μάθημα για τον δημοφιλή τραγουδιστή και πρώην μέλος του συγκροτήματος One Direction.

Το μάθημα θα λέγεται «Harry Styles and the Cult of Celebrity: Identity, the Internet and European Pop Culture» και θα καλύπτει διάφορες όψεις της φήμης αλλά με επίκεντρο τον 28χρονο. Οι φοιτητές θα εξερευνήσουν την κουλτούρα του Ίντερνετ, τη μόδα, το φύλο και τη σεξουαλικότητα.

Την ανακοίνωση έκανε ο καθηγητής της ψηφιακής ιστορίας του Πανεπιστημίου

Σε ανάρτησή του στο Twitter ο Louie Dean Valencia εξήγησε ότι στόχος είναι η κατανόηση της πολιτιστικής και πολιτικής εξέλιξης των σύγχρονων celebrities.

«Είναι επίσημο. Θα διδάξω το πρώτο μάθημα σε πανεπιστήμιο για το έργο του Χάρι Στάιλς την ερχόμενη άνοιξη», έγραψε και παράλληλα πόσταρε το επίσημο mail που του ανακοινώνει το πρόγραμμα του μαθήματος.

«Είναι το ίδιο πράγμα με το να μελετάς τους Beatles. Το μάθημα θα θα δώσεις στους φοιτητές μία ιδέα για την παγκοσμιοποίηση αλλά κυρίως για θέματα γύρω από το φύλο, τη φυλή και τη σεξουαλικότητα και πώς γίναμε μέρος του κόσμου μέσα στον οποίο ζούμε σήμερα», συμπλήρωσε ο ίδιος, που είναι και μεγάλος φανς του τραγουδιστή.

«Όνειρό μου να εμφανιστεί ο Χάρι στο μάθημα»

Μιλώντας στο NBC New York ο καθηγητής αποκάλυψε ότι η ιδέα του για το μάθημα γεννήθηκε το καλοκαίρι του 2020. «Αυτό το μάθημα προέκυψε από την έρευνα που ξεκίνησα όταν κλείστηκα στο σπίτι το καλοκαίρι του 2020 ακούγοντας τη μουσική του Χάρι. Όταν δεν μπορούσα να ταξιδέψω για να κάνω την κανονική μου έρευνα, άρχισα να ερευνώ τον Χάρι, εστιάζοντας στην τέχνη του, στους τρόπους με τους οποίους άλλαξε ο ανδρισμός την τελευταία δεκαετία, στην κουλτούρα των διασημοτήτων και στο διαδίκτυο», εξήγησε.

Οι φοιτητές είναι ενθουσιασμοί και ανυπομονούν ωστόσο, μόν0ο κάποιοι από αυτούς θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν το μάθημα καθώς «οι τάξεις έχουν ανώτατο όριο τα 20 άτομα, ώστε να μπορούμε να κάνουμε συζητήσεις σε βάθος. Υπάρχει μεγάλη ζήτηση και θα ήθελα πολύ να το διδάξω σε ένα ευρύτερο κοινό».

«Το όνειρό μου θα ήταν να εμφανιστεί ο Χάρι στο μάθημα (ή απλώς στο Zoom) αλλά καταλαβαίνω πόσο απασχολημένος είναι. Το μόνο πράγμα που θα ήθελα να ξέρει ο Χάρι είναι ότι αυτό το μάθημα δεν εστιάζει στην προσωπική του ζωή, παρά μόνο στην τέχνη του και στη δημόσια εικόνα του», κατέληξε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Χάρι Στάιλς κρατά μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας την προσωπική του ζωή. Εδώ και έναν χρόνο βρίσκεται σε σχέση με την ηθοποιό και σκηνοθέτη, Ολίβια Γουάιλντ, ωστόσο ελάχιστα πράγματα είναι γνωστά για το ζευγάρι.

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024