Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Alpine A110 E-ternité Concept: Με το βλέμμα στο ηλεκτρικό μέλλον

Alpine A110 E-ternité Concept: Με το βλέμμα στο ηλεκτρικό μέλλον

H γαλλική φίρμα δίνει ένα ξεκάθαρο δείγμα των ηλεκτρικών προθέσεών της αποκαλύπτοντας μια αντίστοιχης τεχνολογίας, πρωτότυπη έκδοση της αειθαλούς A110

H νέα έκδοση αποκαλύφθηκε, προφανώς όχι τυχαία την παραμονή έναρξης του γαλλικού GP και εκτός από τις ηλεκτρικές προθέσεις της Alpine σηματοδοτεί επίσης και την 60η επέτειο από την ίδρυση της γαλλικής φίρμας.

Ανεξαρτήτως επετείων, το ηχηρότερο μήνυμα που θέλει να μεταφέρει το A110 E-ternité είναι ο υπό εξέλιξη, εξηλεκτρισμός της Alpine.

Στην προκειμένη περίπτωση η ηλεκτρική τεχνολογία προέρχεται από το πρόσφατο Renault Megane E-Tech σε μια προσαρμοσμένη εκδοχή που να ταιριάζει με τις απαιτήσεις του πλαισίου αλλά και τον σπορ προσανατολισμό της μέχρι σήμερα γνωστής A 110.

Με δεδομένο ότι η μπαταρία των 60 kWh η οποία εξοπλίζει το πρωτότυπο έχει βάρος 392 κιλών, οι μηχανικοί της γαλλικής φίρμας αξιοποίησαν μια σειρά από καινοτόμες τεχνικές, μειώνοντας το βάρος άλλων στοιχείων προκειμένου να περιορίσουν την συνολική αύξηση βάρους, έναντι της συμβατικής A110, σε 258 κιλά. Σε ό,τι αφορά την προσφερόμενη αυτονομία, οι συστοιχίες ιόντων λιθίου υπόσχονται διαδρομές 420 χλμ. πριν την επίσκεψη σε σημείο φόρτισης.

Το ηλεκτρικό μοτέρ υπόσχεται απόδοση 242 ίππων και 300 Nm ροπής, ισχύς που μεταδίδεται αποκλειστικά στον πίσω άξονα με τη συνδρομή ενεός ειδικά σχεδιασμένου για την περίσταση κιβωτίου διπλού συμπλέκτη με δύο σχέσεις το οποίο φροντίζει για την μέγιστη απόδοση των παραπάνω μεγεθών.

Για του λόγου το ακριβές, ο χρόνος επιτάχυνσης από 0-100 χλμ./ώρα απαιτεί 4,5 δευτερόλεπτα ενώ η μέγιστη ταχύτητα διαμορφώνεται σε 250 χλμ./ώρα.

Σε σχεδιαστικό επίπεδο, η πιο διακριτή διαφορά ανάμεσα στην μέχρι σήμερα γνωστή A110 και το πρωτότυπο είναι η οροφή ή μάλλον για την ακρίβεια ή μερική έλλειψή της, μια επιλογή που η Alpine ανακοινώνει ότι ανταποκρίνεται «στις απαιτήσεις για μια ανοιχτή A110». Σε κάθε περίπτωση η οροφή κατασκευάζεται από ανθρακόνημα τα οποία παράχθηκαν από τη Renault ενώ εκτός από την συγκεκριμένη ιδιαιτερότητα, το γαλλικό πρωτότυπο sportscar επωφελείται από ένα καινοτόμο infotainment το οποίο ουσιαστικά αφήνει τον οδηγό να χρησιμοποιήσει το τάμπλετ του προς όφελος μιας πλήρως εξατομικευμένης εμπειρίας.

Προς το παρόν η Alpine κατασκεύασε δύο αντίτυπα του A110 E-ternité Concept με το πρώτο να χρησιμεύει ως ένα λειτουργικό μοντέλο και το δεύτερο ως μέσο επίδειξης των καινοτομιών στην χρήση υλικών όπως τα ανθρακονήματα και οι επενδύσεις από λιναρόσπορο.

Αν και η Alpine δεν έχει διευκρινίσει κατά πόσο προτίθεται να οδηγήσει στην παραγωγή το συγκεκριμένο πρωτότυπο, η A110 E-ternité θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελέσει ενός είδους «γέφυρας» ανάμεσα στο προϊοντικό παρόν της γαλλικής φίρμας και το ηλεκτρικό σπορ μέλλον το οποίο θα πάρει την μορφή ενός sportscar που θα εξελιχθεί από τους Γάλλους σε συνεργασία με την Lotus και το οποίο αναμένεται το 2025.

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024