Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μινγκέθα: Ο Ισπανός παικταράς που τρελαίνει τον Άρη

Μινγκέθα: Ο Ισπανός παικταράς που τρελαίνει τον Άρη

Ο Όσκαρ Μινγκέθα είναι προ των πυλών για τον Άρη. Η Μασία, η τρέλα του Κούμαν και ο Τσάβι.

Ο Όσκαρ Μινγκέθα ενδιαφέρει τον Άρη ώστε να τον αποκτήσει με την μορφή δανεισμού.

Μια πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση ποδοσφαιριστή, που εάν αποκτηθεί θα ανεβάσει επίπεδο τον Αρη.  Tο10.gr σας παρουσιάζει τον Ισπανό αμυντικό που ενδιαφέρει τους Θεσσαλονικείς. Η ζωή του στην Μασία, ο πατέρας Κούμαν που τον έβαλε στον ποδοσφαιρικό χάρτη και ο ερχομός του Τσάβι που τον περιόρισε σε παθητικό ρόλο.

Ο Όσκαρ Μινγκέθα γεννήθηκε το Μάϊο του 1999 στην Σάντα Περπετούα, μια περιοχή λίγο έξω από την Βαρκελώνη. Φανατικός Μπλαουγκράνα από μικρός ξεχωρίζει από πολύ μικρό παιδί για το ποδοσφαιρικό του ταλέντο και γράφεται σε ηλικία 8 ετών στην Μασία, το σχολείο της Μπαρτσελόνα όπως θέλουν να το λένε οι Καταλανοί.

Η ζωή του στην Μασία!

Στην Μασία ξετρελαίνονται μαζί του για την άρτια τεχνική του κατάρτιση για ένα τόσο μικρό παιδί και του προσφέρουν συμβόλαιο ώστε να μείνει εσώκλειστος μαζί με όλα τα υπόλοιπα παιδιά. Το δέχεται κατευθείαν και λέει στον πατέρα του ότι το όνειρό του γίνεται πραγματικότητα.

Στα μετέπειτα 9 χρόνια στην Μασία, έπαιξε σε διάφορες θέσεις αφού το ύψος του μεταβαλλόταν συνεχώς. Ξεκίνησε ως χαφ, πήγε στην επίθεση και τελικά λόγω ύψους καταλήγει στην άμυνα ως κεντρικός αμυντικός. Εκεί όμως η άριστη τεχνική του σε συνδυασμό με την ταχύτητα του χανόταν και ένας προπονητής του τον δοκιμάζει στο δεξί άκρο της άμυνας.

Σε ηλικία 17 ετών κάνει ντεμπούτο με την Μπαρτσελόνα Β σε ένα φιλικό με την Γιαγκοστέρα αλλά λόγω του πολύ μεγάλου ρόστερ που είχε η δεύτερη ομάδα της Βαρκελώνης ο νεαρός αμυντικός συνεχίζει στις ακαδημίες της Μπαρτσελόνα και αγωνίζεται με μεγάλη επιτυχία στα youth leagues της UEFA και το 2018 το κατακτά ως βασικό στέλεχος στην άμυνα των νεαρών της Μπαρτσελόνα.

Και τώρα…επαγγελματίας!

Μετά από αυτή την επιτυχία, υπογράφει επαγγελματικό συμβόλαιο με τους Καταλανούς και γίνεται πλέον μέλος της δεύτερης ομάδας της Μπαρτσελόνα. Εκεί στα 2 χρόνια που έμεινε ήταν από τους βασικούς πυλώνες της άμυνας, ειδικά την δεύτερη σεζόν, που οι μικροί της Μπαρτσελόνα προβιβάζονται στην 2η κατηγορία της Ισπανίας.

Η… τρέλα του Κούμαν!

Με την Μπαρτσελόνα υπό το φάσμα της χρεοκοπίας, ο Ρόναλντ Κούμαν φτιάχνει μια ομάδα με νεαρούς παίκτες. Από τους πρώτους που διαλέγει είναι ο 21χρονος αμυντικός και στις 24 Νοεμβρίου το 20 τον βάζει βασικό σε ένα ματς Champions League κόντρα στην Διναμό Κιέβου. Πέντε μέρες κάνει ντεμπούτο και στην La Liga στο ματς με την Οσασούνα.

Ο Κούμαν τρελαίνεται για την τεχνική του και του δίνει φανέλα βασικού. Καταγράφει 39 συμμετοχές με 2 γκολ και 3 ασίστ. Όλα μοιάζουν μαγικά και την νέα σεζόν ξεκινά σχεδόν πάντοτε βασικός κυρίως στο κέντρο της άμυνας και λιγότερο ως δεξιός οπισθοφύλακας.

Και έρχεται ο Τσάβι!

Τον Νοέμβριο του 2021 όμως η Μπαρτσελόνα ήταν σχεδόν εκτός Champions League και στην μέση της βαθμολογίας στην La Liga. Ο Κούμαν απολύεται, και η εποχή Τσάβι ξεκινά. Η Μπαρτσελόνα κάνει ηχηρές μεταγραφές και ο Μινγκέθα από βασικός παίκτης δεν είναι πλέον ούτε στην αποστολή.

Στην φετινή προετοιμασία δεν δίνει το παρόν και ο 23χρονος Ισπανός ψάχνει ομάδα να παίζει βασικός ώστε να αποδείξει στον  Τσάβι το τι αξίζει. O Άρης θέλει να τον φέρει στο Χαριλάου ώστε να μαγεύσει τον κόσμο και να τον βοηθήσει στην προσπάθεια του για μια θέση στο ρόστερ της Μπαρτσελόνα.

Sports in

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024