Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέα σχολική χρονιά: Πώς θα οργανωθείτε εύκολα και γιατί πρέπει να το κάνετε από τώρα

Νέα σχολική χρονιά: Πώς θα οργανωθείτε εύκολα και γιατί πρέπει να το κάνετε από τώρα

Φέτος δεν θα τρέχετε τελευταία στιγμή για όλα

Στοιχηματίζουμε ότι το σχολείο δεν βρίσκεται αυτή τη στιγμή ούτε στο Top 5 των σκέψεων των παιδιών σας – και πιθανότατα, το ίδιο ισχύει και για εσάς τους ίδιους. Μοιάζει, εξάλλου λογικό: μένουν ακόμη σχεδόν δυο μήνες μέχρι την έναρξη της νέας χρονιάς και στο μεταξύ μεσολαβούν άδειες, οικογενειακές διακοπές, παιδικές κατασκηνώσεις και επισκέψεις στο χωριό.

Αν το σκεφτείτε, όμως, αντίστροφα, αυτός είναι και ένας από τους λόγους που πρέπει να αρχίσετε από τώρα να προετοιμάζεστε για τη μεγάλη επιστροφή στα θρανία. Γιατί μέχρι να γυρίσετε για τα καλά στη βάση σας, ο Αύγουστος θα πλησιάζει προς το τέλος του κι εσείς θα πρέπει – για ακόμη μια χρονιά – να τρέξετε για να προλάβετε τα πάντα την τελευταία στιγμή.

Υπάρχουν, ωστόσο, και τρεις ακόμη καλύτεροι λόγοι να αρχίσετε να ψάχνετε για σχολικά: πρώτον, επιλέγοντας να τα προμηθευτείτε από το internet, και συγκεκριμένα από μια πλατφόρμα με την ποικιλία του SHOPFLIX.gr σε κατηγορίες και προϊόντα, θα μπορέσετε να βάλετε στο καλάθι σας όλα όσα θα χρειαστούν στα παιδιά, μέσα σε λίγα κλικ.

Δεύτερον, στο SHOPFLIX.gr εδώ και λίγες ημέρες έχουν ξεκινήσει οι καλοκαιρινές εκπτώσεις, που αγγίζουν έως και το 80%. Και τρίτον, η πλατφόρμα έχει ήδη καταφέρει να ταυτίσει το όνομά της με τις άμεσες και έγκαιρες παραδόσεις. Πράγμα που σημαίνει ότι θα είστε σίγουροι για την ημερομηνία που θα δείτε την παραγγελία σας στην πόρτα σας, σε όποιο μέρος της Ελλάδας και αν βρίσκεστε.

Έτοιμοι για ψώνια;

Αναγκαία αξεσουάρ

Κάθε παιδί, είτε πηγαίνει στο νηπιαγωγείο, είτε στο Λύκειο, δεν μπορεί να αντισταθεί στο shopping για την ιδανική σχολική τσάντα. Φέτος θα το απολαύσει ακόμη περισσότερο, αφού στο SHOPFLIX.gr θα βρει επιλογές για κάθε ηλικία, με fun σχέδια, αγαπημένους παιδικούς ήρωες, αλλά και stylish σακίδια για τους εφήβους που νιώθουν ότι… παραμεγάλωσαν.

Σχολική Τσάντα Polo Πλάτης Original 600D 32x18x40cm Φούξια, 27,90€

Σακίδιο Πλάτης Eastpak Padded Pak’R Melting Chocolate Ροζ, 55€.

Σχολική Τσάντα Back Me Up NBA Milwaukee Bucks Πλάτης για Δημοτικό Πράσινη, 31,90€.

Διαλέξτε την τέλεια σχολική τσάντα.

Μετά το Γυμνάσιο μπορεί να αρχίσει να τις σνομπάρει, θεωρώντας πιο cool το να πηγαίνει στο σχολείο μόνο με ένα στυλό (ή και χωρίς αυτό). Προς το παρόν, θα εκτιμήσει σίγουρα μια κασετίνα με ρομαντικούς μονόκερους ή σκηνές από το αγαπημένο comics Batman – και ίσως έτσι δεν χάσει όλα τα μολύβια του από την πρώτη μέρα.

Κασετίνα Belmin Ρολό Unicorn, 9,91€.

Κασετίνα Karactermania 02415 dc Comics Batman Darkness, 7€.

Βρείτε την κασετίνα που του ταιριάζει

Τα τερπνά και τα ωφέλιμα

Ένας καλός κανόνας για την αγορά σχολικών λέει ότι όσο μικρότερο είναι το παιδί, τόσο περισσότερη γραφική ύλη πρέπει να αγοράσει στην αρχή της χρονιάς. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι πρέπει να αφήσετε τους έφηβους στο παράπονο. Ακόμη κι αν το μόνο που θέλουν είναι τετράδια πολλών θεμάτων σε φωτεινά χρώματα και (προφανώς) άφθονα στυλό Bic, για να μην ξεμένουν όλη την ώρα.

Τετράδιο Σπιράλ Typotrust Ριγέ Α4 90φυλλο 3 Θεμάτων Document Pastel 21x30cm σε διάφορα χρώματα, 2,63€.

Στυλό Διαρκείας Bic Cristal 1.6mm Μπλε, 0,35€.

Αν τα παιδιά σας είναι ακόμη στο δημοτικό συστήνουμε μια… μεικτή στρατηγική αγορών: ενθαρρύνετέ τα να εκφράσουν επιθυμίες για τα σχολικά τους, ώστε να έχουν και περισσότερους λόγους να περιμένουν με χαρά τη νέα χρονιά, όμως μην τους αποκαλύψετε ολόκληρη την παραγγελία. Και για να γλιτώσετε χρόνο, αλλά και για να έχετε την ευκαιρία να τους κάνετε εκπλήξεις που θα τους μείνουν αξέχαστες.

Σετ Ζωγραφικής 142 Τεμαχίων με Ξύλινο Βαλιτσάκι Μεταφοράς σε Φυσικό Χρώμα, 25,59€.

Εμείς, πάντως, δεν θα παραλείψουμε να βάλουμε στο δικό μας καλάθι αγορών το εντυπωσιακό σετ ζωγραφικής 142 τεμαχίων, που έρχεται μέσα σε ένα κομψό και πρακτικό ξύλινο βαλιτσάκι μεταφοράς. Κυρίως γιατί θέλουμε να δούμε την έκφραση των παιδιών μας όταν ανοίξουν τη συσκευασία, αλλά και επειδή συμβαίνει να είναι σε προσφορά που αγγίζει το 70%.

Αγοράστε το από 25,59€.

Glitter Carioca Fluo Κόλλα 10.5ml 6τμχ, 1,47€.

Ζητήστε από τα παιδιά να επιλέξουν μόνα τους το μπλοκ ζωγραφικής τους (για να μην χαθούν στις δεκάδες επιλογές του SHOPFLIX.gr, προτείνετέ τους τρία-τέσσερα για να διαλέξουν), μην ξεχάσετε τα βασικά, όπως ψαλίδια, γόμες και διορθωτικά και βάλτε μια fancy πινελιά με ένα σετ glitter γεμάτο λάμψη και χρώμα. Άλλη μια συμβουλή; Πριν αρχίσετε να γεμίζετε το καλάθι σας με γραφική ύλη, βεβαιωθείτε ότι θα έχετε κάνει μια πλήρη λίστα με τα απολύτως απαραίτητα.

Βρείτε ό,τι ψάχνετε σε γραφική ύλη.

Γράμματα σπουδάματα

Τα σχολικά τους βιβλία θα τα παραλάβουν μετά τον αγιασμό. Όμως δεν θα είναι οι μοναδικοί τους σύμμαχοι στην προσπάθειά τους να εφοδιαστούν με γνώση. Σχολικά βοηθήματα και λυσάρια που θα κάνουν τη σχολική ζωή τους πιο εύκολη, μπορούν να έρθουν στο σπίτι πριν τα Πρωτοβρόχια, ώστε αν θέλουν, να μπορούν να αρχίσουν να τα ξεφυλλίζουν από τώρα, ενώ το ίδιο ισχύει και για τα βιβλία εκμάθησης ξένων γλωσσών.

Χαρούμενες Διακοπές για Παιδιά που Έχουν Τελειώσει την Α΄ Δημοτικού, 4,80€.

Κι αν αυτού του είδους η προετοιμασία δεν είναι ακριβώς κομμάτι του χαρακτήρα τους, με ελάχιστο ψάξιμο μπορείτε να ανακαλύψετε αμέτρητα βιβλία δραστηριοτήτων, που θα τα διασκεδάσουν αρκετά ώστε να μην συνειδητοποιήσουν καν ότι κάνουν επανάληψη στην ύλη της περσινής χρονιάς.

Βρείτε τα πάντα σε σχολικά βοηθήματα και βιβλία δραστηριοτήτων.

Νηστικό πιτσιρίκι δεν διαβάζει

Ίσως δεν εντάσσονται αυστηρά στην κατηγορία των σχολικών ειδών, σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς, τα θερμός και τα δοχεία φαγητού θα προσγειώνονται στην τάξη μεταφέροντας όλη μας τη φροντίδα. Γι’ αυτό και πρέπει να βεβαιωθούμε ότι το περιτύλιγμα θα αρέσει στα παιδιά μας όσο και το περιεχόμενο.

Paladone Super Mario Power Up Water Bottle, 19,15€.

Σχολικές Τσάντες Φαγητού Ώμου Must Yummy Octopus Ισοθερμικό Ροζ, 12,99€.

Παιδικό Δοχείο Φαγητού Little Lovely Company Πλαστικό 850ml Space 18x12x6cm, 8,89€.

Διαλέξτε τα ιδανικά είδη κολατσιού.

Έργα υποδομής

Αν και (θέλουμε να) πιστεύουμε ότι δεν θα χρειαστεί να εμπιστευτούμε την εκπαίδευσή τους ξανά στις οθόνες, πλέον δεν έχει μείνει γονιός που να μην αντιλαμβάνεται τη σημασία της τεχνολογίας για τη σχολική εμπειρία των παιδιών του.

Laptop HP 250 G8 15.6″ 1920×1080 Core i3 256 MB Ασημί, 439€.

Ιδανικά, λοιπόν, ξεκινάμε τη νέα χρονιά χαρίζοντας στον έφηβο ένα laptop, ισχυρό αλλά και οικονομικό, όπως το HP 250 G8 15.6″ 1920×1080 Core i3 256 MB για να μπορεί να εκτελεί όλες τις βασικές εργασίες χωρίς κολλήματα και – γιατί όχι – να δοκιμάζει τις ικανότητές του σε προγράμματα που του τραβούν την προσοχή.

Αγοράστε το από 439€.

Οθόνη Xiaomi Mi Desktop 1C IPS 23.8″ FHD 6ms HDMI, 126€.

Δεν έχει έρθει ακόμη η στιγμή για πλήρη αναβάθμιση του εξοπλισμού τους; Μια χορταστική οθόνη, όπως η Xiaomi Mi Desktop 1 C IPS στις 23,8 ίντσες, αρκεί για να βελτιώσει σημαντικά την καθημερινότητά τους και να κρατήσει ξεκούραστα τα μάτια τους. Το τελευταίο το εννοούμε, αφού διαθέτει λειτουργία χαμηλού μπλε φωτός, με πιστοποίηση TÜV Rheinland, που φιλτράρει τις επιβλαβείς για τα μάτια ακτίνες και τα ανακουφίζει από την καταπόνηση.

Αγοράστε τη από 126€.

Πολυμηχάνημα Inkjet HP DeskJet 2710e 26K72B Έγχρωμο με WiFi & Mobile Print, 39€.

Οι εργασίες τους μπορούν να διανθίζονται με φωτογραφικό υλικό – ή με μια ενδιαφέρουσα παρουσίαση – αν έχουν στη διάθεσή τους το πολυμηχάνημα Inkjet HP DeskJet 2710e που δίνει έγχρωμες εκτυπώσεις με WiFi και Mobile Print. Θα μπορούν να το χρησιμοποιήσουν για να σαρώσουν, να αντιγράψουν και να εκτυπώσουν ό,τι χρειάζονται για το σχολείο, αλλά και οτιδήποτε θα ήθελαν να προσθέσουν στον τοίχο του δωματίου τους.

Αγοράστε το από 39€.

Access Point TP-LINK Deco M4 v2 Mesh Wi‑Fi 5 Dual Band (2.4 & 5GHz), 61,99€.

Όλα τα παραπάνω δεν έχουν κανένα νόημα χωρίς αξιοπρεπή σύνδεση στο internet. Αν τα παιδιά σας γκρινιάζουν συχνά ότι δεν πιάνουν καλό σήμα στο δωμάτιό τους, ίσως είναι καιρός να ακούσετε τα παράπονά τους και να επενδύσετε στο Access Point TP-LINK Deco M4 v2 Mesh Wi-Fi Dual Band, που εξασφαλίζει πρωτόγνωρες ταχύτητες σε όλο το σπίτι, μιας και καλύπτει έως και 260 τ.μ.

Αγοράστε το από 61,99€.

Home Office: The Junior Edition

Εξίσου σημαντικό είναι και να διασφαλίσουμε ότι το δωμάτιό τους θα είναι ένας χώρος που θα τα εμπνέει να διαβάσουν και να συγκεντρωθούν – αλλά και που θα τα εκφράζει πραγματικά.

Γραφείο Gaming OEM Μεταλλικό 120x58x90cm, 145,95€.

Ένα εξαιρετικά εύχρηστο γραφείο gaming αποτελεί την τέλεια επιλογή τόσο για αγόρια, όσο και για κορίτσια στην εφηβεία, είτε είναι gamers, είτε όχι. Το συγκεκριμένο, που βρίσκεται σε έκπτωση 50% στo SHOPFLIX.gr, περιλαμβάνει πρακτικές θήκες για να κρεμούν τα ακουστικά τους – αλλά και για να ακουμπήσουν το ρόφημά τους, κρατώντας το laptop ασφαλές από ατυχήματα – και πολλαπλά επίπεδα που χωρούν όλο τον εξοπλισμό τους, σχολικό και μη.

Αγοράστε το από 145,95€.

Καρέκλα Γραφείου ΚΛΕΟΝΙΚΗ Μαύρο/Λευκό, 144,02€.

Αντιστοίχως, οι καρέκλες γραφείου που φτιάχνονται για τους gamers κατά κανόνα είναι πιο αναπαυτικές, μπορούν να ρυθμιστούν σε διάφορες θέσεις και κλίσεις και διαθέτουν μαξιλάρι για να υποστηρίζουν τη σωστή στάση σώματος. Καλό παράδειγμα η καρέκλα «Κλεονίκη», το κομψό design και το μαύρο χρώμα της οποίας, θα ταιριάξει σε κάθε εφηβικό δωμάτιο.

Αγοράστε τη από 144,02€.

Ραφιέρα Τοίχου CASE Λευκό/Ροζ 89x18x74cm, 35,32€.

Δεν είναι η στιγμή για μεγάλες αγορές; Δώστε τους την ευκαιρία να διαλέξουν κάτι για το δωμάτιό τους από την τεράστια ποικιλία του SHOPFLIX.gr σε έπιπλα γραφείου, ζητώντας τους να μείνουν εντός ενός συγκεκριμένου ορίου. Για παράδειγμα, η ραφιέρα Case από ES Market θα δώσει αυτομάτως νέο αέρα σε ένα κοριτσίστικο δωμάτιο και δεν θα σας βγάλει εκτός προϋπολογισμού. Άλλωστε, το αναφέραμε και πριν: όσο περισσότερο τους αρέσει ο χώρος τους, τόσο αυξάνονται και οι πιθανότητες να διαβάσουν.

Αγοράστε τη από 35,32€.

Sports in

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο το μεγαλύτερο ταλέντο της Παρί

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο συνεργασίας ένας από τους πιο ταλαντούχους παίκτες της Παρί Σεν Ζερμέν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024