Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Φωτιά στην Πεντέλη: Σε ετοιμότητα τα νοσοκομεία Θριάσιο και Γεώργιος Γεννηματάς

Φωτιά στην Πεντέλη: Σε ετοιμότητα τα νοσοκομεία Θριάσιο και Γεώργιος Γεννηματάς

Παράλληλα, στα σημεία της πυρκαγιάς βρίσκονται πέντε ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.

Στα σημεία της μεγάλης φωτιάς στην Πεντέλη βρίσκονται σε ετοιμότητα 5 ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.

Από το Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας του ΕΚΑΒ, έχουν τεθεί σε ετοιμότητα επίσης τα νοσοκομεία Θριάσιο και Γεώργιος Γεννηματάς για τυχόν εγκαυματίες.

Διαβάστε επίσης: Εκκενώνεται το Ντράφι – Στα 500 μέτρα από τα πρώτα σπίτια η πυρκαγιά

Ο συντονισμός των δυνάμεων του ΕΚΑΒ γίνεται από το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο του ΕΚΑΒ,  όπου βρίσκεται ήδη ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ, Νίκος Παπαευσταθίου.

Ποιοι δρόμοι έκλεισαν λόγω της πυρκαγιάς

Παράλληλα, λόγω της πυρκαγιάς έχει δοθεί εντολή για διακοπή της κυκλοφορίας στην περιφερειακή οδό Πεντέλης – Νέας Μάκρης, από το ύψος του νοσοκομείου 414 ΣΝΕΝ έως τη θέση Άγιος Πέτρος και στην οδό Καλλισίων και Παπαδιαμάντη προς Ντράφι.

Επίσης, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην οδό Δουκίσσης Πλακεντίας και Φίλωνος προς Ντράφι και στην οδό Αναπαύσεως και Κλεισθένους προς Πεντέλη.

Δυσοίωνη η πυρομετεωρολογική εικόνα

Δύσκολα θα είναι τα πράγματα, στην περίπτωση που η Πυροσβεστική δεν καταφέρει να θέσει υπό έλεγχο τη φωτιά πριν ξημερώσει.

Η πυρομετεωρολογική ενημέρωση από το Meteo.gr, που αναλύει τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή της πυρκαγιάς στην Πεντέλη, δεν είναι αισιόδοξη. Όπως καταγράφουν οι επιστήμονες του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι άνεμοι το πρωί θα είναι χειρότεροι.

Συγκεκριμένα, γράφει το Meteo.gr: «Οι πυρομετεωρολογικές συνθήκες αναμένεται να επιδεινωθούν εκ νέου από τις πρώτες πρωινές ώρες 04:00/05:00 (Τετάρτη 20.07.2022), οπότε και περιμένουμε εκ νέου ενίσχυση της έντασης των ανέμων και αύξηση της ευφλεκτότητας της νεκρής καύσιμης ύλης έως και τις μεσημβρινές ώρες της Τετάρτης 20.07.2022».

Και σημειώνει πως, «λόγω των μεγάλων εντάσεων του ανέμου και των ισχυρών ριπών, αυξάνεται η πιθανότητα εμφάνισης κηλιδώσεων (έναρξη νέων εστιών), ακόμα και σε μεγάλες αποστάσεις από το κύριο μέτωπο».

Sports in

Έτοιμος (και) για το Διηπειρωτικό ο Ολυμπιακός!

Αν η Κ19 των «ερυθρολεύκων» κατακτήσει του Τσάμπιονς Λιγκ Νέων θα παίξει στον τελικό του Ιντερκοντινεντάλ κόντρα στη Φλαμένγκο για το Παγκόσμιο Στέμμα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024