Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Φωτιά στην Πεντέλη: Δυσοίωνη η πυρομετεωρολογική εικόνα – Πρέπει να σβηστεί άμεσα αλλιώς θα έχουμε έχουμε πρόβλημα

Φωτιά στην Πεντέλη: Δυσοίωνη η πυρομετεωρολογική εικόνα – Πρέπει να σβηστεί άμεσα αλλιώς θα έχουμε έχουμε πρόβλημα

Δύσκολα θα είναι τα πράγματα στην περίπτωση που η πυροσβεστική δεν καταφέρει να θέσει υπό έλεγχο τη φωτιά πριν ξημερώσει.

Η πυρομετεωρολογική ενημέρωση από το Meteo.gr που αναλύει τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή της πυρκαγιάς, στην Πεντέλη, δεν είναι αισιόδοξη. Όπως καταγράφουν οι επιστήμονες του Εθνικού αστεροσκοπείου Αθηνών, οι άνεμοι το πρωί θα είναι χειρότεροι.

Συγκεκριμένα γράφει το Meteo.gr: «Στην ευρύτερη περιοχή και με βάση μετρήσεις από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr πνέουν Β/ΒΑ άνεμοι με μέσες εντάσεις που φτάνουν τα 5-6 μποφόρ και ριπές που προσεγγίζουν τα 50-60 km/h.

Με βάση την ανάλυση των τελευταίων διαθέσιμων προγνωστικών δεδομένων και για τις αμέσως επόμενες ώρες (19.07 18:00 –  20.07 04:00/05:00) περιμένουμε μικρή εξασθένιση των ισχυρών ανέμων και ανάκαμψη της υγρασίας της νεκρής δασικής καύσιμης ύλης σε επίπεδα μεγαλύτερα του 10 %, βελτιώνοντας έτσι τις δυσμενείς πυρομετεωρολογικές συνθήκες που τώρα επικρατούν»

Μέχρι αυτήν την πρόβλεψη τα πράγματα είναι αισιόδοξα, όμως όπως αναφέρεται: «οι πυρομετεωρολογικές συνθήκες αναμένεται να επιδεινωθούν εκ νέου από τις πρώτες πρωινές ώρες 04:00/05:00 (Τετάρτη 20.07.2022), οπότε και περιμένουμε εκ νέου ενίσχυση της έντασης των ανέμων και αύξηση της ευφλεκτότητας της νεκρής καύσιμης ύλης έως και τις μεσημβρινές ώρες της Τετάρτης 20.07.2022.

Λόγω των μεγάλων εντάσεων του ανέμου και των ισχυρών ριπών, αυξάνεται η πιθανότητα εμφάνισης κηλιδώσεων (έναρξη νέων εστιών), ακόμα και σε μεγάλες αποστάσεις από το κύριο μέτωπο.»

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024