Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Lufthansa: Σοβαρή έλλειψη προσωπικού της αεροπορικής εταιρείας προκαλεί αναστάτωση στα αεροδρόμια της Γερμανίας

Lufthansa: Σοβαρή έλλειψη προσωπικού της αεροπορικής εταιρείας προκαλεί αναστάτωση στα αεροδρόμια της Γερμανίας

H Lufthansa, η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Γερμανίας αντιμετωπίζει σοβαρή έλλειψη προσωπικού καθώς ένας στους τρεις δηλώνει άρρωστος.

Έντονη αναστάτωση επικρατεί τις τελευταίες μέρες σε ορισμένα αεροδρόμια της Γερμανίας καθώς η Lufthansa, η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της χώρας έχει σοβαρή έλλειψη προσωπικού.

Συγκεκριμένα, ένας στους τρεις εργαζομένους της  δηλώνει άρρωστος είτε λόγω Covid, είτε λόγω υπερκόπωσης. Σε δηλώσεις του στη γερμανική εφημερίδα, εκπρόσωπος της Lufthansa αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Το ποσοστό των ασθενών σε ότι αφορά το προσωπικό εδάφους έχει αυξηθεί απότομα. Οι εργαζόμενοι νοσούν από κορωνοϊό ή από υπερκόπωση με το ποσοστό των ασθενών να φθάνει έως και το 30%. Για τoυς πιλότους και τις αεροσυνοδούς, το ποσοστό είναι σημαντικά χαμηλότερο».

Παράλληλα, δημοσίευμα της εφημερίδας «BILD» κάνει αναφορά στις χιλιάδες «ορφανές» βαλίτσες που στοιβάζονται καθημερινά στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης καθώς το προσωπικό δεν επαρκεί για να εξυπηρετήσει το επιβατικό κοινό. Η κατάσταση προκειμένου να τεθεί υπό έλεγχο, έχουν αρχίσει να μεταφέρονται πολλές από τις βαλίτσες και στο αεροδρόμιο του Μονάχου.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Μεταφορών της Βαυαρίας, συνολικά 5.000 βαλίτσες από διάφορες αεροπορικές εταιρείες φυλάσσονται αυτή τη στιγμή στο αεροδρόμιο του Μονάχου περιμένοντας τους ιδιοκτήτες τους να τις παραλάβουν.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024