Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Συνεχίζεται ο πύρινος εφιάλτης στη Δ. Ευρώπη: Νεκρός πιλότος στη Πορτογαλία - Οργή στη Γαλλία

Συνεχίζεται ο πύρινος εφιάλτης στη Δ. Ευρώπη: Νεκρός πιλότος στη Πορτογαλία – Οργή στη Γαλλία

Τα διεθνή πρακτορεία μεταδίδουν δραματικές εικόνες...

Συνεχίζεται ο πύρινος εφιάλτης στη Δυτική Ευρώπη. Στην Πορτογαλία κυβερνήτης πυροσβεστικού αεροσκάφους έχασε τη ζωή του στη μάχη με τη φωτιά.

Στην Ισπανία οι θερμοκρασίες σκαρφάλωσαν πάνω από τους 45 βαθμούς και οι πυροσβέστες παλεύουν με τις φλόγες, που κατακαίουν τεράστιες εκτάσεις.

Την ίδια στιγμή, στη Γαλλία η οργή ξεχειλίζει καθώς μαίνεται για πέμπτη ημέρα η πυρκαγιά σε πευκοδάση στην περιοχή του Μπορντό.

Τα διεθνή πρακτορεία μεταδίδουν δραματικές εικόνες αλλά και τις ευχαριστείες του Εμανουέλ Μακρόν για τη συνδρομή της Ελλάδας με δύο Canadair.

Περίπου 3.000 πυροσβέστες σύμφωνα με τον Γάλο πρόεδρο δίνουν μάχη  στην πόλη Landiras, νότια του Μπορντό, ενώ οι δρόμοι έχουν κλείσει και σχεδόν 1.000 κάτοικοι έχουν απομακρυνθεί.

Το δεύτερο πύρινο μέτωπο είναι κατά μήκος της ακτής του Ατλαντικού κοντά στον «Dune du Pilat» – τον ​​ψηλότερο αμμόλοφο στην Ευρώπη. Περίπου 6.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν την Τετάρτη και άλλοι 4.000 άνθρωποι την Πέμπτη.

Οι δύο πυρκαγιές έχουν κάψει τουλάχιστον 23.800 στρέμματα τις τελευταίες ημέρες.

Πορτογαλία: Ένας νεκρός – 135 τραυματίες

Σε «κατάσταση έκτακτης ανάγκης»  από την περασμένη Κυριακή η Πορτογαλία αντιμετωπίσει 28 ενεργές πυρκαγιές, με περισσότερους από 2.000 πυροσβέστες στο έδαφος.

Η κρατική τηλεόραση της Πορτογαλίας RTP  μετέδωσε ότι η περιοχή που κάηκε -74.000 στρέμματ) – έχει ήδη υπερβεί το σύνολο για το 2021.

Το Ινστιτούτο Θάλασσας και Ατμόσφαιρας της Πορτογαλίας (IPMA) ανακοίνωσε ότι 13 περιοχές έφθασαν σε πρωτοφανείς θερμοκρασίες την Τετάρτη, με θερμοκρασία 46,3 βαθμούς Κελσίου στην κεντρική πόλη Λουσά.

Ισπανία: 237 θάνατοι αποδίδονται στις υψηλές θερμοκρασίες

Σύμφωνα με το ισπανικό Ινστιτούτο Carlos III, το οποίο καταγράφει καθημερινά θανάτους λόγω θερμοκρασίας, 237 θάνατοι αποδίδονται στις υψηλές θερμοκρασίες από τις 10 έως τις 14 Ιουλίου. Αυτό συγκρίθηκε με 25 θανάτους που σχετίζονται με τη θερμοκρασία την προηγούμενη εβδομάδα.

Με ρεκόρ θερμοκρασίας τους 44,1 βαθμούς Κελσίου στη βορειοδυτική πόλη Ουρένσε, μαίνονται πύρινες εστίες ενώ ήδη έχουν καεί 18.200 στρέμματα.

Στη νότια Ανδαλουσία, 3.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από χωριά που κινδυνεύουν από μια πυρκαγιά που ξεκίνησε κοντά στο χωριό Mijas στην επαρχία της Μάλαγα. Περίπου 200 πυροσβέστες με την υποστήριξη 18 αεροσκαφών προσπάθησαν να περιορίσουν τη φωτιά.

Για έκτη μέρα, οι πυροσβέστες προσπαθούσαν επίσης να θέσουν υπό έλεγχο  φωτιά που ξεκίνησε από κεραυνό στη περιοχή Las Hurdes.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024