Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΑΕΚ: Το τεστ, οι ευκαιρίες και τα πρώτα δείγματα γραφής του Αλμέιδα

ΑΕΚ: Το τεστ, οι ευκαιρίες και τα πρώτα δείγματα γραφής του Αλμέιδα

Πρώτη φορά στο… χορτάρι η ΑΕΚ του Ματίας Αλμέιδα

Έφτασε η ώρα για τα… αποκαλυπτήρια της νέας ΑΕΚ. Οι Κιτρινόμαυροι ρίχνονται στη μάχη των φιλικών (17:00), με την Γκενκ να είναι η πρώτη τους αντίπαλος στο Βέλγιο.

Μετά τις εξαντλητικές και διπλές προπονήσεις στο Άλκμααρ, σειρά παίρνει το πρώτο… τεστ για την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα.

Αναμφίβολα, πρόσωπο των ημερών είναι ο Ορμπελίν Πινέδα, που ανακοινώθηκε χθες από την ΑΕΚ. Ο μεξικανός άσος είναι η… καψούρα του αργεντινού κόουτς, με τους δύο άνδρες να σμίγουν ξανά μετά την απόλυτα επιτυχημένη κοινή τους παρουσία στην Τσίβας Γουδαλαχάρα. Ο 26χρονος ήρθε φουριόζος, καθώς πραγματοποίησε την πρώτη του προπόνηση με τα κιτρινόμαυρα και βρίσκεται κανονικά στο Βέλγιο για το φιλικό της νέας του ομάδας.

Εκτός από τον 26χρονο παίκτη, η προσοχή όλων θα είναι και στα δύο προηγούμενα κιτρινόμαυρα αποκτήματα. Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς και Γιενς Γιόνσον θα φορέσουν πρώτη φορά τη φανέλα με τον δικέφαλο στο στήθος και θα συστηθούν στον κόσμο της Ένωσης. Ο πρώην άσος του Παναθηναϊκού και ο πρώην παίκτης της Κάντιθ θα είναι οι δύο πυλώνες του άξονα της νέας ΑΕΚ του Ματίας Αλμέιδα. Τόσο ο σέρβος χαφ όσο και ο Δανός αναμένεται να έχουν τη φανέλα βασικού στο σπίτι τους.

Κόντρα στο βελγικό σύλλογο ο Ματίας Αλμέιδα θα κάνει το ανεπίσημο ντεμπούτο του στον πάγκο του Δικεφάλου, με την Ένωση να έχει προγραμματίσει άλλα δύο φιλικά με αντιπάλους τη Φόλενταμ (22/7) και την Ουτρέχτη (27/7). Ο αργεντινός τεχνικός αναμένεται να δοκιμάσει πρόσωπα και καταστάσεις, δίνοντας ευκαιρίες σε όλους. Ο «Πελάδο» θα τεστάρει την ετοιμότητα και τις ικανότητες των παικτών του, ενώ ευελπιστεί να δει στο χορτάρι και τα όσα έχει δουλέψει στις προπονήσεις των προηγούμενων ημερών.

Στην χθεσινή προπόνηση της ΑΕΚ στο Άλκμααρ, ο αργεντινός τεχνικός φανέρωσε τις σκέψεις του για το πρώτο φιλικό με την Γκενκ. Η ενδεκάδα που χρησιμοποίησε ο «Πελάδο» στο προπονητικό διπλό περιείχε μπόλικες εκπλήξεις, με τον ρόλο του Ντάμιαν Σιμάνσκι να ξεχωρίζει.

Ο Αργεντινός χρησιμοποίησε σύστημα 3-1-4-2, με τον Αθανασιάδη κάτω από τα γκολπόστ.  Δεξί στόπερ ήταν ο Μήτογλου, κεντρικός σέντερ μπακ ήταν ο Σιμάνσκι και αριστερός ο Τζαβέλλας. Δεξιά έπαιξε όλη την πλευρά ο Ρότα και αριστερό μπακ χαφ βρέθηκε ο Τσούμπερ. Μπροστά από τα στόπερ έπαιξε ο Γιόνσον, εσωτερικός αριστερός χαφ τοποθετήθηκε ο Μάνταλος και δεξιός ο Γκατσίνοβιτς. Λιβάι Γκαρσία και Σέρχιο Αραούχο αποτέλεσαν το επιθετικό δίδυμο.

Πρώτη φιλική δοκιμασία λοιπόν για την ΑΕΚ, με τα.. φώτα να πέφτουν στους Αλμέιδα, Πινέδα, Γκατσίνοβιτς και Γιόνσον.

Sports in

Ρόι Κιν: «Έπινα πάρα πολύ όταν ήμουν στη Γιουνάιτεντ – Ήταν ντροπή»

Ο Ρόι Κιν μίλησε για τη περίοδο που βρισκόταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τις κακές συνήθειες που είχε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024