Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φυσικό αέριο: Το μπαλάκι στην Γερμανία «πετάει» η Ρωσία

Φυσικό αέριο: Το μπαλάκι στην Γερμανία «πετάει» η Ρωσία

Η ρωσική Gazprom ζητά από την γερμανική Siemens να δηλώσει εγγράφως ότι επιτρέπει την επιστροφή στη Ρωσία τουρμπίνας, που είχε σταλεί για επισκευή στον Καναδά, προκειμένου να επαναλειτουργήσει ο αγωγός φυσικού αερίου Nord Stream 1.

Το μπαλάκι των ευθυνών στην Γερμανία πετά η Ρωσία σχετικά με το ενδεχόμενο να μην επαναλειτουργήσει ο αγωγός φυσικού αερίου Nord Stream 1 στις 21 Ιουλίου, μετά τα προγραμματισμένα έργα επισκευής.

Την αγωνία στο κόκκινο για έναν «παγωμένο» χειμώνα στην Ευρώπη ανεβάζει η ρωσική Gazprom. Η ελεγχόμενη από το Κρεμλίνο εταιρεία αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην ανοίξει τις στρόφιγγες του αγωγού Nord Stream 1 στις 21 Ιουλίου και ζητά από την γερμανική Siemens να δηλώσει εγγράφως ότι επιτρέπει την επιστροφή στη Ρωσία τουρμπίνας, που είχε σταλεί για επισκευή στον Καναδά.

Διαβάστε επίσης: Ενεργειακή κρίση: Η Ευρώπη εξαρτάται από τον καιρό και τα ποτάμια

Το Βερολίνο κατηγορεί τη Μόσχα ότι χρησιμοποιεί το φυσικό αέριο ως όπλο.

Το σχέδιο της Κομισιόν

Έκτακτο σχέδιο για το ενδεχόμενο να μην επανέλθει η ροή αερίου προς την Ευρώπη ετοιμάζουν οι Βρυξέλλες.

Το σχέδιο της Κομισιόν προβλέπει εξοικονόμηση φυσικού αερίου τόσο από τους καταναλωτές, όσο και από την βιομηχανία. Συγκεκριμένα, για τα νοικοκυριά θα προταθεί να μειωθούν οι θερμοστάτες κατά ένα βαθμό Κελσίου, στα δημόσια και τα εμπορικά κτίρια να μπουν υποχρεωτικοί περιορισμοί, όπως η θέρμανση να μην ξεπερνά τους 19 βαθμούς και τα κλιματιστικά να μην είναι κάτω από τους 25 βαθμούς Κελσίου.

Να εξοικονομήσει φυσικό αέριο θα κληθεί και η βαριά βιομηχανία της Ευρώπης. Προτεραιότητα θα δοθεί μόνο σε βιομηχανίες με κοινωνικό αντίκτυπο, όπως οι φαρμακοβιομηχανίες και τα εργοστάσια τροφίμων.

Η αδυναμία της Ευρώπης να σταθεί ενωμένη στο θέμα του αερίου προκαλεί ειρωνικά σχόλια στη Ρωσία.

Συνεχίζεται το ρωσικό σφυροκόπημα στην Ουκρανία

Δημοσιεύματα του δυτικού Τύπου αναφέρουν ότι η κρίση που προκαλεί η αύξηση των τιμών της ενέργειας ίσως επηρεάσει τη βοήθεια της Ευρώπης προς την Ουκρανία, όπου το ρωσικό σφυροκόπημα συνεχίστηκε το Σάββατο, με βομβαρδισμούς σε Ντνίπρο και Οδησσό.

Το Κίεβο κατηγορεί τη Μόσχα ότι δημιουργεί σκηνικό τρόμου, συγκεντρώνοντας όπλα στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια, ενώ ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού, έδωσε εντολή να ενταθούν οι επιχειρήσεις στην ανατολική Ουκρανία και άλλες περιοχές που έχουν καταλάβει οι ρωσικές δυνάμεις.

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024