Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
WikiLeaks: Καταδικάστηκε ο χάκερ που έβγαλε στη φόρα τα κυβερνοόπλα της CIA

WikiLeaks: Καταδικάστηκε ο χάκερ που έβγαλε στη φόρα τα κυβερνοόπλα της CIA

Επαγγελματίες και ερασιτέχνες χάκερ σε όλο τον κόσμο απέκτησαν πρόσβαση στα εργαλεία χάκινγκ των αμερικανών κατασκόπων, μια εξευτελιστική εξέλιξη για την CIA.

Ένοχος για τη διαρροή εργαλείων κυβερνοπολέμου στο WikiLeaks το 2017 κρίθηκε από δικαστήριο της Νέας Υόρκης πρώην χάκερ της CIA.

Ο Τζόσουα Σόλτι, προγραμματιστής 33 ετών, «καταδικάστηκε για μια από τις πιο επονείδιστες και επιζήμιες ενέργειες κατασκοπείας στην αμερικανική ιστορία», ανέφερε σε σύντομη ανακοίνωση Τύπου ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας της Νέας Υόρκης, Ντέιμιαν Γουίλιαμς.

Διαβάστε επίσης:

Το 2016, ενώ εργαζόταν σε επίλεκτη ομάδα ειδικευμένη στην κυβερνοκατασκοπεία, ο κ. Γουίλιαμς άρχισε να συγκεντρώνει τη συλλογή «Vault 7» με εργαλεία κατασκοπείας που μετατρέπουν τα κινητά τηλέφωνα σε συσκευές παρακολούθησης.

Μετά τη δημοσιοποίηση 8.761 εγγράφων και αρχείων από το WikiLeaks το 2017, επαγγελματίες και ερασιτέχνες χάκερ σε όλο τον κόσμο απέκτησαν πρόσβαση στα εργαλεία χάκινγκ των αμερικανών κατασκόπων, μια εξευτελιστική εξέλιξη για την CIA.

«H πηγή επιθυμεί να αρχίσει δημόσιος διάλογος για την ασφάλεια, τη δημιουργία, τη χρήση, την εξάπλωση και τον δημοκρατικό έλεγχο αυτών των κυβερνοόπλων» σχολίαζε τότε η συντακτική ομάδα του WikiLeaks.

Οι εισαγγελείς, απεναντίας, διατείνονταν πως ο Τζόσουα Σόλτι ήθελε να εκδικηθεί τη CIA επειδή δεν τον στήριξε σε διενέξεις που είχε με συναδέλφους του.

Αφότου άρχισε να αισθάνεται «απέχθεια» προς την υπηρεσία, άρχισε «να συγκεντρώνει μυστικά τα εργαλεία αυτά και τα έστειλε στο WikiLeaks» σημείωσε ο εισαγγελέας Γουίλιαμς, «εν γνώσει του ότι οι παράπλευρες απώλειες της εκδίκησής του θα ήγειραν σημαντική απειλή για την ασφάλεια της χώρας».

Στον νεαρό, τον οποίο άρχισαν αμέσως να βαραίνουν οι υποψίες, είχαν απαγγελθεί μυστικά κατηγορίες το 2017 για μεγάλη συλλογή παιδικής πορνογραφίας που βρέθηκαν σε υπολογιστές του. Οι κατηγορίες σε βάρος του μετατράπηκαν κατόπιν σε κλοπή και μεταφορά απορρήτων πληροφοριών, δυνάμει της νομοθεσίας κατά της κατασκοπείας.

Το 2020, σώμα ενόρκων τον είχε κρίνει ένοχο για ψευδορκία, όμως δεν κατάφερε να καταλήξει σε ετυμηγορία για τις άλλες κατηγορίες και η διαδικασία κηρύχθηκε άκυρη.

Έπειτα από τη νέα δίκη και τέσσερις ημέρες διαβουλεύσεων, το σώμα ενόρκων τον έκρινε ένοχο την Τετάρτη για οκτώ κατηγορίες.

Η ποινή του θα τού απαγγελθεί αργότερα.

Sports in

Ο Ολυμπιακός στο σπίτι του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου (pics, vids)

Ο Ολυμπιακός επισκέφτηκε το… σπίτι της UEFA στη Νιόν της Ελβετίας, λίγες μέρες πριν τον σπουδαίο ημιτελικό με τη Μίλαν για το Youth League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024