
Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Λαπίντ πριν την επίσκεψη Μπάιντεν στο Ισραήλ
«Συμφωνήσαμε να μείνουμε σε σταθερή και στενή επαφή και να ενισχύσουμε τους δεσμούς μεταξύ των εθνών μας» ανέφερε ο Λαπίντ
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ισραηλινό ομόλογο του Γιαΐρ Λαπίντ είχε την Τετάρτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ημέρα που ξεκινάει η επίσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν σε Ισραήλ, Παλαιστινιακά Εδάφη και Σαουδική Αραβία.
Όπως ανέφερε σε ανάρτηση του στο twitter ο Λαπίντ, στην τηλεφωνική του συνομιλία με τον πρωθυπουργό συζήτησηαν την ανάγκη να συνεχιστεί η εμβάθυνση της συνεργασίας ανάμεσα σε Ελλάδα και Ισραήλ σε διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένης της ενέργειας. «Συμφωνήσαμε να μείνουμε σε σταθερή και στενή επαφή και να ενισχύσουμε τους δεσμούς μεταξύ των εθνών μας».
Η Αθήνα παρακολουθεί την επίσκεψη Μπάιντεν
Αξίζει να σημειωθεί ότι και η Αθήνα παρακολουθεί στενά την επίσκεψη Μπάιντεν στο Ισραήλ, με φόντο τόσο το σχήμα 3+1, Ελλάδα – Κύπρος – Ισραήλ και ΗΠΑ, όσο και τους νέους δρόμους μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου, με φόντο και τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Οι ΗΠΑ υπό το φως της ανάγκης απεξάρτησης της Δύσης από το ρωσικό αέριο επιδιώκουν να φέρουν κοντά και να επιτύχουν εάν αυτό καταστεί δυνατό ενεργειακές συμφωνίες με το σύνολο των δυτικόφιλων χωρών, καθώς ένας νέος Ψυχρός Πόλεμος έχει ξεκινήσει.
Today, I spoke with Greek Prime Minister @PrimeMinisterGR. We discussed the need to continue deepening cooperation between Israel and Greece in various fields, including in energy. We agreed to stay in regular and close contact, and to strengthen ties between our nations. ?? ??
— יאיר לפיד – Yair Lapid (@yairlapid) July 13, 2022
Prime Minister Lapid spoke with Greek Prime Minister @kmitsotakis, who congratulated him on taking office and wished him success.
They discussed need to continue deepening cooperation between Greece & Israel, including in the field of energy, and agreed to stay in close contact.
— Prime Minister of Israel (@IsraeliPM) July 13, 2022
- Ανησυχία στη Γερμανία για τις εξελίξεις με την αντιπολίτευση στην Τουρκία
- Αυστρία: Κάθειρξη 15 ετών στον 21χρονο που σχεδίαζε τρομοκρατική επίθεση σε συναυλία της Τέιλορ Σουίφτ
- Ο Τραμπ θέλει χαρτονόμισμα των 250 δολαρίων με το πρόσωπό του
- Τριήμερο του Αγίου Πνεύματος: Θα βοηθήσει ο καιρός για το πρώτο μπάνιο;
- Πλούσιοι και φτωχοί ταξιδιώτες στις ΗΠΑ – Πώς οι ακριβές πτήσεις αλλάζουν το τοπίο
- Αρνάλντι – Τσιτσιπάς 3-1: Χαμηλή πτήση και αποκλεισμός για τον Στέφανο