Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η απίθανη ιστορία του Κούτσια

Η απίθανη ιστορία του Κούτσια

Η Ντόρτμουντ, η Γκλάντμπαχ, η Αντερλεχτ είναι ανάμεσα στις ομάδες που έχουν ασχοληθεί με τον μικρό που εδώ και μια τριετία στον ΠΑΟΚ μετρά όλα και όλα 187' συμμετοχής

Εξελίσσεται εδώ και μερικά 24ωρα και σίγουρα είναι μια από τις πιο ενδιαφέρουσες ποδοσφαιρικές ιστορίες του καλοκαιριού. Αυτή η… αν έχεις τύχη διάβαινε υπόθεση με πρωταγωνιστή τον Γιώργο Κούτσια.

Στη Χαλκιδική έκανε τις διακοπές του ο 18χρονος στράικερ όταν χτύπησε το τηλέφωνό του και πληροφορήθηκε πως πρέπει να φτιάξει τη βαλίτσα του και να ταξιδέψει στην Ολλανδία για μια εμφάνιση… guest στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας του ΠΑΟΚ. Μια προπόνηση την Παρασκευή και μια παρουσία στο φιλικό του Σαββάτου με τη Σταντάρ Λιέγης. Εκείνο που κρίθηκε από το δικό του γκολ.

Γιατί ο νεαρός δεν συνέχισε τα μπάνια του; Διότι ο Δικέφαλος του Βορρά βρέθηκε έστω για λίγο παγιδευμένος ανάμεσα σε μια δική του απόφαση και μια ατυχία. Η πώληση του Αντόνιο Τσόλακ στους Ρέιντζερς σε συνδυασμό με τον τραυματισμό του Νέλσον Ολιβέιρα άφησε την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου δίχως στράικερ δέκα μέρες πριν από το πρώτο ματς με τη Λέφσκι για τους προκριματικούς του Conference League.

Σχηματίστηκε λοιπόν ένας παράξενος γρίφος που προφανώς και προκαλεί μπόλικες απορίες για τον τρόπο που ο ΠΑΟΚ σχεδιάζει ποδόσφαιρο σε μια πολύ ιδιαίτερη συγκυρία – λίγο πριν ανέβει το τρένο της Ευρώπης. Σημασία έχει όμως πως ο Κούτσιας άφησε ήδη την εντύπωση πως ίσως τελικά διαθέτει το… άστρο για να τον λύσει. Και αν τέλος πάντων τα καταφέρει, τότε ποιος ξέρει; Ισως το ελληνικό ποδόσφαιρο κερδίσει ένα παιδί που εδώ και χρόνια είναι στις λίστες κορυφαίων κλαμπ της Ευρώπης ως «μεγάλη προσδοκία».

Η Ντόρτμουντ, η Γκλάντμπαχ, η Αντερλεχτ είναι ανάμεσα στις ομάδες που έχουν ασχοληθεί με τον μικρό που εδώ και μια τριετία στον ΠΑΟΚ μετρά όλα και όλα 187′ συμμετοχής. Ναι, η… ηλικία. Κατανοητό. Πέρσι τέτοια εποχή όμως ο Δικέφαλος του Βορρά έβαζε 11 εκατ. ευρώ στο ταμείο του από έναν άλλο 18χρονο που σχεδόν συμπτωματικά βρήκε την ευκαιρία να «τρυπώσει». Και θα έπρεπε αυτό το παράδειγμα, του Χρήστου Τζόλη, να είναι οδηγός «σκέψης». Οχι μόνο για τους Θεσσαλονικείς αλλά για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Για να κάνουν βήματα μπροστά οι ομάδες χρειάζονται έμψυχα περιουσιακά στοιχεία. Και αυτά τα φτιάχνεις. Σπανίως τα βρίσκεις έτοιμα (όπως συνέβη ας πούμε στον Ολυμπιακό τα τελευταία χρόνια με τον Μαντί αλλά και τον Αγκιμπού Καμαρά) και διαθέσιμα στην αγορά σε τιμές που να μπορούν να ακουμπήσουν ελληνικές ομάδες. Για να τα φτιάξεις όμως πρέπει πρώτα να τα εμπιστευτείς. Εστω και κατά… λάθος, όπως μοιάζει να συμβαίνει τούτες τις ημέρες στο ρόστερ της ομάδας του Ραζβάν Λουτσέσκου!

Sports in

Ρόι Κιν: «Έπινα πάρα πολύ όταν ήμουν στη Γιουνάιτεντ – Ήταν ντροπή»

Ο Ρόι Κιν μίλησε για τη περίοδο που βρισκόταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τις κακές συνήθειες που είχε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024