Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η μεγάλη ώρα έφθασε: Τζόκοβιτς εναντίον Κύργιου στον τελικό του Wimbledon

Η μεγάλη ώρα έφθασε: Τζόκοβιτς εναντίον Κύργιου στον τελικό του Wimbledon

Νόβακ Τζόκοβιτς και Νικ Κύργιος κοντράρονται στον τελικό του Wimbledon, σε ένα από τα πλέον ιδιαίτερα και ιδιόρρυθμα ζευγαρώματα στο παγκόσμιο τένις

Το Wimbledon οδεύει προς την ολοκλήρωσή του με ένα από τα πιο αμφίρροπα και ιδιαίτερα ζευγάρια στον τελικό. Νόβακ Τζόκοβιτς και Νικ Κύργιος συγκρούονται στο Λονδίνο με φόντο την κούπα, μία ημέρα μετά τον τελικό των γυναικών, με τον Σέρβο και τον Ελληνοαυστραλό να θέλουν να γράψουν ιστορία, ο καθένας για τους δικούς του λόγους.

Από τη μια ο Σέρβος, ο θρύλος του τένις, που πέρασε με ανατροπή στον ημιτελικό τον Κάμερον Νόρι με 3-1 σετ, θέλει να υπερασπιστεί τον τίτλο του για το back to back και τις 21 κατακτήσεις Grand Slam και από την άλλη ο Κύργιος, ο οποίος έχει φθάσει πρώτη φορά στον τελικό και μάλιστα χωρίς να παίξει στον ημιτελικό λόγω του τραυματισμού του Ναδάλ.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο ελληνοαυστραλός τενίστας μετρά δύο νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις και μάλιστα χωρίς απώλειες σετ.

Και οι δύο προηγούμενες αναμετρήσεις τους έλαβαν χώρα τo 2017: η πρώτη στο Ακαπούλκο και η δεύτερη λίγες εβδομάδες αργότερα στο Indian Wells Masters.

Αυτή μάλιστα είναι μόλις η 68η συμμετοχή του Τζόκοβιτς σε κυρίως ταμπλό Grand Slam και μετρά 32 παρουσίες σε τελικούς, κάτι που τον φέρνει στην κορυφή της λίστας όλων των εποχών σε ένα ανεπανάληπτο επίτευγμα από τον «Νόλε», που θέλει να δείξει την κυριαρχία του στο χορτάρι, αλλά και στα… mind games κόντρα στον Κύργιο, που είναι από τους πιο… ενοχλητικούς παίκτες στο κορτ.

Sports in

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024