Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μπραντ Πιτ: Τι είναι η προσωπαγνωσία από την οποία πάσχει

Μπραντ Πιτ: Τι είναι η προσωπαγνωσία από την οποία πάσχει

Ο σταρ του Χόλυγουντ ισχυρίζεται ότι δεν μπορεί να αναγνωρίσει πρόσωπα και πολλές φορές ολόκληρες εικόνες

Σοκαρισμένοι είναι οι θαυμαστές του Μπραντ Πιτ σε όλον τον κόσμο.

Ο διάσημος ηθοποιός, που πρόσφατα αποκάλυψε ότι πλησιάζει η ώρα που θα εγκαταλείψει την υποκριτική, σε συνέντευξή του εξομολογήθηκε ότι δίνει μάχη με την προσωπαγνωσία ή αλλιώς τύφλωση του προσώπου.

Δεν μπορεί να αναγνωρίσει πρόσωπα

Αν και δεν έχει διαγνωστεί επίσημα με αυτή την σπάνια πάθηση, ο ίδιος θεωρεί ότι πάσχει από αυτήν. Μάλιστα, εκφράζει την ανησυχία του ότι κάποιοι από το περιβάλλον του τον θεωρούν απόμακρο.

«Κανείς δεν με πιστεύει, όταν μιλάω για αυτό. Θέλω πολύ να γνωρίσω έναν άνθρωπο που να έχει την ίδια πάθηση», τονίζει μιλώντας στο GQ.

Και προσθέτει: «Όλο αυτό είναι για μένα μυστήριο. Δεν μπορώ να αναγνωρίσω πρόσωπα και πολλές φορές ολόκληρες εικόνες».

Σε παλαιότερες δηλώσεις του στο Esquire, ο ηθοποιός είχε αναφέρει ότι κάποιοι τον μισούν επειδή δεν τους χαιρετά έξω αλλά ο ίδιος απλά χρειάζεται βοήθεια.

«Νομίζουν ότι δεν τους σέβομαι. Ελπίζω κάποια στιγμή να καταλάβουν ότι δεν τους αποχωρίζομαι. Απλά χρειάζομαι μια βοήθεια», είχε τονίσει.

Τι είναι η προσωπαγνωσία

Πρόκειται για μία σπάνια πάθηση που δεν επιτρέπει στο άτομο να αναγνωρίσει ή να θυμάται πρόσωπα. Με την πάροδο του χρόνου, αυτή επιδεινώνεται και δημιουργεί μεγάλη δυσκολία στο να αναγνωρίσει ακόμα και μέλη της οικογένειας, συντρόφους, ή φίλους.

Η προσωπαγνωσία συχνά επηρεάζει τους ανθρώπους από τη γέννηση και είναι συνήθως ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζει ένα άτομο για το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του. Επίσης, μπορεί να έχει σοβαρό αντίκτυπο στην καθημερινότητά του.

Τα άτομα που πάσχουν από αυτή χρησιμοποιούν εναλλακτικούς τρόπους αναγνώρισης, όπως το να θυμούνται τον τρόπο που περπατούν τα αγαπημένα τους πρόσωπα, το χτένισμα, τη φωνή ή τα ρούχα τους. Ωστόσο, αυτά τα «κόλπα» δεν λειτουργούν πάντα, καθώς δεν έχουν αποτέλεσμα αν συναντήσει κάποιον σε μια άγνωστη τοποθεσία.

Ένα άτομο με προσωπαγνωσία μπορεί να αποφεύγει τις εξόδους, να δυσκολεύεται να δημιουργήσει σχέσεις ή να μην αναγνωρίζει καν το ίδιο το πρόσωπό του στον καθρέφτη.

Ακόμη, το να δει μια ταινία ή ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα είναι σχεδόν αδύνατο επειδή δυσκολεύεται να αναγνωρίσει και να θυμάται τους χαρακτήρες.

Τι προκαλεί την προσωπαγνωσία

Υπάρχουν δύο τύποι προσωπαγνωσίας: Η αναπτυξιακή, στην οποία το άτομο δεν έχει εγκεφαλική βλάβη και η επίκτητη, όπου το άτομο αναπτύσσει προσωπαγνωσία μετά από εγκεφαλική βλάβη, συχνά μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο, ή τραυματισμό στο κεφάλι.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024