Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Αθήνα ανθίζει μετά την πανδημία: Νέοι χώροι τέχνης, εστιατόρια και εντυπωσιακά ξενοδοχεία

Η Αθήνα ανθίζει μετά την πανδημία: Νέοι χώροι τέχνης, εστιατόρια και εντυπωσιακά ξενοδοχεία

«Πυρετό» δημιουργικών και επιχειρηματικών δραστηριοτήτων διαπιστώνουν οι Νew York Times στο οδοιπορικό τους στην ελληνική πρωτεύουσα.

Έκπληξη η Αθήνα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, το οποίο περιγράφει και παρουσιάζει εντυπωσιακούς χώρους τέχνης, τολμηρά εστιατόρια και κλασσάτα ξενοδοχεία. Όσο η ελληνική πρωτεύουσα είχε πατήσει «pause» λόγω των lockdown, στο παρασκήνιο υπήρχε ένας «πυρετός» δημιουργικών και επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.

Το αποτέλεσμα ήταν ότι δύο χρόνια μετά, η Αθήνα να έχει 272 νέα εστιατόρια, εκατοντάδες ακόμη καφέ και μπαρ, καθώς και 34 νέα ξενοδοχεία με 1.982 δωμάτια.

Διαβάστε επίσης: 6+1 «κρυμμένες» γωνιές της Αθήνας που θα σας εντυπωσιάσουν

Εθνική Πινακοθήκη

Το νεότερο πολιτιστικό στολίδι της ελληνικής πρωτεύουσας, η Εθνική Πινακοθήκη άνοιξε ξανά πέρυσι μετά από μια οκταετή αναμόρφωση, ύψους 60 εκατομμυρίων ευρώ. Σε διπλάσιο μέγεθος από το αρχικό, το κομψό νέο κτίριο έχει μια γυάλινη πρόσοψη που επιτρέπει στο φυσικό φως να φωτίζει τα εκθέματα και προσφέρει στους επισκέπτες μια ματιά της πόλης σε κάθε γωνιά.

Θα μπορούσατε να περάσετε ώρες εξερευνώντας τους τρεις ορόφους που χαρτογραφούν την εξέλιξη της ελληνικής τέχνης κατά τη διάρκεια σχεδόν επτά αιώνων. Αλλά και μια σύντομη επίσκεψη δεν πρέπει να παραλείψει κάποιος παρακολουθώντας τα συναρπαστικά έργα των Ελλήνων μοντερνιστών ζωγράφων Κωνσταντίνου Παρθένη και Γιάννη Τσαρούχη με τον ονειρικό τους συμβολισμό και τους φωτεινούς πίνακες του οριενταλιστή Θεόδωρου Ράλλη και του μεταιμπρεσιονιστή Ιάκωβου Ρίζου.

Στον τέταρτο όροφος, ο οποίος θ είναι αφιερωμένος στη δυτικοευρωπαϊκή τέχνη, θα περιλαμβάνει πίνακες του Πικάσο και του Μοντριάν που κλάπηκαν στη ληστεία του 2012 και ανακτήθηκαν πέρυσι.

Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Ένας άλλος θησαυρός για τους λάτρεις της τέχνης είναι το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, ένα πρώην ζυθοποιείο που άνοιξε στα τέλη Φεβρουαρίου 2020 μετά από εκτεταμένη ανακαίνιση, αλλά έκλεισε σχεδόν αμέσως με το πρώτο lockdown της χώρας.

Πέντε όροφοι με γλυπτά, βίντεο και εγκαταστάσεις Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών και πολύμορφες νέες εκθέσεις, καλύπτονται από μια ταράτσα με θέα που εκτείνεται από την Ακρόπολη προς τα νότια ακτογραμμή.

«Η ανεξάρτητη καλλιτεχνική σκηνή της πρωτεύουσας, αναζωογονημένη από έναν δημιουργικό πυρετό που πυροδοτήθηκε από την κοινωνική αναταραχή που ακολούθησε τη δεκαετή οικονομική κρίση, άνθισε ξανά κατά τη διάρκεια της πανδημίας, με το άνοιγμα νέων συναρπαστικών χώρων τέχνης», σημειώνουν οι ΝΥΤ.

Στο πλαίσιο αυτό, αναφέρονται στην επαναλειτουργία του παλαιού καπνεργοστασίου στον Κολωνό ως πολιτιστικό χώρο, ο οποίος αυτήν την περίοδο φιλοξενεί την έκθεση «PORTALS».

Τα νέα εστιατόρια της πόλης

Οι New York Times προτείνουν και μια σειρά από νέα και παλιότερα εστιατόρια, μπαρ και ξενοδοχεία τα οποία μπορούν να τιμήσουν με την παρουσία τους οι επισκέπτες στην Αθήνα.

Δύο νέες αφίξεις σε βιομηχανικές περιοχές της Αθήνας συγκεντρώνουν επίσης πλήθη επισκεπτών

Η Τζουτζούκα στο Ρουφ, προσφέρει διαφορετικές παραδοσιακές ελληνικές γεύσεις, όπως μια πλούσια κατσαρόλα προβατίνας σε κόκκινη σάλτσα με σπιτικά ζυμαρικά και πικάντικο σκληρό τυρί για περίπου 30€ το άτομο με κρασί.

Το Proveleggios στον κοντινό Κεραμεικό είναι ένα ιδιαίτερο ρεστόραν, πίσω από το υπερ-δημοφιλές εστιατόριο Nolan, που σερβίρει πρωτοποριακή κουζίνα όπως χειροποίητα νουντλς με γλυκά άγρια ​​χόρτα σε σάλτσα τάρτας και κοκτέιλ σε μια δεντρόφυτη βεράντα με ένα indie rock ήχους. Το δείπνο είναι περίπου 35€ ανά άτομο χωρίς ποτά.

Μπαρ και κοκτέιλ

Για τους λάτρεις των κοκτέιλ, η Αθήνα προσφέρει μια ιλιγγιώδη επιλογή από νέα σημεία για ποτό. Στο μπαρ μπροστά από το μπαρ, σε ένα πολυσύχναστο δρομάκι μόνο για πεζούς κοντά στην κεντρική πλατεία Συντάγματος, το δυναμικό νεαρό προσωπικό ετοιμάζει ανατροπές σε κλασικά κοκτέιλ χρησιμοποιώντας υλικά που παράγονται επί τόπου, με τιμές που ξεκινούν από 7€. Όσοι θέλουν το ποτό τους με θέα στην πόλη μπορούν να συμμετάσχουν σε ένα μποέμ πλήθος στο Attic Urban Rooftop στην πολυσύχναστη συνοικία Μοναστηράκι, μια από τις πολλές νέες βεράντες στον τελευταίο όροφο, όπου τα κοκτέιλ κοστίζουν από 11 έως 13 ευρώ.

Οι νέες προτάσεις στα Πετράλωνα και στο Παγκράτι

Στην ανερχόμενη γειτονιά των Πετραλώνων βρίσκεται το Line Athens (το αδελφό μπαρ των Clumsies παγκοσμίως) όπου το προσωπικό ταράζει κοκτέιλ με σπιτικό βερμούτ, με την μεγαλύτερη τιμή στα 10€.

Στην ίδια περιοχή βρίσκεται το Hervé, το διακριτικό νέο εστιατόριο του γεννημένου στο Παρίσι Hervé Pronzato του οποίου η εμπειρία ως σεφ στην Αθήνα περιλαμβάνει θητείες στα βραβευμένα με αστέρι Michelin Spondi και Hytra. Το Hervé διαθέτει ένα μενού γευσιγνωσίας 17 ειδών που προσφέρει ένα μείγμα από πιάτα που αντικατοπτρίζουν την άποψη του κ. Pronzato για τη διεθνή κουζίνα με 95 € το άτομο.

Στο Soil, στη γειτονιά Παγκρατίου, ο Τάσος Μάντης, επίσης πρώην σεφ στο Hytra, σερβίρει «γήινη γαστρονομία» χρησιμοποιώντας λαχανικά και βότανα που καλλιεργούνται στη δική του φάρμα σε ένα ανακαινισμένο νεοκλασικό κτίριο με γαλήνιο κήπο. Ένα μενού γευσιγνωσίας, στα 86€, περιλαμβάνει γαρίδες σε σάλτσα πορτοκαλιού, πεκάν και μάραθου και χτένια με yuzo kosho, γκρέιπφρουτ και κονφί λεμονιού.

Τα ξενοδοχεία

Ένα από τα νεότερα σημεία που συναντάμε πολυτελείς ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις είναι η λεγόμενη Athens Riviera, μια ακτογραμμή 60 χιλιομέτρων με διάσπαρτες μαρίνες, παραλίες και απομονωμένους κολπίσκους που απέχει περίπου 30 λεπτά με ταξί από το κέντρο της πόλης.

Μεταξύ άλλων το Four Seasons Astir Palace άνοιξε σε μια πευκόφυτη χερσόνησο εκεί το 2019, προσφέροντας 303 δωμάτια (από 1.700 € τον Ιούλιο και 1.100 € τον Αύγουστο) και εξαιρετικό φαγητό με θέα στη θάλασσα στο βραβευμένο με αστέρι Michelin εστιατόριο Pelagos. Ένα μενού γευσιγνωσίας εννέα πιάτων που περιλαμβάνει χαβιάρι Kristal, κόκκινες γαρίδες και ριζότο με μελάνι χταποδιού για 160 € ανά άτομο.

Στην Αθήνα δεν λείπουν οι επιλογές για διαμονή. Από τα 34 ξενοδοχεία που άνοιξαν στην ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας κατά τη διάρκεια της πανδημίας, τα 26 από αυτά βρίσκονται στο κέντρο της πόλης.

Οι νέες αφίξεις στην ανανεωμένη κεντρική πλατεία Ομονοίας περιλαμβάνουν το Brown Acropol Hotel με τη μοντέρνα αισθητική της Αθήνας του ’60 (έχει 165 δωμάτια που ξεκινούν από 130 € τη βραδιά). Είναι ένα από τα τέσσερα ξενοδοχεία που άνοιξε στην πρωτεύουσα η ταχέως αναπτυσσόμενη αλυσίδα ισραηλινών Brown.

Στην ίδια πλατεία, στην καρδιά της ιστορικής και εμπορικής συνοικίας της πρωτεύουσας, βρίσκεται το υπερμοντέρνο Moxy Athens City της Marriott, με τους φωτεινούς εσωτερικούς χώρους, το χαρούμενο προσωπικό και τα άνετα δωμάτια που ξεκινούν από 170 ευρώ τη βραδιά.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024