Γιώργος Στύλιος:Ώρα να διασφαλίσουμε την επισιτιστική μας επάρκεια
Αναμένεται να υπάρξουν περαιτέρω διαταραχές, εξαιτίας της μειωμένης διαθεσιμότητας προϊόντων που εξάγονται από την Ρωσία και την Ουκρανία
Οι αρνητικές επιπτώσεις της ουκρανικής κρίσης στο διεθνές εμπόριο και την αγροτική ανάπτυξη βρέθηκαν στο επίκεντρο της Έκτακτης Διάσκεψης του ΟΟΣΑ στην οποία συμμετείχε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργος Στύλιος.
Η Διάσκεψη διοργανώθηκε από την Γραμματεία ΟΟΣΑ, υπό την καθοδήγηση της Επιτροπής TAD ΟΟΣΑ (Trade and Agriculture Committee) και σε συνέχεια σχετικής πρότασης του Καναδά.
Στην Διάσκεψη, συζητήθηκαν ιδιαίτερα οι διαταραχές στις παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού και η επισιτιστική ασφάλεια, καθώς αναμένεται να υπάρξουν περαιτέρω διαταραχές, εξαιτίας της μειωμένης διαθεσιμότητας προϊόντων που εξάγονται από την Ρωσία και την Ουκρανία.
Στην τοποθέτηση του, ο υφυπουργός κ. Στύλιος ανέφερε πως «η Ελλάδα ακολουθεί τις πρωτοβουλίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, εφαρμόζοντας έκτακτα μέτρα στήριξης για τους αγρότες της, δίνοντας προτεραιότητα στην επισιτιστική επάρκεια».
Ο κ. Στύλιος έκανε λόγο, επίσης, στη διπλή στρατηγική που έχει εφαρμόσει η κυβέρνηση. Αφενός αξιοποιεί στο έπακρο τη διαθέσιμη χρηματοδότηση, μέσω του πακέτου έκτακτης ανάγκης της Ε.Ε. για τη στήριξη των παραγωγών μας. Αφετέρου εφαρμόζει ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο που διασφαλίζει τη βιωσιμότητα του αγροτικού μας τομέα, αξιοποιώντας την κυκλική οικονομία και συστήματα και τεχνολογίες της έξυπνης γεωργίας.
Στην ομιλία του, ο ΥφΑΑΤ ανέφερε, ακόμα, πως «αντιμετωπίζουμε έναν πόλεμο, μια ανθρωπιστική καταστροφή, που θέτει σε κίνδυνο την οικονομική ανάκαμψη σε ολόκληρο τον κόσμο. Που προκαλεί πληθωρισμό και πίεση στις παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού. Τώρα είναι η ώρα να εργαστούμε μαζί για να αντιμετωπίσουμε αυτήν την κρίση και να διασφαλίσουμε την επισιτιστική μας επάρκεια».
- Θεσσαλονίκη: Νεκρός 23χρονος μοτοσικλετιστής έπειτα από σφοδρή σύγκρουση με αυτοκίνητο
- Νέα εξαιρετική εμφάνιση έκανε ο Πουλακίδας (vid)
- Καισαρική: Το 67% των παιδιών στην Ελλάδα γεννιούνται με την συγκεκριμένη μέθοδο
- Επτά νεκροί και 24 τραυματίες στη Ρωσία μετά από επίθεση ουκρανικών drones
- Ρέκβιεμ για ένα κόμμα που έχει κλείσει τον κύκλο του – αυγή για μια νέα ελπίδα για την κοινωνία
- Ρόδρι: «Ο Μέσι είναι ο κορυφαίος όλων των εποχών»
- Αρκάς: Σε καλοκαιρινή διάθεση
- Το να μην κάνουμε τίποτα δεν είναι κακό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 18.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ian-nicole-reambonanza-CICFJEHWiFY-unsplash-315x220.jpg)




































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442