Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επισιτιστική ασφάλεια: Μέσω παγκόσμιων συνασπισμών ο μετασχηματισμός συστημάτων τροφίμων

Επισιτιστική ασφάλεια: Μέσω παγκόσμιων συνασπισμών ο μετασχηματισμός συστημάτων τροφίμων

Οι εν λόγω παγκόσμιοι συνασπισμοί θα βοηθήσουν τις χώρες εταίρους στις προσπάθειές τους να μετασχηματίσουν τα συστήματα τροφίμων

Δεδομένης της δεινής κατάστασης της επισιτιστικής ασφάλειας και των υψηλών τιμών των τροφίμων μετά από δύο χρόνια πανδημίας του κοροναϊού και εξαιτίας των συνεπειών της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, η Επιτροπή σήμερα ενισχύει τη στήριξη που παρέχει στον μετασχηματισμό των συστημάτων τροφίμων, συμμετέχοντας ενεργά σε οκτώ παγκόσμιους συνασπισμούς δράσης.

Οι εν λόγω παγκόσμιοι συνασπισμοί θα βοηθήσουν τις χώρες εταίρους στις προσπάθειές τους να μετασχηματίσουν τα συστήματα τροφίμων και θα συμβάλουν στην προώθηση του θεματολογίου της στρατηγικής «Από το αγρόκτημα στο πιάτο» διεθνώς. Η απόφαση για ενεργό συμμετοχή σε αυτές τις οκτώ εθελοντικές συμμαχίες συλλογικής δράσης ελήφθη μετά τη σύνοδο κορυφής για τα συστήματα τροφίμων που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη.

Στις συμμαχίες αυτές συμμετέχουν εθνικοί εκπρόσωποι, οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, ερευνητές και διεθνείς οργανισμοί, με σκοπό την υλοποίηση δράσεων μετασχηματισμού στον τομέα της επισιτιστικής ασφάλειας.  Η Επιτροπή θα συνεργαστεί στενά με τα κράτη μέλη, τους οργανισμούς του ΟΗΕ, την κοινωνία των πολιτών και άλλους εταίρους στους επιλεγμένους συνασπισμούς, ώστε να ενισχυθεί η συλλογική δράση για έναν βιώσιμο μετασχηματισμό των συστημάτων τροφίμων.

Sports in

Χωρίς Παπανικολάου στη Βαρκελώνη ο Ολυμπιακός – Διαθέσιμος ο Γουόκαπ

Ο Ολυμπιακός ταξιδεύει στην Βαρκελώνη για τα δύο πρώτα παιχνίδια της σειράς με την Μπαρτσελόνα, χωρίς τον αρχηγό του Κώστα Παπανικολάου – Κανονικά στην αποστολή ο Τόμας Γουόκαπ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024