Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συνεταιρισμοί: Κορονοενισχύσεις έως 2,3 εκατ. ευρώ - Τι ισχύει με τις οφειλές

Συνεταιρισμοί: Κορονοενισχύσεις έως 2,3 εκατ. ευρώ – Τι ισχύει με τις οφειλές

Στην ηλεκτρονική διεύθυνση εκάστου δικαιούχου - οφειλέτη αποστέλλεται το ποσό της ενίσχυσης και το είδος της οφειλής του

Σε 2,3 εκατ. ευρώ ορίστηκε το ανώτατο όριο ενίσχυσης για κάθε αγροτικό συνεταιρισμό που επλήγη από την πανδημία του κοροναϊού, σύμφωνα με τις δυο υπουργικές αποφάσεις που δημοσιεύθηκαν στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, η μια απόφαση αφορά στην χορήγηση ενισχύσεων σε αγροτικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις που επλήγησαν από την πανδημία και η δεύτερη στη χορήγηση ενισχύσεων σε αγροτικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις στον τομέα των δημητριακών που επλήγησαν από την πανδημία.

Δικαιούχοι είναι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί όλης της επικράτειας, οι οποίοι έχουν υποστεί σοβαρή μείωση του εισοδήματός τους, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Το ύψος της ενίσχυσης δεν καθορίζεται με βάση την τιμή ή την ποσότητα των προϊόντων που διατίθενται στην αγορά.

Συμψηφισμός με βέβαιες και εκκαθαρισμένες οφειλές

Επίσης, με δύο Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις, που δημοσιεύθηκαν σε ΦΕΚ, καθορίζονται οι οριστικοί κατάλογοι αγροτικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων στον τομέα των δημητριακών, αλλά και άλλων αγροτικών προϊόντων, ενώ προβλέπεται και συμψηφισμός των ενισχύσεων με βέβαιες και εκκαθαρισμένες οφειλές.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις ΚΥΑ, τα ποσά που χορηγούνται σε αγροτικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις, συμψηφίζονται με τις βέβαιες και εκκαθαρισμένες οφειλές τους, όπως αυτές έχουν καθορισθεί σε κοινή υπουργική απόφαση.

Επίσης, στην ηλεκτρονική διεύθυνση εκάστου δικαιούχου – οφειλέτη αποστέλλεται ενημέρωση σχετικά με το ποσό της ενίσχυσης και το είδος της οφειλής του.

Δείτε αναλυτικά το ΦΕΚ ΕΔΩ

Δείτε αναλυτικά το ΦΕΚ με τους συμψηφισμούς ΕΔΩ

Sports in

«Έχουμε πίστη για κάτι μεγάλο»

Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας πόλο του Ολυμπιακού, Δημήτρης Κραβαρίτης, μίλησε στο In.gr για το φαϊναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ και τον στόχο των «ερυθρολεύκων».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024