Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Γιώργος Στύλιος:Ώρα να διασφαλίσουμε την επισιτιστική μας επάρκεια

Γιώργος Στύλιος:Ώρα να διασφαλίσουμε την επισιτιστική μας επάρκεια

Αναμένεται να υπάρξουν περαιτέρω διαταραχές, εξαιτίας της μειωμένης διαθεσιμότητας προϊόντων που εξάγονται από την Ρωσία και την Ουκρανία

Οι αρνητικές επιπτώσεις της ουκρανικής κρίσης στο διεθνές εμπόριο και την αγροτική ανάπτυξη βρέθηκαν στο επίκεντρο της Έκτακτης Διάσκεψης του ΟΟΣΑ στην οποία συμμετείχε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργος Στύλιος.

Η Διάσκεψη διοργανώθηκε από την Γραμματεία ΟΟΣΑ, υπό την καθοδήγηση της Επιτροπής TAD ΟΟΣΑ (Trade and Agriculture Committee) και σε συνέχεια σχετικής πρότασης του Καναδά.

Στην Διάσκεψη, συζητήθηκαν ιδιαίτερα οι διαταραχές στις παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού και η επισιτιστική ασφάλεια, καθώς αναμένεται να υπάρξουν περαιτέρω διαταραχές, εξαιτίας της μειωμένης διαθεσιμότητας προϊόντων που εξάγονται από την Ρωσία και την Ουκρανία.

Στην τοποθέτηση του, ο υφυπουργός κ. Στύλιος ανέφερε πως «η Ελλάδα ακολουθεί τις πρωτοβουλίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, εφαρμόζοντας έκτακτα μέτρα στήριξης για τους αγρότες της, δίνοντας προτεραιότητα στην επισιτιστική επάρκεια».

Ο κ. Στύλιος έκανε λόγο, επίσης, στη διπλή στρατηγική που έχει εφαρμόσει η κυβέρνηση. Αφενός αξιοποιεί στο έπακρο τη διαθέσιμη χρηματοδότηση, μέσω του πακέτου έκτακτης ανάγκης της Ε.Ε. για τη στήριξη των παραγωγών μας. Αφετέρου εφαρμόζει ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο που διασφαλίζει τη βιωσιμότητα του αγροτικού μας τομέα, αξιοποιώντας την κυκλική οικονομία και συστήματα και τεχνολογίες της έξυπνης γεωργίας.

Στην ομιλία του, ο ΥφΑΑΤ ανέφερε, ακόμα, πως «αντιμετωπίζουμε έναν πόλεμο, μια ανθρωπιστική καταστροφή, που θέτει σε κίνδυνο την οικονομική ανάκαμψη σε ολόκληρο τον κόσμο. Που προκαλεί πληθωρισμό και πίεση στις παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού. Τώρα είναι η ώρα να εργαστούμε μαζί για να αντιμετωπίσουμε αυτήν την κρίση και να διασφαλίσουμε την επισιτιστική μας επάρκεια».

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024