Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αμβλώσεις: Χρήστες του TikTok παραχωρούν τα σπίτια τους στις γυναίκες που θέλουν να κάνουν επεμβάσεις

Αμβλώσεις: Χρήστες του TikTok παραχωρούν τα σπίτια τους στις γυναίκες που θέλουν να κάνουν επεμβάσεις

Γυναίκες παραχωρούν μέσω TikTok τα σπίτια τους στις γυναίκες που θέλουν να ταξιδέψουν για να κάνουν άμβλωση

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η ακύρωση του νόμου Roe vs. Wade στις ΗΠΑ, που στερεί στις γυναίκες το δικαίωμα για άμβλωση.

Κάθε πολιτεία θα αποφασίσει μόνη της πώς θα χειριστεί το θέμα των αμβλώσεων, αν και υπάρχει ο φόβος πάνω από 20 πολιτείες να αρχίσουν να απαγορεύουν σε γυναίκες να προχωρήσουν σε επεμβάσεις, αναγκάζοντάς τις έτσι να ταξιδέψουν, σε περίπτωση που θέλουν να υποβληθούν σε επέμβαση.

Γυναίκες ωστόσο από όλο τον κόσμο δείχνουν την αλληλεγγύη τους ανοίγοντας τις πόρτες τους σε όσες το έχουν ανάγκη.

@christiiannaa Lets go camping. #NC #wegodowntogether #mindyourownuterus #fuckyou #roevwade #fyp ♬ What would you do – Bitch

Για τον λόγο αυτό, οι χρήστες του TikTok αποφάσισαν να βοηθήσουν τις γυναίκες με έναν πρωτότυπο τρόπο.

Προσφέρουν δωρεάν χώρο

Πιο συγκεκριμένα, σε βίντεο που αναρτούν στη δημοφιλή πλατφόρμα, οι χρήστες αναφέρουν πως προσφέρουν εντελώς δωρεάν χώρο στο σπίτι τους για όσες γυναίκες θέλουν να ταξιδέψουν σε άλλες χώρες, προκειμένου να μην έχουν επιπλέον έξοδα.

@tootsie71193 I really wanted to avoid this trend, but…. #together #women #womensrights #whatfreedom #ifwegodownthenwegodowntogether ♬ Paris – The Chainsmokers

Μάλιστα, στα βίντεό τους δεν κατονομάζουν τις αμβλώσεις, αλλά χρησιμοποιούν «κωδικούς». Ειδικότερα, αναφέρουν τις περιοχές που μένουν και λένε ότι «αν δεν επιτρέπεται το κάμπινγκ στην περιοχή σας, σας περιμένω εδώ».

@unmaskingwithchloe If you think we’re safe in the UK, think again #roevwade #abortionrights #abortionisahumanright #abortioncareishealthcare #womensrightsmatter #womensrightsarehumanrights #ifwegodownthenwegodowntogether ♬ What would you do – Bitch

Θα απαγορεύσουν την μετακίνηση;

Δικαστής της Λουιζιάνας ανέστειλε χθες, Δευτέρα, προσωρινά την ισχύ των νόμων που απαγορεύουν στις γυναίκες σε αυτήν την πολιτεία τις αμβλώσεις, μετά την πρόσφατη ανατροπή από το Ανώτατο Δικαστήριο ιστορικής απόφασης που νομιμοποιούσε το δικαίωμα στην άμβλωση στις ΗΠΑ.

Το πολύ συντηρητικό Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ ακύρωσε την Παρασκευή την εμβληματική απόφαση στην υπόθεση «Ρόου εναντίον Γουέιντ» του 1973, η οποία εγγυάτο για σχεδόν 50 χρόνια το δικαίωμα των Αμερικανίδων στην εθελούσια διακοπή της εγκυμοσύνης τους, επιστρέφοντας στην κάθε πολιτεία τη δυνατότητα να επιτρέπει ή όχι τις αμβλώσεις.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024