Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αμβλώσεις: Συγκέντρωση έξω από την αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα

Αμβλώσεις: Συγκέντρωση έξω από την αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα

Στο κάλεσμα της «Κίνησης για μια απεργιακή 8 Μάρτη» συμμετέχουν σωματεία νοσκομείων και εκπαίδευσης, η κίνηση γυναικών «Το Μωβ», καθώς και δεκάδες γυναίκες και άνδρες όλων των ηλικιών.

Σε εξέλιξη βρίσκεται συγκέντρωση στην αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα ενάντια στην κατάργηση του δικαιώματος στην άμβλωση στις ΗΠΑ.

Με συνθήματα «Εκτρώσεις ελεύθερες και δωρεάν, Κάτω τα χέρια από τις επιλογές μας», «Από το Τέξας μέχρι την Αθήνα, κάτω τα χέρια από τις γυναίκες», «My body my choice», δεκάδες γυναίκες και άνδρες διαδήλωσαν υπέρ του δικαιώματος των γυναικών να ορίζουν τις επιλογές τους.

Στο κάλεσμα της «Κίνησης για μια απεργιακή 8 Μάρτη» συμμετέχουν σωματεία νοσκομείων και εκπαίδευσης, η κίνηση γυναικών «Το Μωβ», καθώς και δεκάδες γυναίκες και άνδρες όλων των ηλικιών.

«Δεν θα τους αφήσουμε να μας γυρίσουν 50 χρόνια πίσω», είπε η Κατερίνα Πατρικίου, πρόεδρος Εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Άγιος Σάββας», σε χαιρετισμό που απηύθυνε στη συγκέντρωση και τόνισε οτι «ζητάμε ενίσχυση της δημόσιας υγείας, για να μπορούν όλες οι γυναίκες να είναι ασφαλείς».

Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης εργαζόμενοι από τα νοσοκομεία «Έλενα» και «Γεώργιος Γεννηματάς», ζητώντας ενίσχυση και όχι περικοπές στις γυναικολογικές κλινικές.

Η Αργυρή Ερωτοκρίτου απο την «Κίνηση για μια απεργιακή 8 Μάρτη» είπε πως «ενωνουμε τις φωνές μας με τις χιλιάδες που διαδηλώνουν στις ΗΠΑ».

Και προσέθεσε: «Κανονικά, φέτος θα έπρεπε να γιορτάζουμε τα 50 χρονια από την ιστορική απόφαση, αλλά βρισκόμαστε μπροστά σε μια επίθεση από την κυβέρνηση και την άρχουσα τάξη. Είναι μια επίθεση στις γυναίκες της εργατικής τάξης, τις φτωχές γυναίκες και γι’ αυτό χαιρόμαστε που σήμερα εδώ υπάρχουν εκπρόσωποι από τα συνδικάτα, για να παλέψουμε αυτές τις επιθέσεις και στις ΗΠΑ και στην Ελλάδα και παντού. Δεν θα τους αφήσουμε να μας γυρίσουν πίσω».

Παρών και ο Μουζάλας

Παρών στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας είναι και ο Γιάννης Μουζάλας, πρώην υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και γυναικολόγος.

«Η ακροδεξιά προβάλλει τη θεωρία του αγέννητου παιδιού συστηματικά, για να επιτεθεί στις γυναίκες», τόνισε ο κ. Μουζάλας.

Και προσέθεσε: «Οι εκτρώσεις δεν ήταν πάντα νόμιμες, αλλά γίνονταν πάντα. Η διαφορά είναι – από την πείρα μου ως γυναικολόγος – πως όταν ήταν παράνομες γίνονταν σε άθλιες συνθήκες και διακινδύνευαν τη ζωή των γυναικών. Θα συνεχίσουμε αυτή τη μάχη».

Μετανάστρια απο το Μαρόκο μίλησε για τα προβλήματα των μεταναστριών γυναικών, ενώ αναφέρθηκε και στο έγκλημα στα σύνορα Μαρόκου – Ισπανίας.

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024