Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Να προσελκύσει πεζοπόρους θέλει ο Δήμος Αποκορώνου

Να προσελκύσει πεζοπόρους θέλει ο Δήμος Αποκορώνου

Ο Δήμος Αποκορώνου αποφάσισε να δαπανήσει 14.000€ προκειμένου να καταστήσει προσβάσιμες τις 2 πεζοπορικές διαδρομές του Δήμου, ευελπιστώντας στην προσέλκυση επισκεπτών και στην ασφαλή διέλευση τους από τα πεζοπορικά μονοπάτια.

Ενισχύει τις δυνατότητες πεζοπορικού τουρισμού ο Δήμος Αποκορώνου μετά την υπογραφή της σύμβασης για την εκτέλεση της υπηρεσίας με τίτλο «Εργασίες συντήρησης πεζοπορικών διαδρομών στην Ασή Γωνιά Δήμου Αποκορώνου» στον οικονομικό φορέα Κοινωνική Συναιτεριστική Επιχείρηση (Κοιν.Σ.Επ.) «Μονοπάτια της Ελλάδας», ποσού 14.000 ευρώ.

Το αντικείμενο της δημόσιας σύμβασης αφορά εργασίες συντήρησης που διαχωρίζονται σε δύο ομάδες: Ομάδα Εργασιών «Σήμανση» και Ομάδα Εργασιών «Βελτίωση Βατότητας». Η συγκεκριμένη σύμβαση ολοκληρώνει το δίκτυο πεζοπορικών διαδρομών Δήμου Αποκορώνου με τον οικισμό της Ασή Γωνιάς.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης, αντικείμενο της σύμβασης είναι οι ενδεικνυόμενες παρεμβάσεις συντήρησης των πεζοπορικών –ορειβατικών διαδρομών στην Ασή Γωνιά του Δήμου Αποκορώνου.

Οι  δύο διαδρομές διέρχονται από παλιά μονοπάτια, κατά κανόνα απαιτούν σημαντικές εργασίες καθαρισμού από βλάστηση (από ελαφρύ καθαρισμό, κυρίως από χαμηλούς θάμνους με αραιή βλάστηση, που εμποδίζουν την ευθεία πορεία του μονοπατιού μέχρι και καλό καθαρισμό από πυκνή βλάστηση που εμποδίζει ολοσχερώς τη διέλευση από το μονοπάτι) και βελτιώσεων βατότητας (από απλή απομάκρυνση λίθων από το δάπεδο του μονοπατιού ώστε να αποφευχθεί κίνδυνος ολίσθησης των πεζοπόρων μέχρι και απομάκρυνση λίθων που εμποδίζουν ολοσχερώς τη διέλευση των πεζοπόρων).

Επιπρόσθετα των παραπάνω υλοποιείται και σήμανση των πεζοπορικών διαδρομών, σε πρώτο επίπεδο σήμανση κατεύθυνσης με χρώμα, σε δεύτερο η σήμανση με πινακίδες θέσης στις κομβικές διασταυρώσεις, σε τρίτο η σήμανση με πινακίδες υποδοχής στην αρχή του κάθε μονοπατιού και σε τέταρτο η σήμανση με κεντρικές πινακίδες που εμφανίζουν όλο το δίκτυο σε κομβικά σημεία.

Αναφερόμενος στη σύμβαση ο Δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης, τόνισε ότι ο Δήμος Αποκορώνου είναι ένας τόπος με πολυποίκιλα χαρακτηριστικά. Και από πλευράς φύσης (λίμνες και υγρότοποι, δάση – δασικές εκτάσεις και βουνά, αμμώδεις παραλίες) αλλά και από πλευράς σημείων ιστορικού και λαογραφικού ενδιαφέροντος, η περιοχή έχει να επιδείξει πολλά.

Σήμερα, η αξιοποίηση αυτών των μονοπατιών, μπορεί υπό συνθήκες να αποτελέσει ένα πόλο έλξης ποιοτικού τουρισμού: του πεζοπορικού και με τη σειρά του να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης του τόπου.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024