Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Καλοκαίρι: Τρία ελληνικά νησιά ιδανικά για ζευγάρια

Καλοκαίρι: Τρία ελληνικά νησιά ιδανικά για ζευγάρια

Εσείς που θα αποδράσετε φέτος το καλοκαίρι;

Τα ελληνικά νησιά με τα ηλιοβασιλέματα τους, τα γραφικά σοκάκια τους, τις  «κρυμμένες» παραλίες τους αποτελούν ιδανική επιλογή για εξόρμηση με το ταίρι σας.

Κάποια από αυτά καταφέρνουν και συνδυάζουν νυχτερινή ζωή και ήρεμα χαλαρωτικά σημεία ώστε να έχετε την επιλογή να περάσετε τις ημέρες των διακοπών σας ανάλογα με τη διάθεσή σας.

Ιθάκη

Το μυθικό νησί του Ιονίου αποπνέει το δικό του ρομαντισμό. Το νησί προσφέρει μια ολοκληρωμένη εμπειρία καλοκαιρινών διακοπών και μάλιστα είναι από τα αγαπημένα νησιά των ιστιοπλόων. Το καταπράσινο τοπίο, τα κρυστάλλινα νερά του, οι παραμυθένιοι οικισμοί του θα σας χαρίσουν υπέροχες εικόνες.

Η πρωτεύουσα του νησιού, το Βαθύ, χτισμένο αμφιθεατρικά και περιβαλλόμενο από πράσινο, με τις βενετσιάνικες επιρροές του είναι ένα must μέρος για ένα ρομαντικό περίπατο. Από εκεί μπορείτε να απολαύσετε εξορμήσεις σε διάφορους οικισμούς για να γνωρίσετε τις παραλίες και τα αξιοθέατα της Ιθάκης. Το νησί του Οδυσσέα κρύβει πολλές εκπλήξεις και αρχαιολογικούς θησαυρούς που αξίζει να ανακαλύψετε.

Σκόπελος

Αν ψάχνετε ένα νησί για ήρεμες στιγμές και ρομαντική ατμόσφαιρα, η Σκόπελος καταφέρνει την απόλυτη ισορροπία. Η αυθεντική ομορφιά του νησιού και τα φυσικά του τοπία θα σας εντυπωσιάσουν. Τους καλοκαιρινούς μήνες το νησί θα σας γνωρίσει και την κοσμική του πλευρά αν θέλετε να διασκεδάσετε.

Ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατά του είναι η παλιά πόλη του νησιού, που έχει ανακηρυχθεί διατηρητέος οικισμός, και θα συναντήσετε τα ερείπια των τειχών του Ενετικού κάστρου που είναι εμφανές από κάθε σημείο της Χώρας. Η εμπειρία ήδη από τη διαδρομή θα σας μείνει αξέχαστη.

Και φυσικά, επισκεφθείτε το διάσημο εκκλησάκι του Αϊ Γιάννη. Ένα από τα πολυσυζητημένα σκηνικά της ταινίας του Mamma Mia βρίσκεται σε ένα πράγματι μοναδικό τοπίο. Η εκκλησία δεσπόζει στην κορυφή του βράχου και η ανάβαση στα 100 σκαλιά χαρίζει καθηλωτική θέα στη θάλασσα. Μάλιστα, πολλά ζευγάρια επιλέγουν να παντρευτούν στο κινηματογραφικό εκκλησάκι.

Κέρκυρα

Η κοσμοπολίτισσα με τις βενετσιάνικες, γαλλικές και ιταλικές επιρροές αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς της Ελλάδας. Τα κάστρα, τα παλάτια, η Παλιά Πόλη του νησιού αποτελούν πολιτιστικό μνημείο της UNESCO και καθιστούν την Κέρκυρα έναν μοναδικό προορισμό.

Ο απόλυτος προορισμός για ζευγάρια μιας και κάθε γωνιά του νησιού είναι ένας πίνακας ζωγραφικής. Ατμοσφαιρικά καφέ, δρόμοι, πλατείες, η περιήγηση στην Κέρκυρα δεν τελειώνει ποτέ.

Και φυσικά, οι μαγευτικές παραλίες δε λείπουν από το νησί καθώς και οι μικρές εκπλήξεις που μπορείτε να ανακαλύψετε με μια ρομαντική βαρκάδα. Αν είστε λάτρεις των σπορ, σε πολλές παραλίες έχετε την ευκαιρία να ανεβάσετε την αδρεναλίνη σας στα ύψη.

Πηγή: diakopes.gr

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024